Politikk, religion og samfunn Hva har gått galt i Norge?

  • Trådstarter Desillusjonert
  • Startdato

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.281
    Antall liker
    4.403
    Sted
    Sunnmøre
    Men om man skal gjøre suksess i innovasjonsyrker er nok det aller viktigste å være god på samarbeid og kunnskapsdeling.
    No driv ikkje eg med innovasjon, men inntrykket mitt er ikkje at vi er ekstremt innovative her til lands?

    Eg er ikkje ueinig i at dette er gode kvalitetar, altså. Min største veikskap er nok at eg alltid har mislikt gruppearbeid slik vi måtte gjera det på skulen. Men det er jo problematisk når dette erstattar grunnleggjande kunnskap.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    15.653
    Antall liker
    12.273
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Innovasjon fordrer også risikovillig kapital, noe som nesten ikke finnes i Norge.. Alle, - banker inkludert, forlanger omtrent 99,9% sikkerhet.. er nok også derfor er det så mange eiendomsbaroner i Norge..
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.914
    Antall liker
    107.979
    Torget vurderinger
    23
    -Nå er det vel de "flinkeste av de flinke" kinesiske studentene som studerer utenlands. Den ene prosenten. Med 1,4 milliarder kinesere, så blir det en del studenter.
    Men hva med kunnskapsnivået på øvrige 99%?
    -Er vel fortsatt mye bønder og industriarbeidere i Kina, som inntil nylig hadde en U-landsøkonomi.
    Dette er i rask endring... og selv barn av "bønder" og landsbyfolk er ganske så skoleflinke og ikke minst arbeidssomme.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    15.653
    Antall liker
    12.273
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Nettopp... mens her i landet er det en sterkt økende tendens til å mene at innsats er fysjom og man trenger jo egentlig ikke lære alt dette unødvendige, ettersom alt kan googles når man trenger det.... Å forstå svaret man finner er nokså tydelig underordnet....

    Denne blir dessverre stadig mer passende...



    bok.jpg
     

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.530
    Antall liker
    5.931
    No driv ikkje eg med innovasjon, men inntrykket mitt er ikkje at vi er ekstremt innovative her til lands?
    Tja, nr. 19 i verden i henhold til Global Innovation Index, så det spørs jo hvem man sammenlikner seg med. Historisk sett har Norge i stor grad hatt en råvarebasert økonomi, hvis man sammenlikner med feks svenskene som er på andreplass globalt. Så det ligger nok andre faktorer bak enn at det er noen formidabel forskjell mellom norsk og svensk utdanningskvalitet. Norge har også en spredt befolkning og små byer som vanskeliggjør oppbygging av store teknologihuber, og en lavere andel studenter som velger STEM. Men teknologisektoren er i stor vekst så det er ikke akkurat noen krisesituasjon man må forholde seg til. Og flere av de globale teknologigigantene har høyt verdsatte utviklingsavdelinger i Norge.

    Men alt dette kan jo fort rase sammen hvis man ender opp med politisk ustabilitet grunnet galopperende sosial ulikhet som i USA, eller et iboende ustabilt system som i Kina. Så politisk og sosial stabilitet er nok et av våre største samfunnsøkonomiske fortrinn, spesielt langsiktig, og ikke et som alle virker like interessert i å opprettholde.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.697
    Antall liker
    17.719
    Torget vurderinger
    2
    Har både jobbet og studert mye med folk fra orienten (India, Kina, Korea...) og min erfaring er at de ofte er veldig gode på ting som kan pugges, men ditto svake på selvstending og kritisk tenkning. Men om man skal gjøre suksess i innovasjonsyrker er nok det aller viktigste å være god på samarbeid og kunnskapsdeling. Det ensomme geniet som skriver kode eller lager modeller som ingen andre forstår, kan fort bli en risiko like mye som er ressurs.
    Typ den selvstendige og kritiske tenkningen som har ført til tre års russetid. Har selv skrevet noe tilsvarende noen tiår tilbake etter mine kontakter med kinesere, men vi tar av en eller annen grunn aldri med japanerne i denne sammenligningen.
    Og jeg syns den er utdatert, om man ser på sprangene kineserne gjør på ulike områder innen teknologi og vitenskap.

    Det hjelper selvsagt at landet har hatt et økonomisk overskudd å ta av, at utviklingen har vært subsidiert av overføringen av produksjonskapasitet fra Vesten til Kina, og at det er enormt mange å ta av, slik at man slipper å lete etter "foranskutte lyn" (som Niels Henrik Abel ble kalt).

    I Japan og i Kina er kollektiv innsats på vegne av gruppen viktig, om det er japanernes keiretsu, koreanernes chaebol eller kinesernes aktivitetssiloer med utspring i Den røde armé/regionene. Landet tillater også enorme private selskap, som BYD-gruppen, som er landets største privateide, under de statseide.

    Jeg har til gode å se mange henvisninger til Dengismen i vestlige medier, som fortsatt henger fast i maoisme og kommunisme (som i denne tråden).

    Kan være greit å ta en snabbkikk, min uthevelse til slutt:
    .

    Deng Xiaoping Theory (Chinese: 邓小平理论; pinyin: Dèng Xiǎopíng Lǐlùn), also known as Dengism,[1][2] is the series of political and economic ideologies first developed by Chinese leader Deng Xiaoping.[3]: 1500  The theory does not reject Marxism–Leninism or Maoism, but instead claims to be an adaptation of them to the existing socioeconomic conditions of China.[4][5]

    The theory also played an important role in China's modern economy, as Deng stressed opening China to the outside world,[6] the implementation of one country, two systems, and through the phrase "seek truth from facts",[3]: 1500  an advocation of political and economic pragmatism.[7][8]


    Jeg så en fransk dokumentar fra Kina, omfattende, typisk fransk dypdykk over flere episoder, med ledende skikkelser innen kinesisk kultur, vitenskap, entreprenørskap, ingeniørkunst, osv. Det man satt igjen med var ikke et inntrykk av manglende evne til kritisk, selvstendig tenkning.
    På et tidspunkt ble dokumentaristen nærmest provosert, i samtale med en kinesisk filosof.

    "Hva tror kinesere på?"
    "Vitenskapene." (Les sciences, filosofen snakket selvsagt perfekt fransk).

    Søk sannheten fra fakta, sa Deng Xiaoping. Og det er mulig at det er uselvstendig å følge denne devisen, men jeg vil påstå at den vestlige verdens nåværende hang til å fornekte fakta til fordel for selektive virkelighetsbeskrivelser har hatt en høy pris.

    Blant annet:

     
    Sist redigert:

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.530
    Antall liker
    5.931
    Jeg vil vel ikke påstå at Kina utmerker seg med et fravær av pseudovitenskap og "selektive virkelighetsbeskrivelser". Et åpenbart eksempel er TCM (tradisjonell kinesisk medisin) som har ført en lang rekke dyrearter inn på verdens rødlister. Og Weibo er like fullt av konspirasjonsteorier som Facebook og Twitter/X, om alt fra COVID til månelandingen. Lukkede politiske systemer er effektiv gjødsel for konspirasjonsteorier, og i Kina er det ekstremt lite gjennomsiktighet og myndighetene er heller ikke fremmede for å bruke konspirasjonsteorier til politisk vinning.

    Og det er også etter hvert bra vitenskapelig belegg for at økt ulikhet også bidrar til økt utbredelse av konspirasjonsmentalitet, og det er i den debatten fort gjort å glemme at den økonomiske ulikheten er omtrent like stor i Kina som den er i USA (0.467 mot 0.47 i GINI-koeffisient). Og at den har økt (mye) mer i Kina de siste 30-40 årene enn den har i USA. Så jeg tror ikke vi skal se til Kina som noe forbilde hverken når det kommer til politisk styringsform eller samfunnsøkonomi.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.697
    Antall liker
    17.719
    Torget vurderinger
    2
    Morsom målestokk.

    Mer relevant.




    PDF
     

    oen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.03.2010
    Innlegg
    2.157
    Antall liker
    2.806
    Sted
    Portugal
    Norsk jordbrukspolitikk er på jordet
    (DN Bak mur)


    Torsdag leverte OECD en toårig gjennomgåelse av norsk økonomi til finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Rapporten er ment som «et blikk utenfra». Særlig fokus har den på offentlig forvaltning, og hvordan denne kan bli mer effektiv. Jordbrukssubsidiene får i den anledning passet påskrevet, til ingens overraskelse.
    Rapporten dokumenterer hvordan Norge er det landet i OECD som subsidierer jordbruket klart mest. Subsidier utgjør mer enn 80 prosent av produksjonsverdien. Til sammenligning ligger snittet i OECD-landene under 30.

    Pengesummen i jordbruksoppgjøret vokste med ni prosent i 2022, og utrolige 31 i 2023. OECD oppsummerer: Støtten kommer gjennom økte målpriser bonden får for varene, ulike budsjettoverføringer, økte skattefradrag og økte støtte til regionale jordbruksinitiativ. I tillegg kommer strømstøtten, hvor jordbruket, i motsetning til husholdninger og frivilligheten, ikke har noe forbrukstak. Som OECD skriver: special treatment.
    Rapporten anerkjenner at støtten til jordbruket er politisk forankret i regjeringen og Hurdalsplattformen, og kommenterer ikke på nivået eller formålet i seg selv. Problemet er heller hva pengene brukes til. Selv om subsidiene er «veldig store», er andelen som stimulerer til omstilling og utslippskutt liten. OECD mener det vil være mulig å øke både bærekraften og den langsiktige produksjonen.


    Det er vanskelig å være uenig. Utvalg etter utvalg har for lengst erklært at den norske landbruket, med sin tyngde på kjøttproduksjon, er den næringen hvor Norge mest effektivt kan kutte CO2-utslipp. Å redusere produksjonen og konsumet av kjøtt er dobbelt så effektiv som Klimautvalgets nest beste forslag.
    OECD påpeker det alle kan se: Konflikten mellom jordbruksinteresser og ambisjonen om å nå landets klimamål, må adresseres. Subsidiene må ikke bare stimulere til økt effektivitet, slik de på effektivt vis har lykkes med de siste tiårene, men heller brukes til målrettet omstilling.

    Med andre ord: Her er enda en rapport finansministeren kommer til å legge i skuffen.
     

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.530
    Antall liker
    5.931
    Morsom målestokk.

    Mer relevant.




    PDF
    Mer relevant for hva? Finner det overraskende at du plutselig mener at økonomisk ulikhet er underordnet antallet patenter som produseres. Nye takter fra den kanten.
     

    Baard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    2.254
    Antall liker
    919
    Torget vurderinger
    1
    Mulig denne har vært vist tidligere her men synes uansett den er så fornøyelig at det tåler et gjennsyn. EU/EØS har fri flyt av varer og tjenester som et grunnprinsipp, mens i Norge skal vi mure inn folk med exitskatt på 37,8%, tilsvarende utbytteskatt.


    Video fra Braver-gründer Christer Dalsbøe har blitt en snakkis at selv Klassekampen på lederplass måtte kommentere:
     
    Sist redigert:

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.281
    Antall liker
    4.403
    Sted
    Sunnmøre
    PWC synes å være en virkelig stor leverandør til kommune-Norge.

    Nokon burde ha gjort ein meta-studie av alle desse innsparingstiltaka, anten det er kommunane sjølve eller PVC som har levert dei: Kva er det som vert føreslått, og kva som er forventa innsparing og kostnad (i tap av tenester).

    Å spara inn så-og-så mykje på å kutta stillingar i fyrstelinje, utan at brukarane skal merka det, er skrivebordsideologi av verste slag.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.672
    Antall liker
    10.151
    De blå/blå som som overtok min kommune etter to perioder med rød/grønt skal nå "redde" kommunen etter 8 år med vanskjøtsel (deres egen definisjon) Nå skal alt av "unødvendig" kommunal eiendom selges, inkludert steder hvor man har et opplegg for vanskelige skoleelever. Selvfølgelig skal skolens øvrige budsjetter barberes ned til skinnet, samme gjelder eldreomsorgen. De vil gjerne fremstå som en demensvennlig kommune, men dette arbeidet skal utføres av frivillige. Ulønnet selvfølgelig. Å bruke penger på kultur er bortkastet, det kan også overføres til frivillige.
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.828
    Antall liker
    4.059
    Torget vurderinger
    96
    De blå/blå som som overtok min kommune etter to perioder med rød/grønt skal nå "redde" kommunen etter 8 år med vanskjøtsel (deres egen definisjon) Nå skal alt av "unødvendig" kommunal eiendom selges, inkludert steder hvor man har et opplegg for vanskelige skoleelever. Selvfølgelig skal skolens øvrige budsjetter barberes ned til skinnet, samme gjelder eldreomsorgen. De vil gjerne fremstå som en demensvennlig kommune, men dette arbeidet skal utføres av frivillige. Ulønnet selvfølgelig. Å bruke penger på kultur er bortkastet, det kan også overføres til frivillige.
    Dette er nok meget objektivt femstilt. :LOL:
    Og kanskje du skulle tatt med hva de vil bruke penger på også da, det er jo nødt til å være noe.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.672
    Antall liker
    10.151
    Dette er nok meget objektivt femstilt. :LOL:
    Og kanskje du skulle tatt med hva de vil bruke penger på også da, det er jo nødt til å være noe.
    De har ikke noen store planer, kun "å rette opp" etter forgjengerne. Ønsket er jo selvfølgelig å fjerne eiendomsskatten, den tynger jo vanlige folk noe helt grenseløst.
    Det skinner noe i gjennom noen ganger, det er uttrykt ønske om å fjerne boplikten i den lille kystbyen. Begrunnelsen er at da får selv folk flest råd til å kjøpe en ferieleilighet der. Jadda, når pengesterke folk allerede blar opp noen millioner for en gammel brygge med kun et redskapsskjul.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    De blå/blå som som overtok min kommune etter to perioder med rød/grønt skal nå "redde" kommunen etter 8 år med vanskjøtsel (deres egen definisjon) Nå skal alt av "unødvendig" kommunal eiendom selges, inkludert steder hvor man har et opplegg for vanskelige skoleelever. Selvfølgelig skal skolens øvrige budsjetter barberes ned til skinnet, samme gjelder eldreomsorgen. De vil gjerne fremstå som en demensvennlig kommune, men dette arbeidet skal utføres av frivillige. Ulønnet selvfølgelig. Å bruke penger på kultur er bortkastet, det kan også overføres til frivillige.
    Forstår frustrasjonen, MEN har de rød/grønne de siste 2 periodene brukt penger de ikke hadde på "gode formål"?
    Det er det som jeg ikke forstår med politikere, at de ikke skjønner at "offentlige" penger er akkurat som "private" penger.
    Når kassa er tom så kan du ikke bruke mere, selv om formålet er aldri så godt!!!
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    8.655
    Antall liker
    9.563
    Sted
    Oslo
    Forstår frustrasjonen, MEN har de rød/grønne de siste 2 periodene brukt penger de ikke hadde på "gode formål"?
    Det er det som jeg ikke forstår med politikere, at de ikke skjønner at "offentlige" penger er akkurat som "private" penger.
    Når kassa er tom så kan du ikke bruke mere, selv om formålet er aldri så godt!!!
    Larvik som snart står på ROBEK lista, har vedtatt å ikke ha kommunal eiendomsskatt, er det god husholdering?
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.672
    Antall liker
    10.151
    Forstår frustrasjonen, MEN har de rød/grønne de siste 2 periodene brukt penger de ikke hadde på "gode formål"?
    Det er det som jeg ikke forstår med politikere, at de ikke skjønner at "offentlige" penger er akkurat som "private" penger.
    Når kassa er tom så kan du ikke bruke mere, selv om formålet er aldri så godt!!!
    Njaaa...det ble bygget en ny, sentral, ungdomsskole som erstatning for tre nedslitte skoler. Det ble også bygget en omsorgsbolig og en bolig for rusmisbrukere. Gjett hvem som satt i posisjon før disse prosjektene endelig ble vedtatt gjennomført for 8 år siden.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.281
    Antall liker
    4.403
    Sted
    Sunnmøre
    Det er det som jeg ikke forstår med politikere, at de ikke skjønner at "offentlige" penger er akkurat som "private" penger.
    Når kassa er tom så kan du ikke bruke mere, selv om formålet er aldri så godt!!!
    Eg er einig; kommunepolitikk handlar i om å prioritera innafor tilgjengelege rammer.

    Det kjipe er at heile kommunestyret står ansvarlege for konsekvensane av byggevedtak (evt andre disposisjonar) som tidlegare fleirtal i kommunestyret stod bak, frå den dagen vedtaket vert gjort.

    Dessutan, det er lett å sitja i ettertid å anklaga kommunestyra for ikkje å ha sett at rentene var uvanleg låge i ein tjueårsperiode. Men dei var verkeleg ikkje heilt åleine.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.697
    Antall liker
    17.719
    Torget vurderinger
    2
    Jeg kan levere en rapport kjapt, ikke nødvendig med en utredning.

    Lange og krevende økter, slitsomme arbeidsforhold, tvinges til overtidsinnsats, ødelagte ferier, dårlig lønn.

    Skjermbilde 2024-06-23 kl. 10.25.29.png
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.914
    Antall liker
    107.979
    Torget vurderinger
    23
    Du passer nok ikke som kommuneansatt.
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    5.777
    Antall liker
    3.929
    Torget vurderinger
    1
    Lange og krevende økter, slitsomme arbeidsforhold, tvinges til overtidsinnsats, ødelagte ferier, dårlig lønn.

    Vis vedlegget 1034265
    Sammenlignet med hva? -Lange og krevende økter, slitsomme arbeidsforhold og dårlig lønn kommer til å bli normalen i Norge etterhvert som regningen for Det Grønne Skiftet kommer på bordet. Sånn sett er det offentlige helsevesenet bare litt foran skjema.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    Njaaa...det ble bygget en ny, sentral, ungdomsskole som erstatning for tre nedslitte skoler. Det ble også bygget en omsorgsbolig og en bolig for rusmisbrukere. Gjett hvem som satt i posisjon før disse prosjektene endelig ble vedtatt gjennomført for 8 år siden.
    Kjenner ikke til din kommune men ser jo det som er uthevet. De aller fleste kommuner har vel politikere som gjerne kutter i nødvendig vedlikehold for å kunne bruke penger på populære formål. Og når man har kuttet i vedlikeholdet lenge nok er det dessverre slik at det til slutt blir billigere å bygge nytt enn å ta en "generaloppussing"! Her er ingen partier bedre enn de andre! Men totalt for kommuneøkonomien ville det nok blitt billigere å følge et stadig og kontinuerlig rullerende vedlikeholdsprogram enn å rive og bygge nytt. I tillegg til at man da vil få utgiften som en "liten" post i budsjettet hvert år i stedet for en gedigen enorm post i budsjettet hvert 20-30 år, og som i min kommune der man selvsagt må ta opp lån når det skal bygges nye skoler så blir renteutgiftene etter å ha "lånt seg til fant" til slutt så store at kommunestyret mister all mulighet til å prioritere mellom gode formål. Når rentene er betalt blir det sørgelig lite igjen!
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    Jeg kan levere en rapport kjapt, ikke nødvendig med en utredning.

    Lange og krevende økter, slitsomme arbeidsforhold, tvinges til overtidsinnsats, ødelagte ferier, dårlig lønn.

    Vis vedlegget 1034265
    Legg også til at folk går lei av slitsomme "inovative" omstruktureinger og rolle endringer. Gjerne slikt som de eldste i virksomheten har vært med på to tre ganger tidligere og som disse vet ikke vil føre til noen som helst forbedring på noe som helst område. Men "unge" og nytilsatte ledere vet jo så meget bedre!
     
    Sist redigert:

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    Sammenlignet med hva? -Lange og krevende økter, slitsomme arbeidsforhold og dårlig lønn kommer til å bli normalen i Norge etterhvert som regningen for Det Grønne Skiftet kommer på bordet. Sånn sett er det offentlige helsevesenet bare litt foran skjema.
    Skulle ønske jeg kunne stikke tomlene i ørene vibrere med tunga åg si høyt "Blæææ æ!" Men dessverre tror jeg du har alt for rett! Når folket til slutt ser at dette var galskap og "Keiserens nye klær" vil det bli vondt å snu galskapen. Heldigvis er jeg så gammel at jeg slipper å oppleve dette!
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    5.777
    Antall liker
    3.929
    Torget vurderinger
    1
    -Konklusjonen var skrevet med litt glimt i øyet, da.

    Forøvrig vil jeg ikke nødvendigvis kritisere det høye offentlige forbruket som har vært, og som gjenspeiler seg i alt fra dagens distriktspolitikk, U-hjelp, innvandring, NAV osv. Norge har hatt 30-40 gyldne år med olje/gass inntekter, og "alle" har fått en del av kaka. Fair enough.

    Mitt poeng er imidlertid at denne (kunstig høye) velstanden går mot slutten, og vi må forberede oss på trangere statsfinanser fremover. I fremtiden må vi faktisk jobbe for den høye velstanden. Dette perspektivet synes jeg mangler, spesielt på venstresiden i politikken, hvor trylleformelen fortsatt synes å være trakassering av privat næringsliv, kombinert med Større Offentlig Sektor. SOS
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.642
    Antall liker
    20.493
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Legg også til at folk går lei av slitsomme "inovative" omstruktureinger og rolle endringer. Gjerne slikt som de eldste i virksomheten har vært med på to tre ganger tidligere og som disse vet ikke vil føre til noen som helst forbedring på noe som helst område. Men "unge" og nytilsatte ledere vet jo så meget bedre!
    Fordi de "unge og nytilsatte" ledere har lært det på BI. Og det vet jo vi alle at BI, der sitter intellilgentsian... Så intelligente er de, at de ikke engang trenger å drøfte sine tanker og beslutninger med de som har jobbet i bedriften de er satt til å lede. De bare bestemmer.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.644
    Antall liker
    8.004
    Torget vurderinger
    0
    Nei utdannelse skal man ikke bare kimse av, MEN de med denne utdannelsen må faktisk høre på de som sitter på "historien" og erfaringen.
    Det er i skjæringspunktet mellom disse tre at de gode løsningene finnes.
     
    Ble medlem
    06.04.2019
    Innlegg
    7.130
    Antall liker
    10.675
    Mitt poeng er imidlertid at denne (kunstig høye) velstanden går mot slutten, og vi må forberede oss på trangere statsfinanser fremover. I fremtiden må vi faktisk jobbe for den høye velstanden. Dette perspektivet synes jeg mangler, spesielt på venstresiden i politikken, hvor trylleformelen fortsatt synes å være trakassering av privat næringsliv, kombinert med Større Offentlig Sektor. SOS
    Det der går fint, det er bare å rive ned den Nordiske Modellen så er det gjort. De som styrer ungdomspartiene i dag blir senior politikere en dag og da kan det gå fort.
     

    MML

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2010
    Innlegg
    2.216
    Antall liker
    1.724
    Torget vurderinger
    1
    Mitt poeng er imidlertid at denne (kunstig høye) velstanden går mot slutten, og vi må forberede oss på trangere statsfinanser fremover. I fremtiden må vi faktisk jobbe for den høye velstanden. Dette perspektivet synes jeg mangler, spesielt på venstresiden i politikken, hvor trylleformelen fortsatt synes å være trakassering av privat næringsliv, kombinert med Større Offentlig Sektor. SOS
    Helt enig, bortsett fra at pengebruken virker å være like stor i alle partier - ikke bare venstresiden.
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    5.777
    Antall liker
    3.929
    Torget vurderinger
    1
    Det der går fint, det er bare å rive ned den Nordiske Modellen så er det gjort. De som styrer ungdomspartiene i dag blir senior politikere en dag og da kan det gå fort.
    Billig retorikk.
    For det første er ikke nasjonaløkonomien lik i de nordiske landene. Norge skiller seg ut med en vesentlig større offentlig sektor. Norge er også det eneste landet med den næringsfiendtlige formuesskatten.
    For det andre, er det ingen som skal "rive ned" noe som helst. Det er stråmannsargumentasjon. Det som etterlyses, og som jeg poengterer, er at økonomien må være bærekraftig. Man kan ikke bevilge penger som ikke er der. Ikke over tid. Sånn sett er velferden selvregulerende. Den har bygget seg opp i olje-/gassepoken, og vil bygge seg ned ettterpå. Nåværende regjerings hatske behandling av det private næringslivet vil akselerere nedturen.

    Forøvrig tror jeg ikke politikerne var så mye smartere før. Det kan du avskrive på konto for romantisering over Gamle Dager.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn