Produsentene, produsentenes organisasjoner og distributørene, inklusive matvarekjedene, leverer det nordmenn vil ha.
Jeg har vært i Riga to ganger. Første gang i forbindelse med invitasjon til latvisk julefeiring. De dagene sitter i enda, som et fantastisk minne. Og markedene var stinne av varer da også. Andre gang om sommeren, når det man dyrket var på plass, pluss alt det andre.
Riga Central Market:
https://www.latvia.travel/en/sight/riga-central-market
Her er over 4000 bilder (klikk på All Photos):
https://www.tripadvisor.com/Attract...atf/289085/?albumid=-160&type=0&category=-160
Centraltirgus i Riga er unikt, og utrolig å ha fått til på noe som tilsvarer våre breddegrader, men det handler også om en helt annen holdning til råvarer, matvarer og tilberedning. Vi har fortsatt mye å lære.
Det som har skjedd innen ost kan også skje på andre områder, men da må vi tenke helt nytt når det gjelder produksjon og presentasjon av matvarer -- og vi må være villige til å betale for kvalitet, noe vi ikke er idag.
Julefeiringen i Riga, med mine verter, ble et minne for livet, kulinarisk og kulturelt, med operaforestilling på Juleaften og en serie matopplevelser hinsides hva jeg kunne forestilt meg. Jeg åt som en greve, mente jeg. "No, this is how we celebrate Christmas."