gut_mans cave

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.909
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    gut_man oppgraderer!

    Takker for den lille lytteseansen i går!
    Utrolig hyggelig når man kan stelle i stand slike små "onsdagsklubber" ;)
    Finner egentlig ikke noe spesielt å sette fingeren på, annet enn at det kanskje var noe "varmere" enn hva jeg er vant til hjemme hos deg. Dynamikken og oppløsningen er helt rå, og jeg synes du har fått integrert bassen MEGET bra.
    Delingen som var satt til 190hz virket som et veldig godt utgangspunkt, og det hele virket helt sømløst, og lineært.
    I går hørte jeg mye av det som fascinerte meg på Lyric sitt rom (dag 2) på Hortenmessa i fjor. (det er en god ting ;))
    Rommet ditt virker som om det er ideelt for oppsettet. Ikke de store idealmålene mtp. at du spiller i den retningen som du gjør, men det er mulig at den gode takhøyden ror det hele i land med bravur.

    Alt i alt meget bra!! :)
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Takker for fine innspill FallenA. Flere av dere som var innom i går, kommenterte litt varm klangbalanse. Jeg er muligens preget av gleden over å kunne tune lyden såpass mye som jeg opplever at Uno'ene responderer på små plasseringsjusteringer. Jeg hadde vinklet høyttalerne ganske mye i går. Fra lytteposisjon så jeg yttersiden av diskanthornet. Så jeg tar kommentarene til etteretning og har i kveld endret litt på plasseringen. En cm endring av vinklingen, ga et litt kjøligere/in your face lydbilde. Tror kanskje det er litt mer av det som både Vermin, Shadow og du snakker om. Prøver det litt, og liker jeg det ikke lengden flytter jeg bare høyttalerne tilbake en cm.. Gøy når det er så enkelt å justere klangbalansen :)
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.789
    Antall liker
    21.338
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    gut_man oppgraderer!

    jeg hadde også delefrekvensen på ca. 190hz da høyttalerne sto i min stue, som er over 30kvm.
     

    Vermin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2006
    Innlegg
    7.000
    Antall liker
    5.918
    Sted
    Bjerkreim
    Torget vurderinger
    45
    gut_man oppgraderer!

    Det spillte bra ja :)
    At det var varmere enn jeg selv foretrekker er bare en smakksak, Du har knappt hatt UNO en uke så med tiden vil du finne den plasseringen som passer deg best. Bassen hørtes ut til og være godt integrert og lydbildemessig var det ingenting og si på heller. Avantgarde er gøy ;D
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Da var det på tide med en liten oppdatering her. I dag kom en liten nett sak innom på besøk. Leben CS300XS fra Japan. En integrert sak med EL84 rør som yter usle 2X15watt. La meg bare slå fast med en gang, at 15 watt er nok i massevis til å drive mine Avantgarde høyttalere. Først noen bilder;






    Rett ut av esken spiller den overraskende bra, med oppløsning og pondus som imponerer! Den er ikke så stram som min EAR kombo, spiller vel mer "rør" aktig. Ser av spec's at den er utstyrt med Mullard rør fra fabrikk, så det forklarer kanskje litt av klangsignaturen. Jeg trodde egentlig ikke at jeg skulle kunne få prøve forsterkeren siden jeg bare har mulighet for balansert signal fra digitalkilden min, og Leben ikke hadde riaa. Et lyst hode foreslo å tappe tape out fra EAR 864 preen min, og vips kunne jeg ved hjelp av en kabel bruke både cd og vinyl riggene mine. Dette løste faktisk et problem jeg funderte på tidligere. Jeg er nemlig svært fristet til å prøve ut noen latterlig billige 845, konstruksjoner fra Kina (og andre rør eksotika derfra også), de fleste av disse har få innganger, og intet riaa trinn. Jeg trodde at dette ville by på problemer, men så lenge jeg har en tape sløyfe av god kvalitet på pre'en min, er det problemet elliminert :)
     

    Vedlegg

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    gut_man oppgraderer!

    Oser gammal Marantz av den der :)
    Flott amp.

    nb: er vel ett par "eks" Marantz folk som står bak Leben.

    /jan
     

    HoJ

    En glad amatør.
    Ble medlem
    11.11.2006
    Innlegg
    19.551
    Antall liker
    35.454
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    2
    gut_man oppgraderer!

    Flott liten boks det der.. Tipper eieren blir glad når han ser du tok jomfruhinna på'n.. :D
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Den er selvsagt testet med eierens velsignelse HoJ :) Må forøvrig legge til at denne lille saken oser byggekvalitet lang vei. Det skal visstnok være svært ekslusive rca kontakter som benyttes f.eks. Det merkes når man kobler kabler!
     
    M

    MPT

    Gjest
    gut_man oppgraderer!

    Spennende! Se om vi får samme konklusjonen, men jeg låner modellen under den du har nå.
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Byttet akkurat tilbake til EAR forsterkeriet etter å ha latt Leben godgjøre seg noen timer i anlegget. Mulig at noe kan tilskrives manglende innspilling (og min personlige bias, til fordel for EAR), men EAR forsterkerne forsvarer imo merutgiften uten tvil. Leben imponerer, men spiller varmere og oppleves å ha en kul i bassområdet. Den virker også mindre fyldig i øvre mellomtoneområdet, akkurat som om det er en dip der. Med EAR tilbake i førersetet, kom stålkontrollen over musikken tilbake; både frekvensmessig og dimensjonalt. Jeg tror det er den beste måten jeg kan beskrive hva jeg hører på. Skulle kanskje bare mangle, med tanke på en betydelig prisdifferanse. Mulig at lyden også degraderes signifikant ved å bruke tape sløyfa i min 864 pre. Det vet jeg ikke!

    Fikk forøvrig hvisket i øret at det er Sovtek rør, og ikke Mullard rør som sitter i denne utgaven. Jeg skal være veldig forsiktig med å konkludere etter noen timer med en "blodfersk" uinnspilt Leben, koblet via en uinnspilt tape sløyfe! Jeg er uansett imponert nok til at jeg gleder meg til å få den på gjenvisitt når den er innspilt, og kanskje kjælt litt med for å finne bedre rør. Ta inntrykkene for det de er, subjektive overfladiske inntrykk etter et par timers lek :)
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Ok, på tide med litt oppdatering her;
    Fikk for ca. en uke siden en Aesthetix Janus til test. Den var vanvittig bra. Det eneste ankepunktet jeg hadde, var generende rør sus. Jeg prøvde å rulle rør, og flytte på pre'en uten at det hjalp det spøtt. Jordet nettkabel, ujordet nettkabel, med og uten nettfilter. Intet gjorde en forskjell på suset. Plutselig skjedde det noe. Og det var intet positivt. Forforsterkeren til den nette sum av 65000 nok, sluttet å virke. Dvs, at den kun ga ut en forvrengt lyd av musikken som ble servert den. Noe var fryktelig galt. Dere kan tenke dere til min reaksjon! Etter å ha gått gjennom alt jeg hadde gjort av rørrulling og flytting av pre'en, var jeg veldig sikker på at jeg ikke hadde gjort noe som skulle tilsi oppførselen til Janus'en (takk gud for den J'en ;)) Eier ble selvfølgelig informert, og pre'en er nå returnert med en kraftig mistanke til vårt "kjære" postvesen for uvøren håndtering. Dette må være noe annet enn et defekt rør.

    Uansett, dette har medført to positive ting. For det første, har jeg testet EAR 890 med digitalrigg rett inn i effekten. 890 har to volumpotmetere montert på baksiden som muliggjør dette. Ikke særlig ergonomisk, men veldig interessant. Jeg kan med denne featuren, teste forforsterkere med en god indikasjon på hvordan den påvirker lyden.

    Jeg må si at denne opplevelsen var positiv. 890 befestet sitt inntrykk av å være en svært nøytral rør effekt. Og ikke minst støyfri. Mine Avantgarde Uno, avslørte en absolutt støyfri pre. Ikke et fnugg av hørbar sus. Ikke med øret helt inntil hornene på Uno heller! Og det er bemerkelsesverdig, for rør på over 100dB følsomme høyttalere gir vanligvis litt sus. Den andre positive tingen, er at jeg mistenker rør-suset fra Janus å ha sin årsak i ustabil elektronikk som følge av uvøren håndtering fra posten.

    Når det gjelder mine inntrykk fra test av Janus, kan de oppsummeres ganske enkelt. Jeg har bestilt et sett Calypso/Rhea fra samme produsent. Lyden kan beskrives som en turbo tilføres lydbildet. Sammenlignet med digitalkilde rett i effekttrinn, vil jeg si at lyden nok ikke er helt nøytral. Det som tilføres lyden, oppleves imidertid udelt positivt. Uten pre, sitter jeg og savner litt virilitet og "glatting" av lyden. Med Janus i signalveien, opplevde jeg en noe mer dynamisk lyd med mer slam og live følelse. Med 864 i signalkjeden, ble lyden noe mer "grå" og tam. Dette sies i en kontekst der 864 sammenlignes med ingenting, og en pre til over dobbel pris. Jeg har levd VELDIG lykkelig med 864 i et år. Det er en meget god pre, som gjør lite galt i signalkjeden og oppleves veldig stille!

    Jeg har i lengre tid vært veldig i tvil om jeg skulle vente på pre'en jeg bestilte i januar, og enda ikke har hørt om en aktuell leveringsdato for, eller gå for Calypso/Rhea som jeg har lest mye bra om. Sistnevnte er også en kombo som koster ca 20k mer enn det andre alternativet. Prestasjonen til Janus fra samme fabrikant, gjorde imidlertid dette dilemmaet mindre. Lyden oppleves med Aesthetix i signalkjenden som enda mer dynamisk enn uten. Det hele presenteres nok også litt mer "delikat" og litt varmere enn kjedelig nøytralt

    Kjetil
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.909
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    gut_man oppgraderer!

    Så da er Aesthetix Calypso/Rhea på vei?
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Mulig det ;)
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Tilbake etter 14 fantasiske dager i Quinta do Lago på Algarve kysten. Med meg i bilen tilbake, har jeg plukket med meg masse snadder. Ny pre og riaa er endelig på plass. Det ble etter mye om og men Aesthetix Calypso pre, og Aesthetix Rhea riaa trinn. En pickup som skal testes, er også med, samt noen nye kabler. I tillegg har jeg på vei i posten nye Black Magic Giant jumpere til mine Avantgarde høyttalere. De gleder jeg meg til å teste! Er travelt opptatt med å pakke ut, installere osv. Bilder og inntrykk kommer etterhvert ;)
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.789
    Antall liker
    21.338
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    gut_man oppgraderer!

    den gode sommeren din fortsetter, gutman... :)
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.789
    Antall liker
    21.338
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    gut_man oppgraderer!

    hyssssssssssssj............ :-X ;D
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Her er tyst, og vellyden strømmer fra anlegget :) Riaa'en støyer littegranne, men det er pga den ekstremt lave outputen fra DV pickupen. Det er imidlertid ikke i nærheten av hva Janus gjorde. Linjetrinnet er helt tyst! Det var strømforsyningen i Janus som var gått ad dundas, og formodentlig forårsaket støy, sus og andre løgne lyder. Nå har forsterkerne stått på noen timer, og jeg planlegger en sent aften med masse musikk. Jeg er av dem som synes det er gøy å høre på sakene mens de spiller seg inn. Det å høre at ting går fra bra til fantastisk bra gir et kick imo :)
     

    Vermin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2006
    Innlegg
    7.000
    Antall liker
    5.918
    Sted
    Bjerkreim
    Torget vurderinger
    45
    gut_man oppgraderer!

    Hvem bryr seg vel om en boks på 200gram når vi kan heller se på en boks på 50kg? ;D
     

    Vedlegg

    Vermin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2006
    Innlegg
    7.000
    Antall liker
    5.918
    Sted
    Bjerkreim
    Torget vurderinger
    45
    gut_man oppgraderer!

    gut_man's hjertebarn, han har to. Ett i backup i tilfelle det andre trenger hvile, fint gjort. Man trenger hvile
     

    Vedlegg

    Vermin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2006
    Innlegg
    7.000
    Antall liker
    5.918
    Sted
    Bjerkreim
    Torget vurderinger
    45
    gut_man oppgraderer!

    Men det er nok vinylen som står hans hjerte nærmest, her er de samlet, godlydene
     

    Vedlegg

    Vermin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2006
    Innlegg
    7.000
    Antall liker
    5.918
    Sted
    Bjerkreim
    Torget vurderinger
    45
    gut_man oppgraderer!

    Tadaah (som man sier) ;D




    (ser du det ene effektrinnet hviler seg?)
     

    Vedlegg

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.789
    Antall liker
    21.338
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    gut_man oppgraderer!

    døtte, jeg hadde neste glemt hvor små unoene er... ;D

    mye snadder her!
     

    Jens

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    14.06.2003
    Innlegg
    1.033
    Antall liker
    9
    Torget vurderinger
    1
    gut_man oppgraderer!

    Vermin skrev:
    Hvem bryr seg vel om en boks på 200gram når vi kan heller se på en boks på 50kg? ;D
    Tja, hva hjelper det med pondus så lenge boksen bare kan spille to toner (0 og 1) ??? ;D
     

    Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2004
    Innlegg
    3.228
    Antall liker
    422
    Sted
    Sola
    gut_man oppgraderer!

    Gratulerer med nydelige bokser gut_man, dette er jeg overbevist om spiller fletta av det meste! Nok en grunn til å få tatt meg en tur...begynner å bli mange grunner til det nå ;D

    O.
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    gut_man oppgraderer!

    Gratulerer så mye gut_man :)
    Fine bilder (Vermin?) også.

    /jan
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Takk for kommentarer og gratulasjoner. Og TAKK til Vermin som stilte kamera, ører og tid til disposisjon. Fine bilder ble det da også :)
    Ennå i den spede begynnelsen av innspilling, men noen inntrykk har jeg da klart å gjøre meg. For det første; linjetrinnet spiller fantastisk delikat og dynamisk omtrent rett ut av esken. Jeg har brukt en del timer på å få riaa trinnet til. Det spilte i starten ganske mørkt, og rotet veldig i bassområdet. Jeg antok at dette skyldtes at det i riaa delen sitter 10 rør, mot linjetrinnets 4, med ditto mengder elektronikk. Således var det nærliggende å tro at Rhea kanskje trengte noe lenger innspilling. Jeg spiller også med en uinnspilt Kondo kabel mellom riaa og linjetrinn. Denne kabelen kjenner jeg ikke klangsignaturen fra. Altså flere variabler og mulige årsaker. Etter forslag fra Vermin og FallenA som var innom her i går, byttet jeg ECC88 Electro Harmonix i både Rhea og Calypso til Voshkod rør som FallenA har brukt med stort hell i en EAR Acute tidligere. Røret har en meget fin oppløsning. Voila, med Voshkod på plass, ble både oppløsning og bass adskillig bedre. Så inntil videre står de i. Hadde i utgangspunktet tenkt å vente med rør rulling til ting hadde fått spilt seg til. Jeg har aldri sett i noen kritikk av Rhea, at det betegnes som varmt og roter i visse frekvensområder. Tvert imot, betegnes Rhea som en meget nøytral riaa. Har satt balanserte BM kabler i bestilling hos PM, da jeg ønsker å benytte den balanserte utgangen fra Rhea til Calypso, og vet hvilken påvirkning BM kablene gir lydmessig. Enn så lenge koser jeg meg veldig med lyden av Aesthetix.

    Jeg har vært veldig godt fornøyd med min forrige EAR 864 pre, men dette er et par divisjoner opp må jeg si. EAR gjorde veldig lite med lyden, og opplevdes nøytral. Aesthetix tar tak i lyden, og kaster den ut igjen på en spretten og særdeles dynamisk måte. Bassen, spesielt fra vinylriggen, går dypere og sparker hardere enn med 864. På ingen parameter opplevdes 864 bedre!

    Dette var en liten smakebit på hva Aesthetix gjorde i mitt anlegg. Fyldigere inntrykk kommer når jeg har fått spilt inn elektronikk og kabler!
     

    BangBang

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    7.301
    Antall liker
    4.909
    Sted
    Okka by
    Torget vurderinger
    7
    gut_man oppgraderer!

    Syntes det lød svært bra. Uinnspilt utstyr til tross.
    Det du nevner med Kondo kabelen kjenner jeg igjen, og jeg antar at det har med innspilling å gjøre.
    Det hjalt forøvrig svært mye med de Voskhod rørene, og jeg gleder meg til å komme en tur og lytte når tingene har gått seg til litt! :)
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Da har jeg endelig returnert etter en lang dag i dyreparken med dyr, karuseller og kabelsatan. Har benyttet sjansen til å stikke innom PM Audio for å hente mine spesialbestilte Black Magic Giant jumpere til Avantgarde høyttalerne mine. Hadde et behov for fem minutter i min egen verden etter en hel dag med ungehyl og aktiviteter. Fikk koblet opp jumpere og konstatert at lengdene var korrekte. Lyden, tja de virker! Er alt for trøtt og alt for tett i ørene til å vurdere lyden. Dessuten vet jeg at BM kabler trenger lang "innspillingstid", om jeg skal tørre å si det. Aner ikke hvorfor, men jeg har da konstatert det med alle mine andre BM kabler. Kommer tilbake med mer etterhvert!

    Det ser dessuten ut for at den Air Tight pickup jeg har fått på lån, er en av de første som er sluppet til kunder. Jeg vil spare den til alt det nye utstyret er litt mer tilspilt. Vanskelig å bedømme kvaliteten på en pickup når riaa, linjetrinn og en del kabler er helt nye og uprøvde. Det blir en herlig sommer :)
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Begynner å bli en stund siden jeg har oppdatert noe her. Mye har skjedd på hifi fronten i sommer. Nytt forforsterkersett, nye jumpere BM Giant og en pickup på lån som har gitt meg en del å tenke på!

    For å ta forsterkersettet fra Aesthetix først. Dette settet ble egentlig kjøpt inn som erstatning for en annen pre. Jeg fikk en kjempedal på Calypso og Rhea, som jeg ikke kunne si nei til når først leveranse av førstevalget gikk i vasken. Lyden fra Aesthetix komboen er i en annen divisjon enn min tidligere EAR pre/riaa. Alt er mye bedre oppløst, og har et mye bedre perspektiv. Dynamikken er også en helt annen historie. Kanskje er det mellomtonen som fortjener å trekkes frem som den mest i ørefallende forbedringen. Jeg har ikke hørt en bedre mellomtone her før, ikke så mange andre plasser heller. Det gjelder både oppløsning og dynamikk. Mellombassen virker også å bære bedre, med et bedre fraspark i musikken på basstrommer og bassgitarer. Sammenhengen mellom mellomtone/bass virker glattere og bedre med dette forsterkersettet i signalkjeden. Alt i alt føles det som å gå fra vanlig oppløsning på TV/film bildet til full HD oppløsning. Paralellen er dekkende for både oppløsning og dynamisk kontrast! For dem som har opplevd denne forskjellen på et stort lerret, er det ingen liten forbedring. Det er to forskjellige verdener. Det hevdes ofte i hifi pressen at man ikke skal undervurdere viktigheten av en kjempegod pre. Dette har jeg nå fått stadfestet på en fin måte synes jeg. Det er vanskelig å bedømme hver komponent for seg, da jeg ikke har sammenlignet Rhea med andre Riaa trinn før. Jeg har imidlertid en følelse av at det er denne som er rosinen i pølsa. En mer brukervennlig Riaa tror jeg man skal lete lenge etter. Uansett har jeg med denne todelte løsningen, muligheten for å oppgradere pre'en ved en senere anledning. En ARC ref 3 fristet, og kunne utmerket godt vært aktuell nå hvis den bare hadde hatt en kjempe god RIAA integrert. Med å ha skaffet meg Rhea, regner jeg med å ha skaffet meg en Riaa som kan følge med i videre oppgraderinger om behovet for et enda bedre linjetrinn skulle melde seg.Med mitt førstevalg på forsterkersiden; EAR 890 er det ingen støyproblemer overhodet. Jeg føler at den elektronikk kjeden jeg nå har koblet til mine AG Uno, gir ganske så ideelle arbeidsforhold for høyttalerne.

    BM Giant jumpere var også et skritt i riktig retning i mine ører. Her snakker vi om absolutt hørbare forskjeller. Jeg har for å verifisere mine lytteinntrykk byttet tilbake til orginale sølv jumpere fra Avantgarde. IMO ble lyden med sølv jumpere litt for glatt og snill. Med BM ble bass og spesielt mellombass mye bedre. Mellomtone og diskant har et litt mer troverdig preg. Litt råere og mer dynamisk lyd her også kontra sølv jumperne. Jeg hadde Vermin, Shadow og FallenA innom på en lyttekveld der bla. bytte av jumpere stod på menyen. Vermin (som kjenner høyttalerne veldig godt) foretrakk lyden fra sølv, og de andre tror jeg ikke hadde preferanser, men klarte lett å høre forskjell.

    For min egen del, vil jeg si at sommerens oppgraderinger, har bragt lydgjengivelsen enda nærmere mine preferanser. Jeg koser meg skikkelig hver gang jeg setter på en plate. Det er ingen åpenbare feil som irriterer og ødelegger for musikkgleden. Det er selvfølgelig forbedringspotensiale både her og der, men jeg er summa sumarum veldig godt fornøyd nå. Føler jeg har en oppløst og dynamisk lyd som nok heller litt mot det varme. Dette gjør at jeg kan skrue opp på realistiske nivåer på mange typer musikk med både vanlige og audioifile innspillinger. En mer nøytral tuning, ville ødelagt muligheten for realistiske lydnivåer på vanlige innspillinger av det tyngre slaget. For meg fungerer dagens oppsett ypperlig!

    Hvor går så veien videre?
    Tja, investeringskontoen er på vei til å fylles igjen. Av alternativer har jeg; Adjust+ justerings/måleverktøy for pickup/arm (denne har jeg vel egentlig bestemt meg for å kjøpe). Oppgradering av høyttaere til AG Duo (men mistenker at hornene blir for store i forhold kino lerret, og at de muligens blir for varme i lyden), Oppgradering av VPI TNT med superplatter, kjøp av Air Tight pc 3 eller pc 1 pickup, kjøpe Base plattformer til å ha under høyttalerne, og bytte spoler/og likerettingsdioder på Uno hvis det blir til at jeg beholder dem. Til slutt må jeg jo prøve ut litt forskjellige rør til pre.

    Dette bringer meg til siste skudd på stammen; en lånt Air Tight pc3 flunk ny. Denne pickupen imponerer meg mer og mer. Den har en vanvittig delikat måte å servere musikken på. Oppløsningen kommer seg time for time nå. Mellomtonen er utrolig organisk, mens mellombass og bass presenteres tight og med et deilig trøkk. Sammenlignet med min Dynavector XV1-s, klarer den seg uforskammet bra. Da vi hadde lytteaften, byttet vi også rundt på pickupene. Air Tight hadde et mye bedre trøkk og en bedre mellomtone som virket mer organisk og delikat kontra DV. DV trakk imidlertid det lengste strået når det gjaldt oppløsning. Ved å øke VTF på Dynaen, rettet dette seg imidlertid, og DV fremsto som en pickup med både oppløsning og trøkk. Den virker også noe mer lineær gjennom hele frekvensområdet. Det er imidlertid noe med klangen i Air Tight som jeg ikke klarer å legge fra meg. På rock og prog som jeg hører mye på, synes jeg den har et litt mer livaktig trøkk i mellombassen. Den litt fyldigere mellomtonegjengivelsen kler også denne type musikk. Etter å ha eksperimentert litt med innstilinger på DV, mistenker jeg at jeg nok kan tyne enda mer ut av begge disse pickupene ved å eksperimentere mer med VTA, VTF, måle meg frem til rett Azimuth osv. Som det ligger an akkurat nå, frister det veldig å kjøpe PC3. Skal jeg gå for Air Tight PC1, må Dynaen min selges. Det sitter fremdeles litt langt inne, så jeg ser vel ikke akkurat for meg at det er fryktelig aktuelt akkurat nå...

    Jakten på lydnirvana fortsetter, stay tuned ;)
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Frem mot neste helg skjer det spennende saker i hula mi. En shootout mellom disse tre pickupene realiseres høyst sannsynlig på torsdag eller fredag;

    Air Tight PC1 mot


    Dynavector XV-1s og lillebror


    Air Tight PC3

    Nytt justeringsverktøy er også i ferd med å finne veien til vår lille by. Dr. Feichert sitt softwarebaserte verktøy Adjust+ som jeg ble oppmerksom på i siste Stereophile fristet så mye at vi har gått sammen noen stykker om å kjøpe greia. Her kan man lese mer; http://www.adjustplus.de/index.php?lang=english Dette ser ut som et drømmeverktøy for nevrotiske analog friker, og vil gjøre en del av de justeringer vi i dag tar på øyemål, mye mer nøyaktige!
     

    Vedlegg

    jangri

    Medlem
    Ble medlem
    20.08.2008
    Innlegg
    44
    Antall liker
    3
    gut_man oppgraderer!

    Heihei godtfolk, Jan A her.

    Har akkurat registrert meg for å si at Gut_man & Crew skal komme på besøk i hulen min i kveld. Hører rykter om at de skal ta med seg et par Ascolta Brennin mkII, som skal testes på mitt krell-forsterkeri.


    Føler de finner sitt nye hjem i kveld :D

    Forøvrig bør jeg vel også få tatt noen bilder av hulen min til å dele med dere.
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Hei Jan A. Velkommen til forumet. Gleder meg til å høre hva vi får til i kveld. Har forventinger til at Krell forsterkeriet ditt skal matche Ascolta bra! Håper vi kan gi deg litt inspirasjon til videre hifi moro :)
     

    kaap

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.03.2004
    Innlegg
    3.448
    Antall liker
    2.635
    Sted
    Mo i Rana
    Torget vurderinger
    5
    gut_man oppgraderer!

    Velkommen skal du være til HFS Jan... Og en liten bildepresantasjon etterhvert er ikke å forakte :)
    mvh Kai
     

    gut_man

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    5.449
    Antall liker
    3.163
    Torget vurderinger
    6
    gut_man oppgraderer!

    Tror jammen at det kan bli et nytt hjem på mine kjære Ascolta. Du verden hvor kult det spilte med Krell Showcase elektronikk hos Jan A i kveld. Nesten så jeg ble litt nostalgisk.. De høyttalerne har fulgt meg gjennom mye og mangt! Og mang en kveld har jeg sittet foran dem og "trøste" lyttet. Det hadde vært kanonhyggelig om de fikk et nytt hjem i nærområdet, så jeg kan besøke dem en gang i mellom :)

    Vermin; vi må så fort som mulig få opp Duo hønna dine til test her. For om Ascolta nå får seg et nytt hjem, må jeg stake ut kursen videre. Oppgradering fra Uno til Duo er høyaktuelt om de passer inn lydmessig og størrelsesmessig!
     

    jangri

    Medlem
    Ble medlem
    20.08.2008
    Innlegg
    44
    Antall liker
    3
    gut_man oppgraderer!

    herre jesus så bra:)

    Har akkurat hørt gjennom en del sanger på Division Bell plata av Pink Floyd, og du verden så bra det var. DSOTM fikk også prøvd seg, men det var overraskende mye susing på den plata :-[ Kanskje det har noe med at den er fra '72 ::)

    Fant også ut at jeg må utvide platehorisonten til å gjelde litt mer en PF.

    Kjørte igang noe Clutch på mp3 fra PS3 via nettverket, og det spilte også overraskende bra i forhold til hva mine Boston Acoustics VR-975 gjorde. Da syns jeg clutch virket noe dafft. Med Ascoltaene fikk jeg det midt i trynet. Det var akkurat som å høre en remastra sang. Gut_man snakket med andre ord sannheten når han sa at Boston'ene var veldig tamme i mellomtonen.

    men nå skal ikke jeg kapre denne tråden mer...skal mekke en egen tråd så snart jeg får tatt noen bilder av rommet, men det blir ikke før ut i neste uke en gang.

    Ellers så håper jeg Gut_man kan gi meg en heftig vinyldemo så snart han har funnet sin pick-up juvel i morgen kveld ;D
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn