K
Kaare G. Opsahl
Gjest
Tror ikke det egner seg for brødbakemaskin KW. Maskinen elter og hærjer med deigen. Tipper det er å smelle deigen sammen og helle den oppe i en brødform. Meget enkelt
Ekte LCHF ligger fra 60-70% fett, 5-15% karbo og 20-25% protein med ulike variasjoner i forhold til kraftig overvekt, trening osv... Dette fettinntaket er uproblematisk og dekkes greit gjennom allsidige kilder med naturlig fett. Etter lengre tid på slik kost har de aller fleste perfekte blodverdier og bedre helse. Man trenger heller ikke å hive i seg masse rødt kjøtt for å dekke proteinbehovet.RoDa skrev:Hvor mange av LCHF tilhengerne her i tråden kjører ekte LCHF-diett selv? Altså 70-80% fett.freddie77 skrev:Fett nok!
http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4252404.ece
Lavkarbo som måtte korrigeres litt.
Selv om jeg selv ikke kjører lavkarbo pr def selv, så har jeg kuttet ned på (usunne?) karbohydrater og tror det har vært med på å gi resultat.
Tar du vann rundt fisken/fileten før nedfrysing,holder den seg ein god del lengre,siden det da kommer mindre oksygen inn til kjøttet.Trur nok den holder seg hvertfall et halvt år,med den metoden.KW skrev:Kjøpte meg en flott diger ørret på nesten 3 kilo idag (2,966 helt nøyaktig)
39.- for kiloen.
Inmat tatt ut før kjøp, og etter at jeg hadde skjært ut to fileter, så satt jeg igjen med 2,4 kilo ren rød fisk ;D
Da ble det ca. 50.- for kiloen og da snakker vi om 10 kroner (for meg) pr. middag 8) med sunn mat (imo)
Dama foran meg ved fiskedisken (Smart Club) fylte hele handlevogna 7-9 stykker ;D
Løp og kjøp
Hvor lang tid er det greit å ha ørret i frysen før den bør fortæres?
Mvh.KW
Dette svaret på innlegget til overlegen bør leses..Anonym skrev:Har stått litt om lavkarbo i Dagbladet den siste tiden:
http://www.dagbladet.no/2011/10/12/kultur/debatt/kronikk/lavkarbo/ernering/18550748/
Takk for tips, men jeg kjøpte bare en til i dag, det går vel med før 2/3 måneder.samlanes skrev:Tar du vann rundt fisken/fileten før nedfrysing,holder den seg ein god del lengre,siden det da kommer mindre oksygen inn til kjøttet.Trur nok den holder seg hvertfall et halvt år,med den metoden.KW skrev:Kjøpte meg en flott diger ørret på nesten 3 kilo idag (2,966 helt nøyaktig)
39.- for kiloen.
Inmat tatt ut før kjøp, og etter at jeg hadde skjært ut to fileter, så satt jeg igjen med 2,4 kilo ren rød fisk ;D
Da ble det ca. 50.- for kiloen og da snakker vi om 10 kroner (for meg) pr. middag 8) med sunn mat (imo)
Dama foran meg ved fiskedisken (Smart Club) fylte hele handlevogna 7-9 stykker ;D
Løp og kjøp
Hvor lang tid er det greit å ha ørret i frysen før den bør fortæres?
Mvh.KW
Mvh.
Særs.Tor Nado skrev:
Næsj! Tror jeg ikke på!Sofie Hexeberg sa for eksempel at hun mente menneskene er genetisk best tilpasset et lavkarbokosthold. Dette er en uttalelse som spriker fra det vitenskapen viser, men om vi sier at menneskene som art er godt tilpasset det å klare seg i perioder med lav tilgang på karbohydrater, blir det mer riktig. Antropologiske og fysiologiske data tyder på at mennesker kan ha nær perfekt helse selv med et høyt karbohydratinntak, men ikke med hvilke karbohydrater som helst.
Oversikten fra USA på slutten er er interessant.Tor Nado skrev:
[...] Det forskerne gjorde, var å gi en gruppe kyllinger det vanlige, standardiserte kraftfôret som nesten alle norske kyllinger er oppfostret på.
En annen gruppe kyllinger fikk et modifisert fôr, der man byttet ut soyaoljen i fôret med raps- og linolje.
Kjøttet ble deretter både analysert i laboratorium, og blindtestet på smak.
Vi kan ikke smake det, men når det gjelder sammensetningen av fettsyrer så er forskjellen som natt og dag. Kyllingen som har fått raps- og linolje er langt gunstigere for oss helsemessig, sier Haug.
Kyllingene som hadde fått vanlig kraftfôr hadde store forekomster av fettsyren omega 6, og lite av omega 3.
Hos den andre gruppen med kyllinger var balansen helt annerledes. Der var det mer av den sunne fettsyren omega 3, mens nivået av omega 6 var mange ganger lavere. [...]
[Jøran Hjelmesæth] er skremt over at Hexeberg mener fettrik mat ikke er farlig for helsen, i forhold til utvikling av hjerte- og karsykdommer.
Han viser til at overvekten av vitenskapelige studier viser at mettet fett øker kroppens mengde av kolesterol - noe som er kjente årsaker til hjerneslag og hjerteinfarkt.
- Det er direkte feil å hevde at høyt inntak av mettet fett ikke øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, sier han.
Med "nøytral olje" menes som regel en olje med lite egensmak som f.eks soyaolje eller solsikkeolje. Det betyr i praksis at du ikke skal bruke olivenolje, som kan ha mye smak. Smeltet smør går definitivt ikke under "nøytral olje". Olje tåler også høyere temperatur enn smør, med mindre du klarner smøret (som vil si å sette det på lav varme slik at det danner seg en hvit guffe i bunnen av gryta, du bruker da kun den "klare" delen).KW skrev:Nøytral olje?
Hva er det og hva med smeltet smør som et alternativ?
- Jeg er uenig i tolkningen av karbohydratene......., sier Hjelmesæth.Vidar P skrev:http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10015249
[Jøran Hjelmesæth] er skremt over at Hexeberg mener fettrik mat ikke er farlig for helsen, i forhold til utvikling av hjerte- og karsykdommer.
Han viser til at overvekten av vitenskapelige studier viser at mettet fett øker kroppens mengde av kolesterol - noe som er kjente årsaker til hjerneslag og hjerteinfarkt.
- Det er direkte feil å hevde at høyt inntak av mettet fett ikke øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, sier han.
Det blir jo en fryktelig "reset" for fagfolk om feilslutningen viser seg å ha vært så stor. Man gjorde en kjempeinnsats mot fett, og glemte sukkeret. Og fettepidemien avtok ikke.osan skrev:Eller kan det være andre nyere type matvarer i menneskets historie som er farlig for hjertet?
"Det är lite förvånande. Det verkar som om det är viktigare att undvika socker än fett, säger Emily Sonestedt, doktor i medicinsk vetenskap vid Lunds universitet och ledare för studien."
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/socker-okar-risk-for-hjartsjukdomar
Et bra boktips i forhold til kornprodukter og gluten:topline skrev:Kornprodukter i større mengder har ingenting med god helse å gjøre. Til det er gluten for problematisk også for de som ikke vet at de har intoleranse, i tillegg til andre antinæringsstoffer som finnes i korn. Det bør være et signal om at korn ikke er ment å skulle spises av mennesker..Palmaris skrev:Ja, her er med inne på noko viktig. Det er jo det same som gjelder styresmaktene sine tilrådingar på mat. Fordommer. Om ein bruker GROVE kornprodukter, grønsaker og avgrensa mengder med kjøt og fett får ein brukbar helse.osan skrev:Mye fordommer for tiden ja, sjekk bare Yngve Ekerns matspalte i dagens Aftenposten.topline skrev:Det er på en måte synd at lavkarbo forbindes med at man lever på egg, pølser og bacon samtidig som frukt og grønnsaker kuttes ut. Ja, det er mulig å leve lavkarbo på den måten også, men er langt fra optimale. Veldig langt faktisk...
Sjekk for ex. ut arbeide som Reichelt har gjort på dette området.
http://www.alternativ.no/Nyheter/karl_ludvig_reichelt.html
Jeg har ikke fått kjøpt meierismør de to siste besøkene på min Rema.BT skrev:Nå spiser gærningene så mye fett at det kanskje ikke blir nok ribbe til jul, og ikke nok smør til å lage julebakst av.
Jeg vet ikke helt om man skal ;D eller :'(....
Og hvordan skal det gå med artsmangfoldet da??topline skrev:Det finnes potensiale for mer beitemark også. Kvegdrift kan stoppe ørkenspredning blant annet, og få vegetasjon tilbake der det før var sand...vi mennesker kan fortsatt ikke spise gress, så husdyravl går ikke på bekostning av noe i store deler av verden.
Vi bør uansett bruke arealet på jorden til noe det er meningen at vi skal spise..
"Kjøttproduksjon er som regel sløsing med ressurser. 85 til 90% av energien i kornet, soyabønnene og de andre fôrråvarene går tapt før de når oss som henholdsvis svine- og kyllingkjøtt. Drøvtyggerne ku og sau blir ofte forsvart med at de spiser gress, som ikke kan utnyttes av mennesker. Disse dyrene får likevel så mye kraftfôr laget på korn og annen menneskemat, og beslaglegger så mye fôrareal som kunne vært brukt til å dyrke mat, at disse dyrenes kjøtt også er en svært ressursbelastende matkilde."
http://www.framtiden.no/view-document/62-slik-spiser-de-rike-2/2004.html"I Brasil hugges i snitt 18.000 kvadratkilometer regnskog hvert år - tilsvarende hele Sogn og Fjordane eller Sør-Trøndelag fylke. Det meste av avskogingen skyldes kvegdrift, men stadig mer av skogen ryddes for å gi plass til soyadyrking. Norge importerte 1.514 tonn storfekjøtt fra Brasil i 2003, og hele 451.000 tonn soya, hvorav det aller meste gikk til dyrefôr. Norsk kjøttforbruk truer altså den brasilianske regnskogen, uansett om det er norsk eller brasiliansk biff vi snakker om."
Man får veldig lyst å kommentere dette, men skal jeg si min ærlige mening så aner jeg ikke hvor jeg skal begynne. Det hele er bare så grunnleggende dumt og fjernt at det ikke er godt å vite hvordan man skal vinkle en respons til det. Men det sier vel iallefall mye om kildekritikken til de som sluker slikt. Dette var vel, unnskyld at jeg sier det, noe av det mest stupide jeg har sett linket til som argumentasjon noensinne.topline skrev:Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?
Ikke etter 3 år hvertfall...
http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html
De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...
Vel, for å bidra med litt fakta her. Man avstår ikke fra en rekke næringsmidler på et balansert lavkarbo kosthold. Om et vanlig dagsinntak legges inn i Mat på Data så kommer du ut med overskudd på samtlige vitaminer, mineraler, protein og essensielt fett. Det er faktisk veldig enkelt å bevise.Vidar P skrev:Ingen kommentar, men bare tenker høyt; dama har sikkert rett i at hun opplever å sove bra med rolig mage. Men at å avstå fra en rekke næringsmidler medfører at håret er lengre, hælsporen (en benutvekst på calcaneus) er borte, rynker kommer ikke, ekspertene sier hun skal være død etc etc. Har du hørt for en tulling. Mye tyder på at dama forlengst skulle ha vært til en virkelig god psykolog, og det skulle de som sluker gehalten og verdien av slike sannhetsvitner også.topline skrev:Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?
Ikke etter 3 år hvertfall...
http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html
De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...
Av og til lurer jeg på om du faktisk er så svak i metodikk som du fremstiller deg selv som.topline skrev:Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?
Ikke etter 3 år hvertfall...
http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html
De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...
Hva om f.eks. økende grad av stillesitting i løpet av tidsperioden man diskuterer har like mye å si for fedmeepidemien, om ikke mer, som kostholdsendring i retning av fruktosebaserte karbohydrater og kunstig fett?nb skrev:Av og til lurer jeg på om du faktisk er så svak i metodikk som du fremstiller deg selv som.topline skrev:Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?
Ikke etter 3 år hvertfall...
http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html
De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...