Mat, drikke og røyk Den STORE fettbløffen! Hva du ikke vet om fett...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Tror ikke det egner seg for brødbakemaskin KW. Maskinen elter og hærjer med deigen. Tipper det er å smelle deigen sammen og helle den oppe i en brødform. Meget enkelt
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    RoDa skrev:
    freddie77 skrev:
    Hvor mange av LCHF tilhengerne her i tråden kjører ekte LCHF-diett selv? Altså 70-80% fett.

    Selv om jeg selv ikke kjører lavkarbo pr def selv, så har jeg kuttet ned på (usunne?) karbohydrater og tror det har vært med på å gi resultat.
    Ekte LCHF ligger fra 60-70% fett, 5-15% karbo og 20-25% protein med ulike variasjoner i forhold til kraftig overvekt, trening osv... Dette fettinntaket er uproblematisk og dekkes greit gjennom allsidige kilder med naturlig fett. Etter lengre tid på slik kost har de aller fleste perfekte blodverdier og bedre helse. Man trenger heller ikke å hive i seg masse rødt kjøtt for å dekke proteinbehovet.
     

    samlanes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.02.2008
    Innlegg
    2.463
    Antall liker
    551
    Sted
    Hordaland
    Torget vurderinger
    1
    KW skrev:
    Kjøpte meg en flott diger ørret på nesten 3 kilo idag (2,966 helt nøyaktig)
    39.- for kiloen.
    Inmat tatt ut før kjøp, og etter at jeg hadde skjært ut to fileter, så satt jeg igjen med 2,4 kilo ren rød fisk ;D
    Da ble det ca. 50.- for kiloen og da snakker vi om 10 kroner (for meg) pr. middag 8) med sunn mat (imo)
    Dama foran meg ved fiskedisken (Smart Club) fylte hele handlevogna 7-9 stykker ;D
    Løp og kjøp ;)

    Hvor lang tid er det greit å ha ørret i frysen før den bør fortæres?

    Mvh.KW
    Tar du vann rundt fisken/fileten før nedfrysing,holder den seg ein god del lengre,siden det da kommer mindre oksygen inn til kjøttet.Trur nok den holder seg hvertfall et halvt år,med den metoden.

    Mvh.
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    390
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    samlanes skrev:
    KW skrev:
    Kjøpte meg en flott diger ørret på nesten 3 kilo idag (2,966 helt nøyaktig)
    39.- for kiloen.
    Inmat tatt ut før kjøp, og etter at jeg hadde skjært ut to fileter, så satt jeg igjen med 2,4 kilo ren rød fisk ;D
    Da ble det ca. 50.- for kiloen og da snakker vi om 10 kroner (for meg) pr. middag 8) med sunn mat (imo)
    Dama foran meg ved fiskedisken (Smart Club) fylte hele handlevogna 7-9 stykker ;D
    Løp og kjøp ;)

    Hvor lang tid er det greit å ha ørret i frysen før den bør fortæres?

    Mvh.KW
    Tar du vann rundt fisken/fileten før nedfrysing,holder den seg ein god del lengre,siden det da kommer mindre oksygen inn til kjøttet.Trur nok den holder seg hvertfall et halvt år,med den metoden.

    Mvh.
    Takk for tips, men jeg kjøpte bare en til i dag, det går vel med før 2/3 måneder.

    Mvh.KW
     

    osan

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.03.2004
    Innlegg
    211
    Antall liker
    0
    Såg noen på TV debatten i går? Drevon kommer med ett argument som jeg har hørt flere ganger: At det var en epidemi av hjertesykdom etter krigen, og at lavfett kostrådene er en enestående suksess som har slått tilbake denne epidemien. Er det noe hold i dette? Han var uklar om det gjaldt dødlighet eller forekomst. Fedon tilbakeviste det kraftig ved å si at det var reduksjon av transfett, røyking og bedre medisinsk behandling som skal ha den æren. Har for eksempel av insidensrarten av ulike hjertesykdommer endret seg når fett er redusert i kosten de siste 30 år?

    http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/793928/
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.297
    Antall liker
    6.664
    Sofie Hexeberg sa for eksempel at hun mente menneskene er genetisk best tilpasset et lavkarbokosthold. Dette er en uttalelse som spriker fra det vitenskapen viser, men om vi sier at menneskene som art er godt tilpasset det å klare seg i perioder med lav tilgang på karbohydrater, blir det mer riktig. Antropologiske og fysiologiske data tyder på at mennesker kan ha nær perfekt helse selv med et høyt karbohydratinntak, men ikke med hvilke karbohydrater som helst.
    Næsj! Tror jeg ikke på!

    ;)

    Lurer på hvorfor mennesker, i likhet med planteetende dyr, blandt annet har karbohydratnedbrytende spytt om det ikke var meningen at vi skulle spise slikt. Eller hvorfor resten av fordøyelsessystemet vårt er så totalt ulikt både kjøtt- og blandingsetende dyr sine.



    Forøvrig flott at mange øker sitt grønnsaksinntak på lavkarbodietten, uten at det sier stort om lavkarbo vs hva folk generelt spiser som utgangspunkt.
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Tor Nado skrev:
    Oversikten fra USA på slutten er er interessant.
    http://naturalnordic.com/diet/?p=1619
    Ut fra teorien om at det er manglende fysisk aktivitet gjør oss fete, tyder det på at hele USA satt seg på rumpa i 1985 og ble sittende der de neste 25 år.

    Det er selvsagt et alternativ, men et annet alternativ er at antifettkampanjen startet for fullt på den tiden. Støttet av et førsteside oppslag i TIME magasinet om at kolesterol dreper og mettet fett har skylda. Og amerikanerne la om kostholdet enda mer over til høykarbo inntak..
     

    Vedlegg

    zimon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.11.2002
    Innlegg
    1.355
    Antall liker
    85
    "Rødt kjøtt er sunnere enn kylling"
    http://nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7827255
    "Kylling er vår mest populære middag, men langt fra så sunn som vi liker å tro. Det hevder norske forskere som frykter at industrikylling gir oss hjerteproblemer og kreft."

    [...] Det forskerne gjorde, var å gi en gruppe kyllinger det vanlige, standardiserte kraftfôret som nesten alle norske kyllinger er oppfostret på.

    En annen gruppe kyllinger fikk et modifisert fôr, der man byttet ut soyaoljen i fôret med raps- og linolje.

    Kjøttet ble deretter både analysert i laboratorium, og blindtestet på smak.

    – Vi kan ikke smake det, men når det gjelder sammensetningen av fettsyrer så er forskjellen som natt og dag. Kyllingen som har fått raps- og linolje er langt gunstigere for oss helsemessig, sier Haug.

    Kyllingene som hadde fått vanlig kraftfôr hadde store forekomster av fettsyren omega 6, og lite av omega 3.

    Hos den andre gruppen med kyllinger var balansen helt annerledes. Der var det mer av den sunne fettsyren omega 3, mens nivået av omega 6 var mange ganger lavere. [...]
     

    palmaris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.11.2002
    Innlegg
    1.783
    Antall liker
    1.363
    Torget vurderinger
    1
    Eg har ete i ein del amerikanske militærleirer og sett litt på kva som vert servert der. Om det skal vera noko å døma etter trur eg ikkje problemet er at ein er for redd feittet....
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    276
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10015249

    [Jøran Hjelmesæth] er skremt over at Hexeberg mener fettrik mat ikke er farlig for helsen, i forhold til utvikling av hjerte- og karsykdommer.

    Han viser til at overvekten av vitenskapelige studier viser at mettet fett øker kroppens mengde av kolesterol - noe som er kjente årsaker til hjerneslag og hjerteinfarkt.

    - Det er direkte feil å hevde at høyt inntak av mettet fett ikke øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, sier han.
     
    N

    nb

    Gjest
    KW skrev:
    Nøytral olje?
    Hva er det og hva med smeltet smør som et alternativ?
    Med "nøytral olje" menes som regel en olje med lite egensmak som f.eks soyaolje eller solsikkeolje. Det betyr i praksis at du ikke skal bruke olivenolje, som kan ha mye smak. Smeltet smør går definitivt ikke under "nøytral olje". Olje tåler også høyere temperatur enn smør, med mindre du klarner smøret (som vil si å sette det på lav varme slik at det danner seg en hvit guffe i bunnen av gryta, du bruker da kun den "klare" delen).
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Vidar P skrev:
    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10015249

    [Jøran Hjelmesæth] er skremt over at Hexeberg mener fettrik mat ikke er farlig for helsen, i forhold til utvikling av hjerte- og karsykdommer.

    Han viser til at overvekten av vitenskapelige studier viser at mettet fett øker kroppens mengde av kolesterol - noe som er kjente årsaker til hjerneslag og hjerteinfarkt.

    - Det er direkte feil å hevde at høyt inntak av mettet fett ikke øker risikoen for hjerte- og karsykdommer, sier han.
    - Jeg er uenig i tolkningen av karbohydratene......., sier Hjelmesæth.

    Det er lov å være uenig uten at det gjør så mye fra eller til med realitetene. Det han tror om vitenskapelige studier og mettet fett er heller ikke spesielt riktig. Vært nok av tunge studier siste 10 år som viser noe helt annet....og som en oppdatert lege burde ha lest? ::)

    http://www.kostdoktorn.se/las-och-grat-bohman

    En stor genomgång av forskningen på kost och risk för hjärtsjukdom har just publicerats i en av de tyngsta vetenskapliga tidskrifterna.

    Artikeln är en systematisk genomgång av alla bättre observationsstudier och interventionsstudier som undersökt kost och risk för hjärtsjukdom.


     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    osan skrev:
    Eller kan det være andre nyere type matvarer i menneskets historie som er farlig for hjertet?

    "Det är lite förvånande. Det verkar som om det är viktigare att undvika socker än fett, säger Emily Sonestedt, doktor i medicinsk vetenskap vid Lunds universitet och ledare för studien."


    http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/socker-okar-risk-for-hjartsjukdomar
    Det blir jo en fryktelig "reset" for fagfolk om feilslutningen viser seg å ha vært så stor. Man gjorde en kjempeinnsats mot fett, og glemte sukkeret. Og fettepidemien avtok ikke.

    Stor artikkel i Morgenbladet en tid tilbake om hvordan etablert kostholdsekspertise forsøker å reposisjonere uten å tape autoritet. Noe man godt kan forstå.

    Men konsekvensen av at man har rettet slakter for baker er at millioner av mennesker har lidd unødig, og milliarder er blitt brukt i det blå.

    Men når man ser statistikken kan man jo undre over at det tok så lang tid.

    Svenskarnas konsumtion av socker har legat relativt konstant sedan 1980. Siffran varierar mellan 37—45 kilo per person och år, enligt Jordbruksverkets statistik. Det senaste mätvärdet är från 2009 då vi konsumerade totalt 40 kilo socker och sirap per person.

    (Sukkerformer, uten andre karbohydrater som korn, poteter, pasta, osv)
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    For spesielt interesserte, om studier på mettet fett og hjerte- karsykdommer.

    • I USA var koronar dødelighet ca. 10 ganger høyere i 1960 enn i 1930, flatet ut i
    60-årene, og har senere sunket langsomt (63). Mens den har sunket, har også
    konsumet av animalsk fett sunket, men under den nevnte 30-årsperioden med
    meget sterk økning i koronar dødelighet, falt konsumet av animalsk fett.

    • Forekomsten i Norge av hjerte- og karsykdommer økte etter siste krig. Fra 1950
    økte næringsmiddelindustrien produksjonen av transfett kraftig, fordi det var
    billigere med transfett enn mettet fett (189). Den største kilden til transfett i Norge
    har vært margarinindustrien, som benyttet store mengder transfett frem til midten
    av 1990-årene. Margarinen tilførte gjennomsnittsforbrukeren ca. 6,4 kg transfett
    fra ca. 1960, ca. 3 kg fra 1995 og meget lite fra 1998. Det er kjent at høyt inntak av
    transfett er assosiert med økt risiko for hjerte- og karsykdommer (190). Samtidig er
    det verdt å merke seg at forbruket av mettet fett sank som en konsekvens av
    margarinindustriens prioritering.

    • Fra slutten av siste verdenskrig og frem til ca. 1980 økte antall fatale
    hjerteinfarkter sterkt i de fleste land, mens inntaket av animalsk fett sank eller var
    34
    uendret. For eksempel økte dødsraten av CHD tre til fire ganger i Jugoslavia
    mellom 1955 og 1965, mens inntaket av fett sank med 25 % (66).

    • Willett og medarbeidere publiserte en undersøkelse av 85.095 kvinner uten
    diagnostisert CHD for å finne eventuell sammenheng mellom transfettsyrer og
    CHD (67). Et av funnene var at inntak av mettet fett ikke var vesentlig for
    dødeligheten.

    • Lutz påviste at andelen av mettet fett av det totale energiinntaket er omtrent den
    samme i Frankrike og Finland, mens dødeligheten av CHD 4,2 ganger høyere i
    Finland (70).

    • I Ravnskovs gjennomgang av studier drøftes også eventuell sammenheng mellom
    mettet fett og kardiovaskulære sykdommer (59). Gjennomgåelsen konkluderte med
    at den påståtte skadelige effekten av mettet fett med kardiovaskulære sykdommer
    og aterosklerose ikke kunne påvises.

    • Mens dødshyppigheten av CHD økte i de fleste land etter siste krig, sank den i
    Sveits. Samtidig økte inntaket av animalsk fett med 20 % (72).

    • En studie av noe over en million ansatte i det indiske jernbaneselskapet viste at den
    største dødshyppigheten av CHD var i Madras, med 135 per 100.000 ansatte (78).
    Den laveste var i Punjab, med 20 per 100.000 ansatte. De som døde i Madras var
    gjennomsnittlig 12 år yngre enn de som døde i Punjab. Mens det vesle innslaget av
    fett som folk i Madras spiste, hovedsakelig var av vegetabilsk opprinnelse, var den
    betydelige fettmengden folk i Punjab spiste, hovedsakelig av animalsk
    opprinnelse.

    • Mann (som i 3 år var lege tilknyttet det berømte ”Framingham Heart Study”)
    understreker i sin bok at mettet fett ikke er årsak til hjertesykdommer

    • Professor Olson, som var utnevnt av The American Research Agency for å
    gjennomgå litteraturen om skadelige virkninger av kolesterolholdig mat, kom til
    den konklusjon at bevisene var utilstrekkelige for å anbefale en generell
    begrensing av inntaket av animalsk fett og kolesterol (80).

    • Den sveitsiske professor Mohler kom til samme konklusjon (81).

    • Elwood og medarbeidere påviste at økt inntak av melk førte til lavere hyppighet av
    dødelig infarkt (82).
    35

    • Fehily og medarbeidere publiserte en undersøkelse av 2.512 menn (83). Det ble
    påvist at det ikke var noen sammenheng mellom inntaket av animalsk fett og
    koronarsykdom.

    • Cohen og medarbeidere publiserte en undersøkelse av kostholdet til jøder bosatt i
    Jemen samt til jøder fra Jemen innvandret til Israel (84). Undersøkelsen viste at
    jødene i Jemen, som hadde 75 % av sitt fettinntak som animalsk fett, hadde mindre
    utbredelse av diabetes og koronarsykdom enn jødene i Israel, som hadde en større
    andel av sitt fettinntak som oljer av soya, sesamfrø og oliven.

    • Befolkningen i Polynesia bruker mye kokosfett, som består av ca. 92 % mettede
    fettsyrer. Men de som bor der har tradisjonelt vært friskere enn oss. De hadde ikke
    problemer med hjerte- og karsykdommer, var nesten ikke fete, og hadde glatt og
    fin hud. Inntog av "moderne" matvaner har ødelagt manges helse. Problemene ble
    størst da de kom til fastlandet og fulgte rådene til såkalte ernæringseksperter, som
    fikk dem til å endre kostholdet, inkludert å redusere inntaket av mettet fett (85).

    • Howell og medarbeidere publiserte en metaanalyse av 224 studier publisert fra
    1966 til 1994 om 8.143 personer i 366 uavhengige grupper (88). Studiene
    inneholdt kvantitative data om endringer i kostholdets kolesterol- og fettinnhold
    samt tilsvarende endringer i serum kolesterol, triglyserider og lipoprotein
    konsentrasjoner. De fant at inntak av mettet fett øker HDL mer enn inntak av
    karbohydrater og umettet fett.

    • Det hevdes ofte som argument for "the diet-heart idea" at reduksjonen i inntaket av
    mettet fett og CVDdødeligheten i Finland, Norge, Sverige og Storbritannia under
    siste verdenskrig utviklet seg på samme måte (90). Dødelighetskurvene svingte
    imidlertid opp igjen i Finland allerede i 1943, to år før krigens slutt, og i 1945 i
    England-Wales, da konsumet av animalsk fett fortsatt var lavt. (91,92)

    • Dokumentasjonen av at inntak av mettet fett ikke er skadelig, er sterk, og setter
    argumentene for det motsatte syn i et tvilsomt lys. .
    Forskningen synes imidlertid også å ha oversett det faktum at i motsetning til flerumettet
    fett, blir mettet fett ikke oksidert. Mettet fett trenger ingen beskyttelse av
    antioksidanter for å unngå de negative virkningene av oksygen med utvikling av
    frie radikaler.
     

    coolbiz

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.03.2006
    Innlegg
    9.453
    Antall liker
    5.128
    Sted
    Sydvestlandet
    Torget vurderinger
    2
    En skikkelig tour de force av et foredrag fra vår venn Robert Lustig, fra Ancestral Health Symposium for en måneds tid siden.

    "The trouble with fructose: A Darwinian perspective": http://vimeo.com/29402977
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    topline skrev:
    Palmaris skrev:
    osan skrev:
    topline skrev:
    Det er på en måte synd at lavkarbo forbindes med at man lever på egg, pølser og bacon samtidig som frukt og grønnsaker kuttes ut. Ja, det er mulig å leve lavkarbo på den måten også, men er langt fra optimale. Veldig langt faktisk...
    Mye fordommer for tiden ja, sjekk bare Yngve Ekerns matspalte i dagens Aftenposten.
    Ja, her er med inne på noko viktig. Det er jo det same som gjelder styresmaktene sine tilrådingar på mat. Fordommer. Om ein bruker GROVE kornprodukter, grønsaker og avgrensa mengder med kjøt og fett får ein brukbar helse.
    Kornprodukter i større mengder har ingenting med god helse å gjøre. Til det er gluten for problematisk også for de som ikke vet at de har intoleranse, i tillegg til andre antinæringsstoffer som finnes i korn. Det bør være et signal om at korn ikke er ment å skulle spises av mennesker..

    Sjekk for ex. ut arbeide som Reichelt har gjort på dette området.
    http://www.alternativ.no/Nyheter/karl_ludvig_reichelt.html
    Et bra boktips i forhold til kornprodukter og gluten:
    http://www.amazon.com/Dangerous-Grains-Gluten-Cereal-Hazardous/dp/1583331298

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/08/twinkie.diet.professor/

    Twinkies. Nutty bars. Powdered donuts.

    For 10 weeks, Mark Haub, a professor of human nutrition at Kansas State University, ate one of these sugary cakelets every three hours, instead of meals. To add variety in his steady stream of Hostess and Little Debbie snacks, Haub munched on Doritos chips, sugary cereals and Oreos, too.

    His premise: That in weight loss, pure calorie counting is what matters most -- not the nutritional value of the food.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.457
    Antall liker
    6.881
    Nå spiser gærningene så mye fett at det kanskje ikke blir nok ribbe til jul, og ikke nok smør til å lage julebakst av.
    Jeg vet ikke helt om man skal ;D eller :'(....
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    390
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    BT skrev:
    Nå spiser gærningene så mye fett at det kanskje ikke blir nok ribbe til jul, og ikke nok smør til å lage julebakst av.
    Jeg vet ikke helt om man skal ;D eller :'(....
    Jeg har ikke fått kjøpt meierismør de to siste besøkene på min Rema.
    Spurte en ansatt i butikken, som hevdet at Tine ikke har kunnet levere på 4 uker :eek:
    Håper jeg misforsto.

    Omega 3 styret som FBI tok opp i går, gjorde sitt til at jeg ikke kommer til å kjøpe slike kapsler mer, selv om det faktisk er lenge siden sist.
    Dette fordi jeg spiser mer fisk (ørret og laks) enn noen gang, har kutta bacon i sommer.

    Så i dagens Aftenposten ::)



    Skal ikke være enkelt nei :-\

    Brisling i olje smaker bedre (kjempegodt) enn samme i tomatsaus, men oljen er omega 6 som en bør strebe etter å få ned for bedre balanse mellom omega 3 og 6.

    Kryddersild er jeg ikke begeistret for, mens spekesild (middag) igjen er kjempegodt.
    Makrell i tomatsaus er godt, men kun på brød ( ::) ) kun en boks med det er ikke noe som begeistrer meg ihverfall.

    Mvh.KW
     

    Vedlegg

    N

    nb

    Gjest
    Fin oversikt i Aftenposten i dag om arealbruk til fremstilling av ulike matvarer. Hadde hele verden skulle spist som nordmenn (dvs mye kjøtt) ville det vært 40% for lite jordbruksareal i verden.
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Det finnes potensiale for mer beitemark også. Kvegdrift kan stoppe ørkenspredning blant annet, og få vegetasjon tilbake der det før var sand...vi mennesker kan fortsatt ikke spise gress, så husdyravl går ikke på bekostning av noe i store deler av verden.

    Vi bør uansett bruke arealet på jorden til noe det er meningen at vi skal spise..
     

    kibsgard

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.02.2004
    Innlegg
    818
    Antall liker
    1
    topline skrev:
    Det finnes potensiale for mer beitemark også. Kvegdrift kan stoppe ørkenspredning blant annet, og få vegetasjon tilbake der det før var sand...vi mennesker kan fortsatt ikke spise gress, så husdyravl går ikke på bekostning av noe i store deler av verden.

    Vi bør uansett bruke arealet på jorden til noe det er meningen at vi skal spise..
    Og hvordan skal det gå med artsmangfoldet da??
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.297
    Antall liker
    6.664
    "Kjøttproduksjon er som regel sløsing med ressurser. 85 til 90% av energien i kornet, soyabønnene og de andre fôrråvarene går tapt før de når oss som henholdsvis svine- og kyllingkjøtt. Drøvtyggerne ku og sau blir ofte forsvart med at de spiser gress, som ikke kan utnyttes av mennesker. Disse dyrene får likevel så mye kraftfôr laget på korn og annen menneskemat, og beslaglegger så mye fôrareal som kunne vært brukt til å dyrke mat, at disse dyrenes kjøtt også er en svært ressursbelastende matkilde."
    "I Brasil hugges i snitt 18.000 kvadratkilometer regnskog hvert år - tilsvarende hele Sogn og Fjordane eller Sør-Trøndelag fylke. Det meste av avskogingen skyldes kvegdrift, men stadig mer av skogen ryddes for å gi plass til soyadyrking. Norge importerte 1.514 tonn storfekjøtt fra Brasil i 2003, og hele 451.000 tonn soya, hvorav det aller meste gikk til dyrefôr. Norsk kjøttforbruk truer altså den brasilianske regnskogen, uansett om det er norsk eller brasiliansk biff vi snakker om."
    http://www.framtiden.no/view-document/62-slik-spiser-de-rike-2/2004.html
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?

    Ikke etter 3 år hvertfall...

    http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html

    De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    276
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    topline skrev:
    Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?

    Ikke etter 3 år hvertfall...

    http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html

    De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...
    Man får veldig lyst å kommentere dette, men skal jeg si min ærlige mening så aner jeg ikke hvor jeg skal begynne. Det hele er bare så grunnleggende dumt og fjernt at det ikke er godt å vite hvordan man skal vinkle en respons til det. Men det sier vel iallefall mye om kildekritikken til de som sluker slikt. Dette var vel, unnskyld at jeg sier det, noe av det mest stupide jeg har sett linket til som argumentasjon noensinne.

    Ingen kommentar, men bare tenker høyt; dama har sikkert rett i at hun opplever å sove bra med rolig mage. Men at å avstå fra en rekke næringsmidler medfører at håret er lengre, hælsporen (en benutvekst på calcaneus) er borte, rynker kommer ikke, ekspertene sier hun skal være død etc etc. Har du hørt for en tulling. Mye tyder på at dama forlengst skulle ha vært til en virkelig god psykolog, og det skulle de som sluker gehalten og verdien av slike sannhetsvitner også.
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Vidar P skrev:
    topline skrev:
    Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?

    Ikke etter 3 år hvertfall...

    http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html

    De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...
    Ingen kommentar, men bare tenker høyt; dama har sikkert rett i at hun opplever å sove bra med rolig mage. Men at å avstå fra en rekke næringsmidler medfører at håret er lengre, hælsporen (en benutvekst på calcaneus) er borte, rynker kommer ikke, ekspertene sier hun skal være død etc etc. Har du hørt for en tulling. Mye tyder på at dama forlengst skulle ha vært til en virkelig god psykolog, og det skulle de som sluker gehalten og verdien av slike sannhetsvitner også.
    Vel, for å bidra med litt fakta her. Man avstår ikke fra en rekke næringsmidler på et balansert lavkarbo kosthold. Om et vanlig dagsinntak legges inn i Mat på Data så kommer du ut med overskudd på samtlige vitaminer, mineraler, protein og essensielt fett. Det er faktisk veldig enkelt å bevise.

    Det andre er at hårvekst, negler osv faktisk påvirkes av hva du spiser. Forhøyede nivå av insulin i kroppen kan gå på bekostning av blant annet kjønnshormon og veksthormon.
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.297
    Antall liker
    6.664
    Det morsomme pinlige er vel denne bastante NÅ HAR VI FUNNET UT ALT OMG!-holdninga, uansett hvor lite logisk det i bunn og grunn er.

    http://www.nutripeople.co.uk/news/conversion-of-dietary-ala-to-epa-and-dha-may-be-increased-in-non-fish-eaters

    Dette stemmer godt overens med hva min veganvenn som studerer ernæring (mappeoppgave i Omega-fettsyrer hos vegetarianere og veganere) fortalte meg for litt siden; selv om det teoretisk ser "mørkt" ut ang. omega3 etc. for veganere, viser nærmere studier av veganere og andre former for vegetarisme at de har meget gode forhold av dette i kroppen, ref. også meg selv og de veganere jeg kjenner.
     
    N

    nb

    Gjest
    topline skrev:
    Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?

    Ikke etter 3 år hvertfall...

    http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html

    De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...
    Av og til lurer jeg på om du faktisk er så svak i metodikk som du fremstiller deg selv som.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    nb skrev:
    topline skrev:
    Langtidsvirkninger av LCHF.....når kommer skadevirkningene som skeptikerne prediker..?

    Ikke etter 3 år hvertfall...

    http://helenahippo.blogspot.com/2011/11/tre-ar-med-lchf.html

    De senaste tre åren har jag inte ens smakat på pasta, ris, potatis, kakor, frukt, godis eller bröd. Inte en enda gång. Jag har tappat massor i vikt. Håret är längre, naglarna starkare. Sover som en stock. Magen är lugn. Hälsporre och dåligt knä har blivit mycket bättre och ger mig nästan aldrig problem. Rynkor och ledvärk och annat åldrande håller sig borta. Läkarkontroll förra månaden (av andra skäl) visade att alla värden är precis som de ska. Enligt "experterna" borde jag vara död vid det här laget. Jag litar mer på min egen kropp än på dem...
    Av og til lurer jeg på om du faktisk er så svak i metodikk som du fremstiller deg selv som.
    Hva om f.eks. økende grad av stillesitting i løpet av tidsperioden man diskuterer har like mye å si for fedmeepidemien, om ikke mer, som kostholdsendring i retning av fruktosebaserte karbohydrater og kunstig fett?

    Skjermlivet begynner tidligere og tidligere.
     

    Vedlegg

  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn