Mat, drikke og røyk Den STORE fettbløffen! Hva du ikke vet om fett...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • V

    vredensgnag

    Gjest
    Fin link, topline - jeg er hensatt til mine mange gode stunder i Finland, og med finner. Linken har horror-film (scene med mann som hopper tau, i bar overkropp. Du er advart).

    Undres når denne omveltende innsikten får ordentlig grep? Som vi ser av TorNados link så arbeider margarinindustrien hardt, og gjennom sterke påvirkningskanaler. Og det siste "bearbeidet mat industrien" ønsker er at folk begynner å lage maten selv, fra råvarer, fremfor å kjøpe sukkerstappa ferdigmat.

    Kostholdsrådene har vært feil siden slutten av 70-tallet.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.368
    Antall liker
    16.165
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    vredensgnag skrev:
    Undres når denne omveltende innsikten får ordentlig grep? Og det siste "bearbeidet mat industrien" ønsker er at folk begynner å lage maten selv, fra råvarer, fremfor å kjøpe sukkerstappa ferdigmat.

    Kostholdsrådene har vært feil siden slutten av 70-tallet.
    Jeg har forstått at du er all about discussion, vreden, men..
    Er ikke disse to temmelig løsrevet fra hverandre?

    Hva har kostholdsrådene å gjøre med sukkerstappa ferdigmat?

    Vektnedgang er piss enkelt dersom du forstår hva som skal til.
    Det som er til salgs med LCHF er en drøm og en lettvint løsning uten egeninnsats.
    All you can eat ;D

    Denne kunstige avstanden dere setter opp mellom de alternative og skolemedisinen bidrar nok til at de alternative får flere kunder.....Men hva med å se på hva som er fellestrekkene mellom kostholdsrådene og LCHF?

    KW sa noe om ned 10kg på ett år med LCHF, hvis jeg husker rett?
    Jeg er ned 6,5 på 45 dager ved å følge det legen min fortalte meg ;)


    R
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Vektnedgang er irrelevant om man beholder livsstilssykdommene, RoDa - og det er der dagens vedtatte kostholdsråd synes å gå feil, og det på grunnlag av de studier som nå er gjort om hva som virkelig har utslag.

    Sukkerstappa ferdigmat får du overalt nå, og den er kamuflert som sunne alternativer fordi den har lavt fettinnhold. Men den har stor andel karbohydrater, i tillegg til rent tilsatt sukker (for smakens skyld). Frysedisken er stappfull av slik mat.

    Se på den finske filmen topline linker til. En god diskusjon (siden du mener jeg er "all about discussion", du har et underlig behov for slike slengere).

    Der har vi en finsk kostholdsekspert som forsvarer den vedtatte linjen, og to svenske eksperter som forklarer hva som er feil med denne.

    Det pågår en kostholdsrevolusjon, og det er meget viktig å være bevisst hva man spiser, i tillegg til hvor mye -- men det man blir fortalt at man skal spise er i stor grad feil, om man ønsker å unngå bivirkninger utover hva vekten viser.

    Som den svenske ernæringsprofessoren uttrykker det, i forhold til ditt hovedpoeng: er du allerede slank (smal), så gjør du noe rett. Men er du overvektig, så gjør du noe feil. En del av dette er at du spiser for mye i forhold til hva du forbruker, men i tillegg må vi se på hva du spiser, for det kan være du blokkerer kroppens evne til å omsette maten mest mulig effektivt.
    Og han er ganske nådeløs når det gjelder offisielle kostholdsråds negative innvirkning på folkehelsen.

    ===

    Det siste, om hva legen din fortalte deg: ernæringsprofessoren i filmen fikk lov å gjennomføre en stor studie ved sitt universitet, der en tallrik gruppe diabetespasienter ble satt på kost i strid med diabetesforbundets, legeforbundets og svensk ernæringsråds kostholdsanbefalinger for diabetespasienter.
    Sterk reduksjon av karbohydrater, mye fett.

    Resultatet var entydig, og gunstig for pasientene.
     

    coolbiz

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.03.2006
    Innlegg
    9.459
    Antall liker
    5.131
    Sted
    Sydvestlandet
    Torget vurderinger
    2
    DIY_dude skrev:
    Typen fett bør i hovedsak være mettet, og man må unngå alle herdede planteoljer. Smør, kokosfett eller uraffinert palmeolje er bra til steking. Totalforbud mot alle former for margarin. Rapsolje er giftig. Easy peasy. ;)
    Toro og Denja har byttet ut palmeolje med rapsolje i produktene sine og Leiv Ose, leder for lipidklinikken ved Rikshospitalet og professor II ved Universitetet i Oslo, applauderer denne utviklingen.
    http://www.aftenbladet.no/sprek/--Blir-lurt-til-aa-spise-farlig-olje-2812333.html

    Legen mener folk bør være på vakt, og lese varedeklarasjonen nøye.

    - Står det vegetabilsk olje, eller vegetabilsk fett, da kan du regne at det er snakk om palmeolje som ikke er bra for deg. Brukes det sunne oljer som rapsolje, blir det reklamert med, sier Ose.
    Hva skal vi synes om dette?
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    RoDa skrev:
    vredensgnag skrev:
    Undres når denne omveltende innsikten får ordentlig grep? Og det siste "bearbeidet mat industrien" ønsker er at folk begynner å lage maten selv, fra råvarer, fremfor å kjøpe sukkerstappa ferdigmat.

    Kostholdsrådene har vært feil siden slutten av 70-tallet.
    Vektnedgang er piss enkelt dersom du forstår hva som skal til.
    Dette er helt riktig RoDa, faktisk veldig riktig.
    Problemet er at de færreste vet hva som skal til på insulinresistente mennesker.
    Derfor har vi også en rekordaktig fedme epidemi på gang. Kronisk høye insulinnivå sørger for konstant fettlagring og blokkering av fettforbrenning gjennom hemming av hormon sensitiv lipase (som du trenger for å få fettet ut av cellene igjen).

    Dessuten handler slanking i stor grad om å kontrollere sultfølelsen. Dette gjør du absolutt best med hovedvekt på fett og protein i kosten. http://www.klikk.no/helse/dinkost/vektkontroll/article673166.ece

    Hemmeligheten er å lære seg å spille på lag med belønningssystemet — og det er ikke vanskelig. Du må bare sørge for å spise slik at blodsukkeret holder seg stabilt og ikke fyker opp og ned i ett sett. Og hva er det som påvirker blodsukkeret? Jo det er karbohydratene. Jo «raskere» de er, jo fortere går blodsukkeret til værs, for så å synke like fort. Fett, derimot, påvirker ikke blodsukkeret. Det aktiverer også hjernens belønningssystem, men uten at du blir avhengig. Derfor spiser du automatisk mindre om du spiser mat som inneholder mer fett,


    Og som Vreden påpeker, vekt og helse er to ulike ting. Du kan fint gå ned i vekt uten å få særlig bedre blodverdier hvis du driver kalorislanking, mens du ved LCHF normalt får rask senkning av TG samt hevning av HDL, og på sikt går LDL ned.

    Dette er noe for deg RoDa:
    http://www.lillemaane.no/nyhet/30/LCHF+V%E5rslipp+
    ;D
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.300
    Antall liker
    6.685
    Diett for fete mennesker uten selvkontroll mao? Sånn for å toppe RoDa's kontrovers her inne.

    ;)
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.368
    Antall liker
    16.165
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    topline skrev:
    Problemet er at de færreste vet hva som skal til på insulinresistente mennesker.
    Derfor har vi også en rekordaktig fedme epidemi på gang.
    Tull. Dette vet alle leger, og de har gitt rådene til sine pasienter i årtier. LC, altså. HF er det som (man fortsatt ikke vet om) kan ta knekken på deg. Grunnen til fedmeepidemien er at folk sitter på ræva og døtter magen full av sukker og feit mat.

    R
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.368
    Antall liker
    16.165
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    emokid skrev:
    Diett for fete mennesker uten selvkontroll mao? Sånn for å toppe RoDa's kontrovers her inne.
    Det er jo det jeg mener, de selger en drøm.
    Feit Slank med fett mens du sitter på ræva.
    Jegerkost høres jævli kult ut, men da vi var jegere fantes det heller ikke Rema1000 med ubegrensede mengder mat.

    R
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.368
    Antall liker
    16.165
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    vredensgnag skrev:
    Vektnedgang er irrelevant om man beholder livsstilssykdommene, RoDa - og det er der dagens vedtatte kostholdsråd synes å gå feil, og det på grunnlag av de studier som nå er gjort om hva som virkelig har utslag.
    Skulle tro jeg holder på å ta livet av meg...... Vi får se hva legen sier etterhvert...

    Sukkerstappa ferdigmat får du overalt nå, og den er kamuflert som sunne alternativer fordi den har lavt fettinnhold. Men den har stor andel karbohydrater, i tillegg til rent tilsatt sukker (for smakens skyld). Frysedisken er stappfull av slik mat.
    Hva er det som finnes i frysedisken proppet med sukker? Greit med konkrete tips.

    Det siste, om hva legen din fortalte deg: ernæringsprofessoren i filmen fikk lov å gjennomføre en stor studie ved sitt universitet, der en tallrik gruppe diabetespasienter ble satt på kost i strid med diabetesforbundets, legeforbundets og svensk ernæringsråds kostholdsanbefalinger for diabetespasienter.
    Sterk reduksjon av karbohydrater, mye fett.

    Resultatet var entydig, og gunstig for pasientene.
    Var denne studien over flere år?

    R
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.587
    Antall liker
    15.158
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    RoDa skrev:
    Har jo blitt litt påvirket, så det er for tøft å holde seg unna tråden.....

    Kjøpte en sånn en til fredagskosen: (Er tross alt halvveis til målet så det er lov å feire litt...)



    Men er dette LC?
    Den har 34 gram karbo pr 100 gram (en plate er 100 g)

    Smaker godt da :)

    R
    Best å la nasjonalfølelsen fare når du kjøper sjokkis. Denne traff vel bare midt på treet i en test i DB forleden. De importerte skåret klart bedre poengsum næringsmessig, med mer protein og mindre karbo. Skummet bare testen så jeg fikk ikke med meg detaljene, men merket meg at denne ikke fikk noen bra plassering.
     

    DIY_dude

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.01.2007
    Innlegg
    1.320
    Antall liker
    74
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    9
    coolbiz skrev:
    Toro og Denja har byttet ut palmeolje med rapsolje i produktene sine og Leiv Ose, leder for lipidklinikken ved Rikshospitalet og professor II ved Universitetet i Oslo, applauderer denne utviklingen.
    http://www.aftenbladet.no/sprek/--Blir-lurt-til-aa-spise-farlig-olje-2812333.html

    Legen mener folk bør være på vakt, og lese varedeklarasjonen nøye.

    - Står det vegetabilsk olje, eller vegetabilsk fett, da kan du regne at det er snakk om palmeolje som ikke er bra for deg. Brukes det sunne oljer som rapsolje, blir det reklamert med, sier Ose.
    Hva skal vi synes om dette?
    Rapsolje er blitt veldig populær her til lands, fordi den kan fremstilles i sin helhet her hjemme i Norge. Den er lett å markedsføre, fordi den inneholder mye umettet fett. De glemte bare å fortelle at oljen ikke er egnet til mat. Den er bedre egnet til fyring.

    Uraffinert palmeolje er en av de sunneste planteoljene som finnes. Den er oransj på fargen, og inneholder mer A- og E-vitamin enn noen annen matvare. Den er også noe mer mettet enn de fleste andre planteoljer, så den er fast ved romtemperatur, og tåler høyere varme. Den egner seg spesielt til steking fordi det uvanlig høye innholdet av antioksidanter forhindrer utvikling av helseskadelige biprodukter.

    Raffinerte oljer er selvsagt er annen historie. De burde unngås i sin helhet, enten det er palmeolje eller solsikkeolje eller "vegetabilsk olje" eller hvasomhelst. Bare ikke tror at man oppnår noen helsegevinst med å bytte ut alle disse oljene med raps.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Og hva er det med rapsolje som skulle være ille da?

    Kaldpresset rapsolje regnes jo for å være noe av det beste man kan spise av vegetabilske oljer.

    Er det bare en fiks ide du har fått for deg? Har ikke sette noe som helst belegg for dette annet enn en enslig kvasirelgiøs skremmeside en mørk plass på nettet som du postet en link til. Jeg tror du vil finne ekstremt lite konsensus til denne forestillingen.

    Det kan jo ikke være slik at man tar for god fisk hva det skulle være bare en eller annen kjerring med en grad har postet noe kontroversielt på nettet en plass.
     
    N

    nb

    Gjest
    RoDa skrev:
    Tull. Dette vet alle leger, og de har gitt rådene til sine pasienter i årtier. LC, altså.
    Nja - kanskje om man lese LC som "less carb", ikke "low carb". Anbefaligene fra norske helsemyndigheter går mye på å spise brød,frukt, poteter osv - aner ikke hvoe mange gram karbohydrater man får i seg om dagen om man slavisk følger rådene fra Statens Ernæringsråd, men det er nok en hel del. Å kutte ned på sukkerinntaket er dog en velkjent anbefaling.
     

    Sting

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.01.2007
    Innlegg
    637
    Antall liker
    73
    Sted
    Sola
    Torget vurderinger
    14
    Feilen med rapsolje er at den har for mye omega 6 som vi generelt får i oss altfor mye av.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Sting skrev:
    Feilen med rapsolje er at den har for mye omega 6 som vi generelt får i oss altfor mye av.
    Rapsolje er vel den vegatabilske oljen til matlaging som har absolutt mest omega3 i forhold til omega6.
     

    coolbiz

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.03.2006
    Innlegg
    9.459
    Antall liker
    5.131
    Sted
    Sydvestlandet
    Torget vurderinger
    2
    DIY_dude skrev:
    Rapsolje er blitt veldig populær her til lands, fordi den kan fremstilles i sin helhet her hjemme i Norge. Den er lett å markedsføre, fordi den inneholder mye umettet fett. De glemte bare å fortelle at oljen ikke er egnet til mat. Den er bedre egnet til fyring.

    Uraffinert palmeolje er en av de sunneste planteoljene som finnes. Den er oransj på fargen, og inneholder mer A- og E-vitamin enn noen annen matvare. Den er også noe mer mettet enn de fleste andre planteoljer, så den er fast ved romtemperatur, og tåler høyere varme. Den egner seg spesielt til steking fordi det uvanlig høye innholdet av antioksidanter forhindrer utvikling av helseskadelige biprodukter.

    Raffinerte oljer er selvsagt er annen historie. De burde unngås i sin helhet, enten det er palmeolje eller solsikkeolje eller "vegetabilsk olje" eller hvasomhelst. Bare ikke tror at man oppnår noen helsegevinst med å bytte ut alle disse oljene med raps.
    Takk. Hvor godt underbygget er disse påstandene om rapsolje? Jeg finner ingen kliniske studier som omhandler det, men de finnes kanskje(?)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    coolbiz skrev:
    DIY_dude skrev:
    Rapsolje er blitt veldig populær her til lands, fordi den kan fremstilles i sin helhet her hjemme i Norge. Den er lett å markedsføre, fordi den inneholder mye umettet fett. De glemte bare å fortelle at oljen ikke er egnet til mat. Den er bedre egnet til fyring.

    Uraffinert palmeolje er en av de sunneste planteoljene som finnes. Den er oransj på fargen, og inneholder mer A- og E-vitamin enn noen annen matvare. Den er også noe mer mettet enn de fleste andre planteoljer, så den er fast ved romtemperatur, og tåler høyere varme. Den egner seg spesielt til steking fordi det uvanlig høye innholdet av antioksidanter forhindrer utvikling av helseskadelige biprodukter.

    Raffinerte oljer er selvsagt er annen historie. De burde unngås i sin helhet, enten det er palmeolje eller solsikkeolje eller "vegetabilsk olje" eller hvasomhelst. Bare ikke tror at man oppnår noen helsegevinst med å bytte ut alle disse oljene med raps.
    Takk. Hvor godt underbygget er disse påstandene om rapsolje? Jeg finner ingen kliniske studier som omhandler det, men de finnes kanskje(?)
    Det ser ut som om det meste som dukker opp på nettet har sitt utspring i en heller tendensiøs artikkel fra Fallon og Enig i fra 2002. Så lett blandet i sammen med konspirasjonsteorier og svartmaling.

    Ikke mye utover dette som tilsier at raps eller cannolavarianten er noe mindre sunn enn andre planteoljer. Ikke at man skal regne det som helsekost eller leve utelukkende på rapsolje, men den er neppe verre enn andre oljer.
     

    DIY_dude

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.01.2007
    Innlegg
    1.320
    Antall liker
    74
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    9
    Rapsolje inneholder i utgangspunktet en stor andel av en langkjedet fettsyre som er giftig for mennesker. Man har videre avlet seg fram til en variant som inneholder mindre av denne fettsyren. Kravet ligger på <5% i EU, men forbrukeren har liten kontroll over dette innholdet.

    I tillegg er ekstraksjonsprosessen et usikkert ledd. Fordi rapsoljen er så umettet (les: ustabil) blir den veldig fort harsk ved behandling og danner lett transfettsyrer ved hydrogenering. Dette gjelder jo mange av planteoljene.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    nb skrev:
    RoDa skrev:
    Tull. Dette vet alle leger, og de har gitt rådene til sine pasienter i årtier. LC, altså.
    Nja - kanskje om man lese LC som "less carb", ikke "low carb". Anbefaligene fra norske helsemyndigheter går mye på å spise brød,frukt, poteter osv - aner ikke hvoe mange gram karbohydrater man får i seg om dagen om man slavisk følger rådene fra Statens Ernæringsråd, men det er nok en hel del. Å kutte ned på sukkerinntaket er dog en velkjent anbefaling.
    Du får ikke med deg poenget, RoDa.
    Igjen, ta en kikk på den finske filmen, og den svenske ernæringseksperten.
    Han påpeker at kostholdsrådene har anbefalt så lite fett som mulig, men har tillatt ris, poteter, ulike typer mel med høyt karbohydratinnhold, osv -- alt er sukkerformer. Han er meget tydelig på galskapen i det ... og det er dessverre uklokt, noe mange betaler prisen for med dårligere helse enn nødvendig.

    Offisielle kostholdsråd så seg blinde på fett, og vurderte ikke hva kroppen gjør med alle disse karbohydratene, om de kommer som glasur på en kake eller som tre poteter (karbohydrater fra stivelse) med brun saus (som Toro har helt en masse sukker i, så den skal smake godt).

    Faktisk mente man at sukker utgjorde tomme kalorier når det gjaldt eventuelle skadevirkninger. Men dette har vært travet opp og ned i tråden.

    Det er veldig vanskelig å innse at det som virket innlysende - fett gjør fet og sjuk - var en feilslutning. Kroppen vet hva den skal gjøre med fett, og om du lar være å stappe det i deg i urimelig omfang, så brennes det vekk langt lettere enn hva tilfellet er med sukkerformer, og da spesielt fruktosebaserte.

    Pågående studie - du spurte: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/3/1/22

    16 pasienter med Type2 Diabetes, øyeblikkelig vekttap for samtlige når de ble satt på kost med 20% carbo, 30% protein og 50% fett.



    Studien foregikk over seks måneder - en del av pasientene holdt seg til nytt kostholdsregime, samt mistet sine diabeteslidelser. Ved oppfølging etter 22 måneder ser man konsekvensen for de pasientene som falt tilbake til gamle vaner, men flertallet har det riktig fint. Og stapper ikke i seg en mengde medisiner.

    Studie med 80.000 kvinner, over et snitt på 8 år for hver, viste at det å redusere fettinntaket ikke reduserte livsstilssykdommer.
    http://jama.ama-assn.org/content/295/6/655.abstract


    "It's the sugar. It's toxic."
     

    Vedlegg

    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    DIY_dude skrev:
    Rapsolje inneholder i utgangspunktet en stor andel av en langkjedet fettsyre som er giftig for mennesker. Man har videre avlet seg fram til en variant som inneholder mindre av denne fettsyren. Kravet ligger på <5% i EU, men forbrukeren har liten kontroll over dette innholdet.

    I tillegg er ekstraksjonsprosessen et usikkert ledd. Fordi rapsoljen er så umettet (les: ustabil) blir den veldig fort harsk ved behandling og danner lett transfettsyrer ved hydrogenering. Dette gjelder jo mange av planteoljene.
    Rapsolje er jo en av de mest brukt oljene i verden. Det blir useriøst å kalle det for giftig.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Canola_oil skrev:
    Though wild rapeseed oil contains significant amounts of erucic acid,[31] a known toxin,[32] the cultivar used to produce commercial, food-grade canola oil was bred to contain less than 2% erucic acid, levels that are not believed to cause harm in humans[33][34] and no health effects have been associated with its consumption by humans.[32] Though an e-mail hoax has been circulated alleging canola oil can cause dangerous health problems, there is no reason to believe canola oil poses unusual health risks and its consumption in food-grade forms is generally recognized as safe by the United States Food and Drug Administration.[35][33][36][37]
    At mange gode oljer kan harskne tilsier kun at man bør se på det som ferskvare, og oppbevare det riktig.

    Herding av vegetabilske oljer er jeg helt enig med er en uheldig ting, og her er det mye som bør unngås. Delvis hydrogenerte oljer inneholder mye transfett, og at det er helseskadelig er det ingen som helst tvil om. Myke margariner bør man unngå å bruke som mat. kaldpressede oljer ser jeg derimot ingen grunn til å unngå, spesielt hvis man varierer hva man spiser.

    http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/nutrition-news/transfats/
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    nb skrev:
    RoDa skrev:
    Tull. Dette vet alle leger, og de har gitt rådene til sine pasienter i årtier. LC, altså.
    Nja - kanskje om man lese LC som "less carb", ikke "low carb". Anbefaligene fra norske helsemyndigheter går mye på å spise brød,frukt, poteter osv - aner ikke hvoe mange gram karbohydrater man får i seg om dagen om man slavisk følger rådene fra Statens Ernæringsråd, men det er nok en hel del. Å kutte ned på sukkerinntaket er dog en velkjent anbefaling.
    Legene har stort sett fulgt anbefalingene fra norske helsemyndigheter, naturlig nok. For en gjennomsnittsnordmann vil det si ca 300g/d med karbo. Og av dette kan 60g være tilsatt sukker, det er "godkjent" sukkermengde av myndighetene.

    Lavkarbogrensen blir normalt regnet som under 100g/d som ikke utgjør mer enn 400kcal.
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.979
    Antall liker
    333
    Sted
    Oslo Vest
    Now they’re planning the crime of the century Well what will it be?
    Read all about their schemes and adventuring
    Yes it’s well worth a fee
    So roll up and see
    And they rape the universe
    How they’ve gone from bad to worse
    Who are these men of lust, greed, and glory?
    Rip off the masks and let’s see.
    But that’s not right - oh not, what’s the story?
    There’s you and there’s me
    That can’t be right





    The cholesterol campaign is the greatest medical scandal in modern time. If you have read the author's previous books ´The Cholesteol Myths´ (out of print) or 'Fat and Cholesterol are GOOD for You', you should know that for certain. For instance, according to more than 25 scientific studies old people with high cholesterol live the longest. Another shocking fact is that the authors of a recent American study of more than 130,000 patients with acute myocardial infarction found that on average, their cholesterol was lower than normally. Their finding has already been confirmed by others. What they also found was that three years later, mortality was twice as high among those whose cholesterol was the lowest. Their conclusion? We must lower cholesterol even more! But there is much, much more. The author's aim with this book is to show how prominent scientists have turned white into black by ignoring all conflicting observations; by twisting and exaggerating trivial findings; by citing studies with opposing results in a way to make them look supportive; and by ignoring or scorning the work of critical scientists. Those who have not read his previous books may not quite understand the width of these misleading processes. He has therefore included a short and simplified review of the most obvious contradictions to the cholesterol hypothesis. At the end he presents what he and his colleague Kilmer McCully think is the real cause, here told in a more simple way than in his previous book.
     

    Vedlegg

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    390
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?

    KW
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.368
    Antall liker
    16.165
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Beklager min uvitenhet rundt dette.
    Springer dette relativt nye med LCHF ut fra Sverige?
    Ser at mange av forfatterne og bakmenn er svensker og at de utenlandske ofte linker til Sverige som opphavslandet?

    Jegerkost høres jævli tøft ut, og har noe ekte og rått ved seg. Veldig spennende dersom dette brer om seg og blir basis for nye kostholdsretningslinjer. Det jeg lurer på angående jegerkosten er om det er et godt ord/argument å bruke?
    Hvor lenge levde disse jegerne som spiste denne kosten, og hvor mye fysisk aktivitet hadde de kontra dagens "jegere"?

    Får et inntrykk av at det er livsfarlig å følge de offisielle kostholdsrådene.
    Det jeg reagerte på først i denne tråden var utsagn som minner om at LCHF er den sanne og eneste vei.
    Jeg er så enkel at jeg tror det fungerer noe ala dette:
    - Du legger på deg
    - Pokker, noe må gjøres!
    - Du spiser mindre og rører deg mer
    - Voila!

    Om du så spiser noen grovbrødskiver, noen poteter, litt frukt og drikker litt lettmelk, så er det ikke livsfarlig..?
    De positive effektene på helsen av vektnedgangen alene er udiskutable, eller?

    Mvh
    Rolf
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.368
    Antall liker
    16.165
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    KW skrev:
    Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?

    KW
    ...og hvorfor lages det iskrem og kokesjokolade hvis det ikke skal spises? :D

    R
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    RoDa skrev:
    Beklager min uvitenhet rundt dette.
    Springer dette relativt nye med LCHF ut fra Sverige?
    Ser at mange av forfatterne og bakmenn er svensker og at de utenlandske ofte linker til Sverige som opphavslandet?

    Jegerkost høres jævli tøft ut, og har noe ekte og rått ved seg. Veldig spennende dersom dette brer om seg og blir basis for nye kostholdsretningslinjer. Det jeg lurer på angående jegerkosten er om det er et godt ord/argument å bruke?
    Hvor lenge levde disse jegerne som spiste denne kosten, og hvor mye fysisk aktivitet hadde de kontra dagens "jegere"?

    Får et inntrykk av at det er livsfarlig å følge de offisielle kostholdsrådene.
    Det jeg reagerte på først i denne tråden var utsagn som minner om at LCHF er den sanne og eneste vei.
    Jeg er så enkel at jeg tror det fungerer noe ala dette:
    - Du legger på deg
    - Pokker, noe må gjøres!
    - Du spiser mindre og rører deg mer
    - Voila!

    Om du så spiser noen grovbrødskiver, noen poteter, litt frukt og drikker litt lettmelk, så er det ikke livsfarlig..?
    De positive effektene på helsen av vektnedgangen alene er udiskutable, eller?

    Mvh
    Rolf
    LcHf er ikke noe påfunn som er dælja sammen av en pengekåt slankeguru på et helgeseminar i en campinghytte i Strømstad. Jeg har dibates 2 og bruker en lege som er regnet for en av landets fremste. Han lovpriser dette kostholdet etter at jeg ble pasient og fortalte han hva som gjelder i matveien
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Les litt om Fritjof Clausen, RoDa. Han bodde ett år i naturen, og levde av det han fant der. Møtte ham rett før han skulle i isolat, og da var han god og trinn.

    http://www.envillmann.no/2010/07/langtidseffekt-av-lavkarbo-diett/

    Selvsagt skal man røre på seg, og ta kloke valg - men det er altså slik at det ikke er fettet som gjør en fet i dagens samfunn, det er karbohydratene, i form av alle sukkerartene vi får i oss. Og der er kostholdsrådene som er godkjentstemplet helt på viddene.
     

    DIY_dude

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.01.2007
    Innlegg
    1.320
    Antall liker
    74
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    9
    RoDa skrev:
    Jeg er så enkel at jeg tror det fungerer noe ala dette:
    - Du legger på deg
    - Pokker, noe må gjøres!
    - Du spiser mindre og rører deg mer
    - Voila!
    Det er dessverre ikke så enkelt. Det er helt individuelt hvorvidt det hjelper å bare spise mindre. Dette kan fungere for noen få. De fleste må i tillegg se på hvilke næringsstoffer kostholdet er sammensatt av. Hvilke enkeltmatvarer man kan spise. Det er langt ifra alle som kan "spise mindre, røre seg mer og bli slanke".

    Det finnes ikke noe ultimat kosthold som fungerer for alle. Vi er like forskjellige på innsiden som på utsiden, og må tilpasse kostholden etter vårt eget individuelle fordøyelsessystem. MEN det å begrense inntaket av sukker, kornproduker og andre matvarer med høyt stivelsesinnhold har en positiv effekt på helse og kroppssammensetning for hele befolkningen. Nøyaktig hvordan kostholdet skal settes sammen blir individuelt, men karbohydratrestriksjon i en eller annen form er nødvendig i et optimalt kosthold.
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    390
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    RoDa skrev:
    KW skrev:
    Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?

    KW
    ...og hvorfor lages det iskrem og kokesjokolade hvis det ikke skal spises? :D

    R
    For at noen skal ha et levebrød, i utgangspunktet helt unødvendig.
    Ser at du brukte meg som et konkret bevis på at du med din vei har gått ned mer ( sett i et tidspersketiv) enn meg.
    Jeg er nok et dårlig eksempel på hva LCHF kan vise til av resultater.
    Jeg sa på et tidlig tidspunkt i denne tråden at jeg ville ta tiden til hjelp, og har sannsynligvis (etter det jeg nå skjønner) f.eks. aldri vært i Ketose.

    Når en så i løpet av vinterhalvåret enkelte dager ikke går lengre enn til postkassa (15 meter) og bruker bil når en skal handle, så regner jeg med at vi to har vidt forskjellig bevegelsesaktivitet.
    Når du nevner 70 % Freia, så har jeg vel grovt regnet ut fått i meg 10 kilo dette siste året.

    Du sier det er pissenkelt å gå ned i vekt, regner da med at du snakker om trening o.l.

    For meg er det lettere å la være å handle inn de gale tingene når jeg handler.
    Helt på nivå KUN vann, fet fisk og grønsaker er jeg dog ikke.
    Det ser jeg heller ingen grunn til, så lenge jeg sakte og sikkert er på rett vei.

    Mener legen din at det er farlig også å få i seg mye fett i form av fet fisk.
    Mindre helsefarlig med gjedde enn laks? ;D

    Mvh.KW
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.368
    Antall liker
    16.165
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    65finger skrev:
    LcHf er ikke noe påfunn som er dælja sammen av en pengekåt slankeguru på et helgeseminar i en campinghytte i Strømstad. Jeg har dibates 2 og bruker en lege som er regnet for en av landets fremste. Han lovpriser dette kostholdet etter at jeg ble pasient og fortalte han hva som gjelder i matveien
    Spørsmålet var mer om det springer ut fra Sverige? (Svenske leger, eksperter, forskere)
    At det fungerer for diabetikere er ikke så rart, hva tror du legene har anbefalt diabetikere?
    Jeg stiller ikke spørsmål ved metoden og om den fungerer, jeg stiller spørsmål ved den som det eneste sanne og hva den gjør med kroppen over flere (ti)år.

    Mvh
    Rolf
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    RoDa skrev:
    65finger skrev:
    LcHf er ikke noe påfunn som er dælja sammen av en pengekåt slankeguru på et helgeseminar i en campinghytte i Strømstad. Jeg har dibates 2 og bruker en lege som er regnet for en av landets fremste. Han lovpriser dette kostholdet etter at jeg ble pasient og fortalte han hva som gjelder i matveien
    Spørsmålet var mer om det springer ut fra Sverige? (Svenske leger, eksperter, forskere)
    At det fungerer for diabetikere er ikke så rart, hva tror du legene har anbefalt diabetikere?
    Jeg stiller ikke spørsmål ved metoden og om den fungerer, jeg stiller spørsmål ved den som det eneste sanne og hva den gjør med kroppen over flere (ti)år.

    Mvh
    Rolf
    ingen lege anbefalte meg lchf, det valgte jeg sjæl. den vanlige fastleger har ofte liten kunnskap om kosthold etter min erfaring
     
    N

    nb

    Gjest
    65finger skrev:
    den vanlige fastlege har ofte liten kunnskap om kosthold etter min erfaring
    Jeg var til ærneringsfysiolog med jentungen siden hun har en liten cocktail av allergier. Vedkommende snakket mye om hvor viktig det var å få i seg melk pgs kalsium (datteren min har melkeallergi). Jeg påpekte det faktum at knapt noe sted i verden bortsett fra i skandinavia og Nord-Amerika brukes melk som tørstedrikk, og lurte på hvordan mesteparten av verden da klarte seg. Det hadde hun åpenbart aldri tenkt over.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.587
    Antall liker
    15.158
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    KW skrev:
    Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?

    KW
    Hvis det ikke er meningen at vi skal spise mennesker, hvorfor er de da lagd av kjøtt?
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Antropologer finner avgnagde menneskeben i slike mengder i Midt-Europa at det er liten tvil om at det var Lørdagsgodt i lange tider. Her snakker vi masse-kannibalisme:
    http://www.independent.co.uk/news/w...cannibalism-uncovered-in-germany-1835341.html

    Men dette har vært på menyen helt opp til nyere tid. Blant adel og kongelige var ulike medisiner laget av mennesker (altså av) i bruk til slutten av 1800-tallet. Og vanlig til begynnelsen av 1700-tallet.
    http://www.spiegel.de/international/zeitgeist/0,1518,604548,00.html

    Og ved ulike hungersnøder har også folk gått med i skarer. Man skal da leve.

    Jeg har en bok som heter Desperate Journeys. Abandoned Souls - som handler om mennesker som brått befinner seg in extremis, og hva de gjør.
    En gjennomgangsmelodi er at "When the going gets tough, the not so tough get eaten."
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.587
    Antall liker
    15.158
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    På Radøy har de oldtidsfunn som inneholder menneskebein som er behandlet som annet husholdningsavfall.
     

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    390
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    baluba skrev:
    KW skrev:
    Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?

    KW
    Hvis det ikke er meningen at vi skal spise mennesker, hvorfor er de da lagd av kjøtt?
    Fordi det er så mange alternativer og at det å spise mennesker ganske sikkert er regulert ved lov ;D
    Noen gærninger er det jo der ute, det hender at folk søker kontakt enten for å spise eller bli spist.

    I mangel av alternativer så hender det jo også at det blir gjort, som de som overlevde flykrasjet oppi snøfjellet (var det i Søramerika?) nå var jo de som ble spist døde da (så langt vi vet ::) )

    Hvorfor er ikke all verdens skapninger slik laga at de kun spiser planter, frukt og nektar?
    Føde nederst på næringskjeden.

    Alle er jo ikke gorillaer eller kolibrier da ;)

    Men en dag kan kanskje dette være et (helt nødvendig) alternativ for mange mennesker og ikke bare for mine Pekin Robin.



    Mvh.KW
     

    Vedlegg

    KW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    6.388
    Antall liker
    390
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Her er noen "melormer" live ;D


    Ikke noe å være redd for, men smakt har jeg ikke 8)

    Mvh.KW
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    RoDa skrev:
    Beklager min uvitenhet rundt dette.
    Springer dette relativt nye med LCHF ut fra Sverige?
    Ser at mange av forfatterne og bakmenn er svensker og at de utenlandske ofte linker til Sverige som opphavslandetMvh
    Det startet vel egentlig i 1863 med William Banting, som skrev den første "lavkarbo" boken. Han var sykelig overvektig, hadde prøvd alt mulig uten å gå ned før han kuttet ut karbsen og fikk et helt nytt liv med bedre helse. Erfaringene skrev han som sagt ned og gav ut. Det var starten på det som svenskene senere valgte å kalle for LCHF. Som igjen kanskje er nær det kostholdet vi spiste opp gjennom evolusjonen og har utviklet oss på.
    Nå finnes det kanskje ikke laaange studier på dette kostholdet, men det gjør det heller ikke på det tradisjoenelle kostholdet vi spiser. Men det akspterere vi glatt som sunt selv om vi kan se at det ikke fungerer i det hele tatt på en stor andel mennesker.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn