F
fjellvåk
Gjest
Nå er dette en DP tråd men siden det er tema her nå; hvis det er vibrasjoner i en forsterker og en setter den på gummi eller andre myke materialer, hvor blir det av vibrasjonene da?
...og de finnes nok mere og mindre i alle strømførende komponenter - spesielt de med drivverk og trafoer - vil jeg tru..samlanes skrev:Forhåpentligvis utenfor det hørbare området,uten at jeg har peiling på slikt,bortsett fra at det faktisk funker.
Beklager innblanding av andre produkter.
Men en vibrasjon er vel en vibrasjon uansett, nesten?
Mvh.
om vibrasjonene kommer utenfra apparatet og du isolerer det fra omverdenen kommer de ikke inn i apparatetfjellvåk skrev:Nå er dette en DP tråd men siden det er tema her nå; hvis det er vibrasjoner i en forsterker og en setter den på gummi eller andre myke materialer, hvor blir det av vibrasjonene da?
Enig i den LMCLMC skrev:om vibrasjonene kommer utenfra apparatet og du isolerer det fra omverdenen kommer de ikke inn i apparatetfjellvåk skrev:Nå er dette en DP tråd men siden det er tema her nå; hvis det er vibrasjoner i en forsterker og en setter den på gummi eller andre myke materialer, hvor blir det av vibrasjonene da?
om de derimot kommer innenfra apparatet selv er det verre:
om du ikke klarer å stoppe kilden til vibrasjonene vil evt forsøk på demping bare skifte frekvens på vibrasjonene
mvh
Leif
Det var dette jeg lurte på, gummi og andre myke materialer er egentlig ganske ubrukelige som en vibrasjonsabsornbent, til det så har gummi altfor lav tetthet (S.G), så hvis du har det under apparatet så blir det vel som du sier igjen inne i apparatet og gjør ingen positiv nytte, men gummi vil derimot egne seg til å stå under plattformer og hyller for å hindre vibrasjoner i å komme utenifra og inn i apparatet, riktig? For å få bort vibrasjoner i ett apparat så må en vel "jorde" apparatet (chassis, ikke føttene..) til ett underlag som er egnet til å ta imot vibrasjoner og da er myke materialer ubrukelige men harde (tunge) materialer er velegnet?LMC skrev:om vibrasjonene kommer utenfra apparatet og du isolerer det fra omverdenen kommer de ikke inn i apparatetfjellvåk skrev:Nå er dette en DP tråd men siden det er tema her nå; hvis det er vibrasjoner i en forsterker og en setter den på gummi eller andre myke materialer, hvor blir det av vibrasjonene da?
om de derimot kommer innenfra apparatet selv er det verre:
om du ikke klarer å stoppe kilden til vibrasjonene vil evt forsøk på demping bare skifte frekvens på vibrasjonene
mvh
Leif
Denne bør du forklare litt bedre for i det mekaniske forløpet så handler det om helt andre problemstillinger.... Gummi er absorberende pga. liten tetthet ( som du mener er uegnet )...Selv om det er nettopp mangel på tetthet som gjør gummi/gummikompositter svært egnet til slike problemstillinger inkl. drivverk i den seriøse verden... her må jo noen sende disse ( produsentene) ett brev slik att de blir opplyst.. Du får ha meg unnskyldt men de beste produsentene vet altså ikke hva som er opptimalt ? Jeg innbiler meg att Wadia, Mark Levinson og esoteric vet litt om opptimale vilkår for drivverk, men arrester meg om jeg tar feil.. må vel nevne att det finnes en produsent med Alpeopphav som også kan litt om drivverk og implentering...fjellvåk skrev:Det var dette jeg lurte på, gummi og andre myke materialer er egentlig ganske ubrukelige som en vibrasjonsabsornbent, til det så har gummi altfor lav tetthet (S.G), så hvis du har det under apparatet så blir det vel som du sier igjen inne i apparatet og gjør ingen positiv nytte, men gummi vil derimot egne seg til å stå under plattformer og hyller for å hindre vibrasjoner i å komme utenifra og inn i apparatet, riktig? For å få bort vibrasjoner i ett apparat så må en vel "jorde" apparatet (chassis, ikke føttene..) til ett underlag som er egnet til å ta imot vibrasjoner og da er myke materialer ubrukelige men harde (tunge) materialer er velegnet?LMC skrev:om vibrasjonene kommer utenfra apparatet og du isolerer det fra omverdenen kommer de ikke inn i apparatetfjellvåk skrev:Nå er dette en DP tråd men siden det er tema her nå; hvis det er vibrasjoner i en forsterker og en setter den på gummi eller andre myke materialer, hvor blir det av vibrasjonene da?
om de derimot kommer innenfra apparatet selv er det verre:
om du ikke klarer å stoppe kilden til vibrasjonene vil evt forsøk på demping bare skifte frekvens på vibrasjonene
mvh
Leif
Til å lede bort ( i den grad det er mulig ) så vil et hardere materiale ha mange 100% bedre egenskaper enn gummi/gummikompositter... Motsatt effekt som med all rimelighet vil oppstå er tilbakekobling og dertil forsterkning av uønskede vibrasjoner.. Altså en heving av ett problem produsenten prøver å kansellere.. I teorien vil slike fenomen leve i tyngdekraftens vilkår dvs. det som går nedover fortsetter nedover, men underlaget vil fungere som en resonator og pga. arealet til underlaget forsterkes fenomenet og blir til en større resonanse som tar korteste vei.. På veien har denne blitt høyere/større pga. arealet og dermed vil det som sendes tilbake være forsterket i forhold til det som ble forsøkt fjernet. En absorberende innretning vil undertrykke/kansellere slike akustiske tilbakekoblinger med inntil 100% effekt, mens en ikke absorberende vil variere hvis den i det hele tatt greier å omgjøre denne energien som like gjerne går på utsiden som innvendig til varme som noen henviser til.. Er også kjent med yttre inntrykk av bena til div. produsenter som du henviser til..fjellvåk skrev:Jeg snakker ikke om å dempe/skifte frekvens på vibrasjoner, jeg snakker om å lede dem vekk. Ikke påstår jeg peiling heller derfor spørsmålstegn, gummi kan ikke lede bort vibrasjoner men forandre/dempe dem. Ikke? De siste Wadia og Esoteric produktene jeg så hadde føtter av metall.
Fant dette hos noen som jobber med vibrasjoner.
"...the reason for this is that mechanical energy "conducts" through materials analogously to electrical energy - that is, certain types of materials conduct mechanical energy (or vibration) well, and others don't. Examples of materials that conduct energy well are metals; a material that is a poor mechanical energy conductor is rubber. Usually, the denser the material, the better it can conduct energy. For instance, everyone knows that sounds underwater can be "heard" from great distances - greater distances than through air. This is due to water's superior density over air. Metals, because of their relatively high density, and also because of their atomic structure, are able to transfer energy with less loss than compliant materials."
Hei.fjellvåk skrev:Det har aldri vært meningen å forstyrre denne tråden, jeg så bare at noen tok opp dette med trafostøy på DP utstyr og det faktum at jeg selv har DP utstyr gjorde at jeg ble litt nyskjerrig på andres erfaringer. Som alle andre i denne tråden som skriver om vibrasjoner så synset også jeg litt om temaet, ikke verre enn det.
56fwb skrev:Enig i den LMC
Jeg hadde noen Vibracons (kjegle av HARD gummi med metallkule som "spiss" og uten vektbegrensing) til overs og de ble plasert under A1 "just in case" og ikke ut i fra en nødvendighet...
Jeg plasserte desse vibracons/demping under min A1 for å forhindre eventuelle vibrasjoner fra å forplante seg til racket og videre til min cd-spiller som (også) står på dempeføtter med spissene mot Racket.
Vedr A1, så vektlegger jeg uttalelsen eventuelle vibrasjoner da jeg ikke hører trafobrum fra A1 før jeg legger øret inn til chassiet, og da meget svakt. Jeg opplever A1 som svært stille og jeg rekner med at den IKKE produserer vibrasjoner av betydning..
Om jeg har forstått dette rett så er det vel slik at så lenge det er brum - mere eller mindre (lite) - fra en trafo, så vil det også være vibrasjoner. Kvaliteten på konstruksjonen vil så avgjøre hvor mye av desse vibrasjonene som eventuelt forplanter seg i selve komponenten og videre til underlaget.
mvh
en meeeget fornøyd DP eigar - også.......
agreed.56fwb skrev:Foreslår at fremtidig diskusjoner vedre demping av komponenter flyttes til tråden "Dempeføtter" der dette kanskje hører bedre hjemme..
Ja, det er godt sagt larkus og spesielt likte jeg denne setningen:larkus skrev:Knakende godt innlegg, Todani
;D hvilket materiale er det sjefen viser til her min venn Fredd ;D ;D56fwb skrev:Hei igjen..
Berre et utdrag fra Bruksanvisningen til DP A1 vedr Demping av kraftforsteren - for å vise
at dempeføtter under forsterkeren ikke var helt på jordet - likevel.... ;D
Sitat...
"..Det kan også være en fordel å isolere kraftforsterkeren mekanisk fra underlaget med en
støtsabsorberende plate eller tilsvarende selv om kretskortene i forsterkeren er gummiopphengt..."
Konklusjon må da vere at sjefen sjølv mener at Demping av kraftforsterkere er/kan vere fordel...
Nok om dette nå...
Du har nok rett 56fwb. Du har nok den optimale bassgjengivelse hos deg. (Det skulle bare mangle med alt det flotte utstyret!) Jeg tar herved tilbake min kritikk og motforestillinger mot bassgjengivelsen i anlegget ditt. Det er nok jeg som er vant med upresis buldrebass fra mitt oppsett. Jeg må nok nullstille meg selv og gå tilbake til start, tror jeg56fwb skrev:Ja, det er godt sagt larkus og spesielt likte jeg denne setningen:larkus skrev:Knakende godt innlegg, Todani
".....Ingen kan da tvile på om en effektforsterker som har meget stor effekt- og strømstyrke og gjengir uanstrengt ned til DC, skal ha noen problemer med gjengi fysisk bass når det er meningen at man skal det. Mer uvant kan det bli for mange når de hører hvordan en forsterker med slik hurtighet og dempningsfaktor tar vekk den lyden som ikke skal være tilstede......"
mvh
Heisann ...Audio Optimum skrev:;D hvilket materiale er det sjefen viser til her min venn Fredd ;D ;D56fwb skrev:Hei igjen..
Berre et utdrag fra Bruksanvisningen til DP A1 vedr Demping av kraftforsteren - for å vise
at dempeføtter under forsterkeren ikke var helt på jordet - likevel.... ;D
Sitat...
"..Det kan også være en fordel å isolere kraftforsterkeren mekanisk fra underlaget med en
støtsabsorberende plate eller tilsvarende selv om kretskortene i forsterkeren er gummiopphengt..."
Konklusjon må da vere at sjefen sjølv mener at Demping av kraftforsterkere er/kan vere fordel...
Nok om dette nå...
Inget vondt ment fra min side....
mvh
KP.. gleder meg fremdeles til bilder...( flere )
@larkus...larkus skrev:Du har nok rett 56fwb. Du har nok den optimale bassgjengivelse hos deg. (Det skulle bare mangle med alt det flotte utstyret!) Jeg tar herved tilbake min kritikk og motforestillinger mot bassgjengivelsen i anlegget ditt. Det er nok jeg som er vant med upresis buldrebass fra mitt oppsett. Jeg må nok nullstille meg selv og gå tilbake til start, tror jeg56fwb skrev:Ja, det er godt sagt larkus og spesielt likte jeg denne setningen:larkus skrev:Knakende godt innlegg, Todani
".....Ingen kan da tvile på om en effektforsterker som har meget stor effekt- og strømstyrke og gjengir uanstrengt ned til DC, skal ha noen problemer med gjengi fysisk bass når det er meningen at man skal det. Mer uvant kan det bli for mange når de hører hvordan en forsterker med slik hurtighet og dempningsfaktor tar vekk den lyden som ikke skal være tilstede......"
mvh
Jeg bruker htpc til både flac og film. Går bare i HD filmer her, så trådløst er uaktuelt. Alt spilles fra filer på pc'en. Skal en DVD plate til nøds være bildekilde, går den i dvd brenneren i pc eller i PS3 som er alternativ bildekilde for blu-ray. Denne går ikke innom dpdac, men rett i pre.Knutn skrev:Gutman:
Kobler du film og flac til pc'en? Altså ut fra ett-eller-annet på dvd-spiller og inn på pc'en. Lagrer du det som filer på pc'en?
Flac er jo selvsagt PÅ pc'en :
Og så koax? Her du prøvd trådløs?
Mvh Knut
Enig med siste taler. Denne preampen har en bassgjengivelse utenom det vanlige. Stram, dyyyp og kontant. Her klarer ingen passive, trafobaserte eller rørpreamper å holde følge.MORTIS skrev:har idag dp a1b ebw,lurer litt på denne dp c1b preamp.ser denne har "bass booster" på fjernkontroll.hvordan fungerer dette?lydkvalitet er vel like bra?
mvh morten
Garantert!MORTIS skrev:hei
takk for alle svar.var bare litt nysgjerrig på funksjonen.trenger nok ikke denne funsksjonen på pl 300.jeg bruker idag dp a1b ebw og transporter koblet direkte i effektrinn og høyttalere er som nevnt pl 300.black magic kabler hele veien.tror dere det vil bli løft i lyden og gå for en c1b?fordelen da blir jo også at digital volum på transporter kan kobles ut.neiii dette kan bare gå en vei noen som vet ca pris på bruktmarkedet for en c1b?
mvh morten
Da bør du bryte jord på disse. Som en kortsiktig løsning så finnes det jo slike støpsel som tar jordet inn og har ujordet ut. Alternativt kan du marginalisere problemet med å la nettledningene få strøm fra samme uttak og la nettledningene løpe parallelt (helt inntil hverandre) så langt som mulig.MORTIS skrev:ja da har visst dp a1b ebw fått ny makker c1b ebw."reine julekvelden"her nå.men står i bruksanvisning at kun kraftforsterker bør jordes?hva hvis andre kilder har jordet plugg.