Kvifor tomat?Dette med kortreist mat er interessant - å dyrke tomater i drivhus i Norge er langt mer ødeleggende for miljøet enn å dyrke dem i Spania og fly dem opp til Norge. Man slipper ut 100 ganger mer CO2 ved å dyrke tomater i Norge enn å importere dem fra Spania. Da er utslippene fra frakt medregnet.Det- og en større fokus på kortreist, høykvalitativ mat. Noe skal vi bruke penger på også, da..og Norge er så stort, værhardt og glissent befolket at vi stopper uten motorisert transport- som tåler det vi utsetter den for.
Så kortreist mat i et land som ikke egner seg spesielt for matproduksjon er ikke nødvendigvis så veldig miljøvennlig.
Dette har REMA gjort for å fremprovosere en grenseoppgang fra myndighetene i forhold til konkurrentene.Rema 1000 har en rekke søndagsåpne butikken fra i går.
Når butkken er 600m2 strekkes det et sperrebånd som dekker 100m2 rundt inngangen, fruktdiskene og kassaområdet. Der får kundene lov å oppholde seg. Så springer Rema-ansatte rundt i de resterende 500m2 og henter varer til kundene og rekker dem over sperrebåndet.
Dette er pr definisjon lovlig søndagshandel.
For en tulle-verden vi lever i![]()
Hvor har du dette fra? Det hadde vel ikke vært lov å selge rosiner om man fant mykotoksiner i helsefarlige mengder.Hasselnøttproduksjonen er laber her hjemme. Men når man kjøper i slike kvanta er nok utgangskvaliteten så som så, samme hva Orkla påstår. Og muggsopp er det greit å unngå. Fatter ikke at folk hiver i seg rosiner, for eksempel. Er vel ikke ett parti uten muggsopp.
Hvor har du dette fra? Det hadde vel ikke vært lov å selge rosiner om man fant mykotoksiner i helsefarlige mengder.Hasselnøttproduksjonen er laber her hjemme. Men når man kjøper i slike kvanta er nok utgangskvaliteten så som så, samme hva Orkla påstår. Og muggsopp er det greit å unngå. Fatter ikke at folk hiver i seg rosiner, for eksempel. Er vel ikke ett parti uten muggsopp.
Er mer skeptisk til ymse tørkede frukter i rare pakker rundt juletider.
Soppsporer finner du i ALT hva du putter i deg. Det er bare å åpne et hermetisk lukket glass med hvasomhelst, skru korken på plass og se forskjellen på det glasset du ikke åpnet etter noen uker.Hvor har du dette fra? Det hadde vel ikke vært lov å selge rosiner om man fant mykotoksiner i helsefarlige mengder.Hasselnøttproduksjonen er laber her hjemme. Men når man kjøper i slike kvanta er nok utgangskvaliteten så som så, samme hva Orkla påstår. Og muggsopp er det greit å unngå. Fatter ikke at folk hiver i seg rosiner, for eksempel. Er vel ikke ett parti uten muggsopp.
Er mer skeptisk til ymse tørkede frukter i rare pakker rundt juletider.
Guggel er din venn. Aspergillus finner man vel i alt som har vært av prøver. Veldig vanlig i tørket frukt, og rosiner er verst i byen.
Småbarn, som får disse overalt, bør ikke spise rosiner.
Du trenger ikke dra til sør i Europa heller. Våre russiske naboer er også veldig glade i søte ting!Nugatti er ikke bare et norsk fenomen. Nutella selger i syke mengder lenger sør i Europa. Størrelsen på og mengden av de boksene man ser på hyllene i Roma eller Paris hos pannekakesjappene alene er imponerende.
Tror nordmenn kommer langt bak i køen når det gjelder entusiasme for søtt klissete nøttepålegg.
Fan, MÅ det være blyplater??? Jeg hadde ikke råd til det da jeg byggde så jeg brukte aluminiumsfolie, dobbelt lag selvsagt! Men du mener at det ikke er tilstrekkelig??Tenk på all den kosmiske strålingen du utsetter deg for hver natt siden du ikke har kledd soverommet ditt med blyplater!
Du er en raring. Hvem har du gitt rosiner til nå? Det er OK, bare tenk deg om, neste gang. Og dette var et standardvarsel - har også vært akuttvarsler forbundet med riktig fæle partier, som har sluppet ut til folk. Skjønner godt at Mattilsynet er på vakt nå, de har vært slepphendte tidligere når det gjelder altfor høye nivåer av mycotoksiner.Soppsporer finner du i ALT hva du putter i deg. Det er bare å åpne et hermetisk lukket glass med hvasomhelst, skru korken på plass og se forskjellen på det glasset du ikke åpnet etter noen uker.Hvor har du dette fra? Det hadde vel ikke vært lov å selge rosiner om man fant mykotoksiner i helsefarlige mengder.Hasselnøttproduksjonen er laber her hjemme. Men når man kjøper i slike kvanta er nok utgangskvaliteten så som så, samme hva Orkla påstår. Og muggsopp er det greit å unngå. Fatter ikke at folk hiver i seg rosiner, for eksempel. Er vel ikke ett parti uten muggsopp.
Er mer skeptisk til ymse tørkede frukter i rare pakker rundt juletider.
Guggel er din venn. Aspergillus finner man vel i alt som har vært av prøver. Veldig vanlig i tørket frukt, og rosiner er verst i byen.
Småbarn, som får disse overalt, bør ikke spise rosiner.
For forbrukere bør det handle om hvorvidt skadelige stoffer finnes i store nok konsentrasjoner til at de er helseskadelige.
Det er jo dette grenseverdiene som helsetilsynet fastsetter handler om.
Tenk på all den kosmiske strålingen du utsetter deg for hver natt siden du ikke har kledd soverommet ditt med blyplater!
Men hva med Chateau d'Yquem da?? Er den også farlig??Og muggsopp er det greit å unngå. Fatter ikke at folk hiver i seg rosiner, for eksempel. Er vel ikke ett parti uten muggsopp.
Vanskelig å unngå. Du finner mycotoksiner mange steder. Det handler om nivåene. Jeg spiser ikke rosiner, i noen form. Det har sine grunner.Men hva med Chateau d'Yquem da?? Er den også farlig??Og muggsopp er det greit å unngå. Fatter ikke at folk hiver i seg rosiner, for eksempel. Er vel ikke ett parti uten muggsopp.![]()
Vel...Du er en raring. Hvem har du gitt rosiner til nå? Det er OK, bare tenk deg om, neste gang. Og dette var et standardvarsel - har også vært akuttvarsler forbundet med riktig fæle partier, som har sluppet ut til folk. Skjønner godt at Mattilsynet er på vakt nå, de har vært slepphendte tidligere når det gjelder altfor høye nivåer av mycotoksiner.
Vær påpasselig med inntak av rosiner til små barn | Barn | Råd til spesielle grupper | matportalen.no - Informasjon om mat og helse fra offentlige myndigheter
En god måte å redusere nivået av mycotoksiner i mat på, uten å bruke for mye soppmidler, å omprogrammere planten en smule.Vanskelig å unngå. Du finner mycotoksiner mange steder. Det handler om nivåene. Jeg spiser ikke rosiner, i noen form. Det har sine grunner.Men hva med Chateau d'Yquem da?? Er den også farlig??Og muggsopp er det greit å unngå. Fatter ikke at folk hiver i seg rosiner, for eksempel. Er vel ikke ett parti uten muggsopp.![]()
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/bk-2008-1001.ch009
Hva vet du om det?Tenk på all den kosmiske strålingen du utsetter deg for hver natt siden du ikke har kledd soverommet ditt med blyplater!
Så du Kokkelørens kasse, uken før? Et plasthelvete, med ferdiglagd pizzabunn.Test av Adams Matkasse i D2.
Anders Kemp er journalist i Dagens Næringsliv. Hver uke tester han matkasser med sin kone og tre barn - DN.no
Åttehundreogførtifem kroner for det som er på bildet (antar det er hele innholdet i kassen). Folk har jammen stor betalingsvilje for å slippe å gå på butikken og slippe å finne ut hva de skal ha til middag...
Vis vedlegget 381714