S
Slubbert
Gjest
At det går an å stable på bena et alternativ til monopolisten bør vel være godt nytt for alle som vil ha et minstemål av mangfold i butikkhyllene...
Det er de samme kyrne i dette landet. Og Q kjøper en god del melk fra Tine. Pragmatismen lever til tross for hard-core merkevarebygging.J.J skrev:Og dem har jo hatt massive reklamekampanjer ...![]()
JEG syntes melken til Q er bedre - friskere i smak ... men det kan jo godt være dem er ifra dem samme kuene ... kanskje dem har kortere logisikk rutiner? .. hva vet jeg :
/JR
Q har avtaler med bønder med gårder som er innenfor en kort reiseavstand fra meieriet (2 stk) - noe de til slutt fikk gjennom etter mye motstand fra TINE.J.J skrev:Og dem har jo hatt massive reklamekampanjer ...![]()
JEG syntes melken til Q er bedre - friskere i smak ... men det kan jo godt være dem er ifra dem samme kuene ... kanskje dem har kortere logisikk rutiner? .. hva vet jeg :
/JR
Lite placebo ute og går når den ene melken har brukt minst syv dager lenger til bordet ditt enn den andre.Slubbert skrev:Gjetter placebo på opplevde forskjeller, men det er på siden, konkurranse er pr.def. til forbrukerens fordel. Nå er Q-meierienes utvalg påfallende likt Tines, det skyldes nok en kombinasjon av norsk konservatisme og Tines rolle som "markedsregulator" (at samme firma kan være markedsregulator på vegne av myndighetene og største markedsaktør selv er ubegripelig ift. habilitet).
Det er mange slike tilfeller - og rarere vil det bli, nå som Dep't har bestemt at vi skal ha avgrensede produksjonsområder som skal betjene hele markedet, og der disse har lite overlapp, så maten må sendes avsted over lange avstander.otare skrev:Var det ikke en sak omkring et eggesorteringsanlegg i Finnmark som ble lagt ned? Med det resultatet at egg som ble produsert i Finnmark måtte sendes til Mosjøen eller enda lenger unna for å sorteres, og så fraktes tilbake til butikkene i Finnmark. Eggene som ble solgt i den lokale butikken og produsert bare noen hundre meter unna (her var det snakk om at produsenten kunne se butikken - den lå ca 200 m. unna gården) måtte reise nærmere 2000 km fra produsenten til butikken. Kortreist mat, my ass.
Mulig det ikke var egg - husker ikke detaljene nå, og orker ikke lete på nettet, men det er tydeligvis at kortreist mat bare er en floskel og ikke noe noen tar spesielt på alvor.
Så kjekt at du syntes at den vannkokte breiflabben var et fullgodt alternativ til den smørstekte! Enkelte ville følt et drag av skuffelse over å se denne prosessen utspille seg i stekepannen,men ikke du. Et sant tegn på en mild og tilgivende personlighet. Beundringsverdigpengesluk skrev:I går spiste jeg en nydelig breiflabbfilet, smørdampet. Skulle egentlig vært stekt, men det tyske smøret ville det annerledes, og ble til en vannbasert historie midtveis i prossessen... Hmm. Men godt ble det.
Beriker seg er et begrep som jeg ikke synes passer inn her. Konsernsjefen/konserledelsen er ansatt og får lønn. Styret består av 14 personer; 10 er valgt på Årsmøtet i Tine (der det møter utsendinger fra de vel 230 produsentlagene over hele landet), de 4 siste er fra TINEs ansatte. Styremedlemmene får styrehonorar på vanlig måte.65finger skrev:At Tine ledelsen og styret beriker seg på bøndenes bekostning. Hva er din kommentar til det Odd J. Studipermisjon i et år i Paris for adm.dir foreks. med full lønn og dekning av alle utgifter
Lønnen hennes er null problem. Den er forholdsvis lav sett i forhold til størrelsen på selskapet. Permisjonen er hårreisende, Intet mindre. Setter spørsmålstegn til styrets kompetanse når de invilger Adm.Dir et års studiepermisjon i utlandet. Blir et kongelig preg over det. Kronprinsessen trenger studiekompetanseOdd J skrev:Beriker seg er et begrep som jeg ikke synes passer inn her. Konsernsjefen/konserledelsen er ansatt og får lønn. Styret består av 14 personer; 10 er valgt på Årsmøtet i Tine (der det møter utsendinger fra de vel 230 produsentlagene over hele landet), de 4 siste er fra TINEs ansatte. Styremedlemmene får styrehonorar på vanlig måte.65finger skrev:At Tine ledelsen og styret beriker seg på bøndenes bekostning. Hva er din kommentar til det Odd J. Studipermisjon i et år i Paris for adm.dir foreks. med full lønn og dekning av alle utgifter
Min kommentar til det er følgende: Jeg er ganske sikker på at styret i TINE er noe i utakt med produsentene på grasrota. Styret ønsker, naturlig nok, å ha en best mulig konsernsjef og er beredt til å betale for det. Hanne Refsholt, som er konsernsjef i Tine i dag, får litt over 2 millioner i årslønn. Dette kom egentlig først fram da hun ble innvilget ett års permisjon utenlands med full lønn. Reaksjonene på grasrota er en blanding av forståelse for at toppfolk koster, samtidig som enkelte er forbannet på at hun innvilges permisjon med full lønn og der det også er uklart hva hun egentlig skal bedrive.
Lønnsnivået i seg selv er vel ikke så uvanlig, gitt et konsern som omsetter for tett oppunder 20 mrd i året, men styret bør revurdere om de oppnår det de ønsker også ved mer moderate lønnsnivåer. Jeg vil betegne det som umusikalsk i forhold til produsentene/medlemmene hvis dette får eskalere videre, gitt den elendige økonomien på grasrotnivå. Og permisjon med full lønn er uansett ikke riktig. Etter mitt syn. Jeg antar jeg er på linje med de aller fleste melkeprodusentene i dette spørsmålet og forventer at det blir reist som sak på de regionsamlingene Tine arrangerer.
Når dette er sagt så er det ikke enkelt for produsentene på grasrota å ta stilling til det som skjer på topplan i styre- og konsernledelse. Man gjør seg opp meninger på et ofte spinkelt grunnlag. Dere kan lese mer om Refsholt sin permisjon i dette DN-intervjuet:
http://www.dn.no/forsiden/naringsliv/article2268451.ece
Hun skal ha ros for å søke ny kunnskap inne ledelse og bedriftsstyring, men de veldig gode økonomiske betingelsene rundt permisjonen sender feil signal ned til bøndene. Både de og vi andre må regne med å betale for videreutdanning selv.
Nemlig. Derfor har noen av oss trukket konklusjonen at systemet fungerer ikke, hverken for produsenter eller forbrukere. Det er liten verdi i å forsvare det bestående samrøret av politiske interesser og samvirkeansattes egeninteresser. Det burde bønder og konsumenter være skjønt enige om, men så får vi sånne merkelige utslag som den hotellboikotten.Odd J skrev:Les hele artikkelen og legg merke til halveringen i antall bønder/melkeprodusenter i Norge fra 1990 og nedgangen i melkeproduksjonen fra 1990 og fram til nå. Dette i sterk kontrast til den nye matmeldinga fra Brekk der det legges opp til å øke produksjonen i takt med befolkningsveksten.(1% årlig). Dog uten at det sies noe om hvordan dette skal gjøres. Det er forventet at utbygging av boliger/næringsbygg og ikke minst samferdsel vil fortsette å ta store jafs matjord hvert år. Det er heller ikke forventet annet enn fortsatt nedgang i antall bønder i Norge.
I landbruket er det en økende diskusjon rundt selve diskusjonen: Hvordan departement, statsåder og landbruksbyråkrater (typisk i den nye landbruksmeldinga, men også ellers) stadig slår om seg med honnørord og verbale klapp på skulderen til bøndene uten at dette følges opp med økonomisk rammevilkår som gjør det mulig å kjenne seg igjen. Spriket mellom det som sies og det som gjøres fra politikernes side har aldri vært så stort som nå. Derfor er det vanskelig å orientere seg mellom "støyen" av honnørord på den ene siden og de økonomiske realitetene påden andre.
Jeg har heller ingen ting imot lønnsnivået. Det ser rimelig ut for å lede en bedrift på den størrelsen, snarere litt lavt enn litt høyt. Studiepermisjonen er derimot komplett ubegripelig. Normal "levetid" for konsernsjefer er fem-seks år i stillingen, på grunn av det presset som pengesluk beskriver, og på grunn av at en leder gjerne ansettes for å drive en endringsprosess og at det kan være naturlig å slippe til en annen når den prosessen er i havn. Hvis hun trenger å ta ett av de årene for å "fordype seg i ledelse" er det et krystallklart signal om at hun ikke burde hatt jobben. Hvis hun selv ikke følte seg kvalifisert til stillingen, burde hun sagt opp, tatt den fordypningen hun mente at hun trengte, og så søkt på tilsvarende stilling senere når hun følte seg kvalifisert for jobben. Hårreisende er ordet.Min kommentar til det er følgende: Jeg er ganske sikker på at styret i TINE er noe i utakt med produsentene på grasrota. Styret ønsker, naturlig nok, å ha en best mulig konsernsjef og er beredt til å betale for det. Hanne Refsholt, som er konsernsjef i Tine i dag, får litt over 2 millioner i årslønn. Dette kom egentlig først fram da hun ble innvilget ett års permisjon utenlands med full lønn. Reaksjonene på grasrota er en blanding av forståelse for at toppfolk koster, samtidig som enkelte er forbannet på at hun innvilges permisjon med full lønn og der det også er uklart hva hun egentlig skal bedrive.
Har det slått deg hvor innmari dette ligner en bondes hverdag?!!! Bedriftsleder med blådress og regnklær omhverandre i et vannvittig kjør, dusje hver dag, helst et par ganger skal "forbindelsene" unngå å snurpe nese, ansvar for alles ve og vel 24/7, forretningsforbindelser på to og fire bein som krever deg hele tiden.pengesluk skrev:Hva er lønn? En drivandes håndtverker tjener greit og godt 5-600.000,- en god ingeniør enda litt mer, millionen nærmer seg fort..
En god bedriftsleder, som da gjerne har god allmenutdannelse og sikkert også økonomisk og markedsmessig utdannelse, kompetanse og fartstid burde selvsagt ha tilsvarende lønn for slike kvalifikasjoner. Du må huske på at det følger en del forpliktelser med en slik jobb, forpliktelser som koster penger som vedkommende må betale av egne skattede midler selvsagt. Det er helt andre krav (og skrevne/uskrevne kjøreregler) til slike personer 24/7 enn til personer i vanligere yrker, det går på sosiale ting, klesdrakt, aktiviteter det forventes at du skal være med på /ha kunnskaper om i tillegg til selve jobben, et visst bilhold, kort sagt, sitter du i en lederstol så innebærer det mange elementer du MÅ forholde deg til som koster penger, og som andre i underordnet stilling ikke behøver å tenke på.
Been there, done that, så jeg vet hvordan det ser ut. Ikke noe å hige etter forsåvidt, med mindre du ELSKER å fly i dress, heller spise middag med en (kanskje ufordragelig) forretningsforbindelse i stedenfor en trivelig aften hjemme med kona, barn, hifi....
I tillegg kommer selvsagt ANSVARET, tankene, hele døgnet.
Så en million i dag, for en slik rolle, anser jeg overhode ikke som en spesielt høy godtgjørelse. Prøv gjerne jobben selv!
Dette er jo en korrekt beskrivelse av min lærer/rådgiver jobb ;Dpengesluk skrev:Hva er lønn? En drivandes håndtverker tjener greit og godt 5-600.000,- en god ingeniør enda litt mer, millionen nærmer seg fort..
En god bedriftsleder, som da gjerne har god allmenutdannelse og sikkert også økonomisk og markedsmessig utdannelse, kompetanse og fartstid burde selvsagt ha tilsvarende lønn for slike kvalifikasjoner. Du må huske på at det følger en del forpliktelser med en slik jobb, forpliktelser som koster penger som vedkommende må betale av egne skattede midler selvsagt. Det er helt andre krav (og skrevne/uskrevne kjøreregler) til slike personer 24/7 enn til personer i vanligere yrker, det går på sosiale ting, klesdrakt, aktiviteter det forventes at du skal være med på /ha kunnskaper om i tillegg til selve jobben, et visst bilhold, kort sagt, sitter du i en lederstol så innebærer det mange elementer du MÅ forholde deg til som koster penger, og som andre i underordnet stilling ikke behøver å tenke på.
Been there, done that, så jeg vet hvordan det ser ut. Ikke noe å hige etter forsåvidt, med mindre du ELSKER å fly i dress, heller spise middag med en (kanskje ufordragelig) forretningsforbindelse i stedenfor en trivelig aften hjemme med kona, barn, hifi....
I tillegg kommer selvsagt ANSVARET, tankene, hele døgnet.
Så en million i dag, for en slik rolle, anser jeg overhode ikke som en spesielt høy godtgjørelse. Prøv gjerne jobben selv!
Jeg mener å ha lest at ledere er de i dette landet som har de mest fleksible ferieordningene.Asbjørn skrev:Til sammenligning: Økonomirapporteringen for andre kvartal legges vanligvis frem ca en uke inn i juli. Da er det noen ukers arbeid i forkant med å sammenstille tall før resultatene presenteres, og så runden med analytikerpresentasjoner osv etterpå. Jeg spurte en gang en konsernsjef om han hadde rukket å ta noe sommerferie det året, og fikk til svar at det skulle han gjøre når han engang gikk av fra den stillingen.
Jeg synes fortsatt ikke toppledere i Norge har spesielt godt betalt, sammenlignet med yrker med tilsvarende bakgrunn og mindre ansvar som f eks advokater og konsulenter. Men studiepermisjon fra jobb som konsernsjef ... jeeez. :![]()
Jaja.Gubra skrev:"Dette er jo en korrekt beskrivelse av min lærer/rådgiver jobb
- og dette helt på siden av debatten så klart
Håvard "
Nå glemte du beleilig lang sommerferie, høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie......
Skulle vært moro å vite hvordan du vet hvordan papp og gamle sokker smaker. ??? ;Dotare skrev:Jeg forstår ikke de som kjøper Grandiosa. Mer smakløs pizza finnes vel ikke. Den er jo totalt uspiselig. Den smaker papp og gamle sokker (så smakløs må kanskje ses på i overført betydning).