tkr goes digital- tkr sitt anlegg

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Hva ble den endelige konklusjonen her? Sikkert vært i feriemodi , men kan ikke huske å se en utfyllende sluttrapport verdig Dr. Dyregod.. :)
  De ble sendt videre til nestemann på listen.

  Hvorfor det?

  1) Det satt litt for langt inne å selge Premier 350ene. Jeg får aldri to sånne i de svette fingrene mine igjen. Dessuten orket jeg ikke styret med "tire-kickers" og skambud på Torget eller Finn.no.

  2) Vel var Vera Audioene gode, og forsterkere jeg lett kunne leve med. Men de utklasset ikke Premier 350, i hvert fall var det min følelse etter å ha satt dem inn igjen i systemet. Det spiller også en rolle at jeg benyttet anledningen til å rengjøre høyttalerterminalene, og teitet skruene godt til. Det gjorde ikke forskjellene større, akkurat.

  Mvh
   

  _RoDa_

  Æresmedlem
  Ble medlem
  06.02.2010
  Innlegg
  10.318
  Antall liker
  5.489
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  6
  Ser ut som du kaster mindre skygge nå enn da vi møttes, for ti år siden, tkr 😊
   
  • Liker
  Reaksjoner: tkr

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Nesten synd å spolere en så fin reisetråd som denne med noe hifi-relatert, men når man kommer hjem fra ferie og finner en liten pakke fra Hongkong, er det vel uunngåelig. Min Peter-Ledermann-moddede Denon DL 103R har stort sett blitt gående på gress.

  Vel var den god, men den sang ikke skikkelig i den supertunge FR 64 S- armen hvor jeg hadde den montert. Jeg hadde uansett tenkt å forse den med et nytt headshell etter at jeg fant ut at det kunne utgjøre en forskjell, men i tillegg begynte jeg å lure på hva som ville skje hvis jeg satte en i FR 64 Fx i stedet. Som sagt, så gjort. Denon i ny arm på nytt headshell:

  9o1EdoDhQJKPQ7%vR3i%lw.jpg


  Jævlig skummelt f.ø. å sette opp den PUen.... Cantileveren er laget av safir, og knekker bare du ser hardt på den.....😳

  HM3AzY+BSam73n3dC31jVA.jpg


  Og lyden? Muligens en bedre match med FR 64 Fx. Hittil har jeg bare spilt kvinnestemmer, men både Janis Joplin og Sandy Denny høres avsindig (og uventet) bra ut.

  Mvh
   
  Sist redigert:

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  5.290
  Antall liker
  5.841
  Jeg har måttet gå i tenkeboksen hva DSP = digital signalprosessering innebærer, gir av muligheter og ikke minst hva det gjør med lydgjengivelsen i det rommet hvor det benyttes. Produktene og mulighetene er mange, og åndseliten sverger til forskjellige dubbeditter og programvare. Mao et veritabelt minefelt for noviser og aldrende skrøpelige ører.

  Jeg hadde gleden av å få audiens hos G-nøkkel i midten av juli som både har behandlet lytterommet hvor anlegget står i med fysiske akustikk tiltak i tillegg til å bruke en DSP-versjon som gir uendelig med muligheter (se tråden til G-nøkkel). Det var og er en rå og krystall klar opplevelse som jeg synes Eik beskrev godt mhp anleggets totale gjengivelse – man får digital bakoversveis i positiv forstand. Hva så ute hos TKR?

  Her må jeg vel først si at du verden for vanskelige akustiske forhold som anlegget til den godeste joviale og blide dyrlegen har og hanskes med. Sittende midt mot anlegget er det et rom med åpen dør til venstre hvor bass naturlig stikker av og avsettes lagvis i vinylhyllene. Til høyre er inngangspartiet med 2 dører, hvorav en er lukket og midt mot avgrenset av en kortvegg. Deretter er det rundt et hjørne inn mot kjøkkenet. Altså nok en bass lagune på høyre siden. Jeg vet godt hva dette betyr siden jeg sliter med det samme selv på venstre flanke.

  DSC_3474.JPG


  Med det utgangspunktet vil en DSP kunne avhjelpe godt med korreksjon av den vanskelige akustikken, og åpne opp for lettere bruk av akustikk remedier. Grovkalibret akustikk tiltak vil kunne avføde konflikt med overkommandoen i heimen. Så langt en slags vinn/vinn situasjon mhp fred på Sotra. Så har vi eieres personlige musikksmak som ikke er lik hverken Karmana eller min smak. Nå begynner parameter skålen og fylles godt opp.

  Da er det vel på tide å rette oppmerksomheten mot TKRs for noen velkjente oppsett – Verdier platespiller med 3 armer – FR 64 S + Audio Note IO MC, FR 64 Fx + FR MC (45 år gammel) og SME V + Decca London (notorisk grinebiter med klare krav til vinyl kvalitet og gods, samt genre). Platespillerens eier bes vennligst om å korrigere mitt morkne minne. Uansett, denne platespilleren er bare så RÅ at den må sees i all sin funksjonelle prakt. Dette er «no nonsence and straight to the point» (Ganske mange klessete påfugl produsenter og utstillere på messa i München som har et og annet å lære her).

  DSC_3467.JPG

  DSC_3468.JPG


  Så har vi 2 stk CJ 350 forsterkere, egen harddisc (2 stk faktisk som speiler hverandre forsto jeg) med musikk, streaming via Tidal, hvorav det hele styres via den berømmelige Padden.

  Overkill Audio høyttalere med det velkjente Manger elementet satt inn i et prehistorisk Dronte egg, samt Tannoy Supertweeters. DSP huser je itte navnet på, men forforsterkeren er en Manley Steelhead. Ormegården har mannen beskrevet før. Mannen er edruelig hva kabler angår, kanskje litt vel edruelig gitt galskapsnivået han allerede ligger på.

  I tillegg til egen romkurve kan mannen legge på diverse filter så musikken låter som spilt av via forskjellig rørforsterkere, transer og klasse D-stæsj. Mao en meget avansert equalizer og tonekontroll (eller forvirrende og opphav til intens aggresjon). Det er her jeg faller litt av lasset, fordi albumet vi kjøper er jo rattet (i våre dager alt for mye) av band og lydtekniker i studio i utgangspunktet, men ikke i mitt rom. Jeg skjønner romkorreksjonsdelen, men øvrige valg blir feil for meg som jo i mitt tilfelle har med vane og tilvendte tvangstanker å gjøre. Men hvordan låt det da?

  Først ut var en gjennomgang av alle 3 armene montert på Verdier plattformen, hver med sin eksotiske pick-up og lydtapning via Manley Shrimps RIAA. Adekvat rock`n roll ble satt på og en Fidelity Research 64 arm (sikkert feil) med en ditto 45 år gammel FR MC startet ballet. Gjengivelsen var sonor, dog oppløst og klangfull. Men overgangen til Audio Note Io medførte mer luft, og lettere forståelig detaljering, dog allikevel ikke analytisk (min favoritt). SME armen har påmontert en Decca London pick-up som har en sterkt senket nålefane, og derav lav «traction control». Følge verten er den vist nok er en riktig sær faen, dog allikevel gudenektar i riktig oppsett med riktig musikk kilde som utgangspunkt. Så her måtte vi sette på en annen type vinyl og musikk. Det ble musicalen Porgy and Bess hvor den godeste Satchmo (Louis Armstrong på trompet og vokal) er med (sammen med Ella tror jeg). Var innspillingen fra ca. 1956 TKR?

  I hvert fall spilte det så lettflytende og musikalsk at det var en fryd. Klangflaten var selvfølgelig aldeles ulik både FR MC og AN Io, uten sammenligning for øvrig siden det eneste de har felles er at de porteres via samme RIAA og DSP.

  Men jeg må si at jeg savnet noe mer smekk nedover gitt de digre basskassene til Overkill Audio, men jeg skjønner også at saker og ting vil gå i metning her. Men når man har såpass mye transistor muskler, så må det da være moro med litt smekk. Så langt spilte det relativt beskjedent og behersket i sub oktavene. Slik som eier foretrekker. Men ved å få TKR til å kutte ut all romkorreksjon fra 400 hz og ned fikk vi et helt annet slam i bassområdet. Her var straks mer smak av utemmet villdyr og råhet, noe begge de lettere avrusede herrer Karmana og Powerpoint straks trykket til sitt bryst. Det ble spilt videre fra ønskelisten fritt etter de herrers teflondisc, dynamikk nivå på Tidal og harddisc formidlet og det stemte jo mhp flathet i lydbildet for live innspillingen av Tom Waits – Glitter and Doom, dessverre.

  Vi rakk også og flirosofere over HFS viderverdigheter, levd liv og tilværelsens uutholdelige letthet før vi forlot mannen med den hjerteligste latteren på HFS.

  På vei til bilen passerte vi atter ambolt, penisring og totenschlager 😉

  Man kan lure på hva som foregår i de tusen hjem, men av og til er det best å holde kjeft så man ikke blir en del av underholdningen eller næringskjeden. Allikevel tror jeg nok at for egen del at en DSP ikke vil bli implementert i mitt sortiment. Jeg fortsetter med utilstrekkelige fysiske akustikk tiltak og den farge mine valgte dubbeditter gir. Sta jeg?

  Hjertelig takk for at jeg fikk komme på besøk TKR, og tak for kaffe og kaker.
   
  Sist redigert:

  MFA

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  15.09.2007
  Innlegg
  182
  Antall liker
  209
  Og for de som måtte sitte utenfor så ser man musikken gav krusninger på fjorden.
  AC9EF3D6-3F4B-438E-9F61-DF0FA2079F6C.jpeg

  En platespiller til begjær hos tkr, skulle gjerne vært der. Tenker at jeg får være litt flink å invitere selv utover høsten.

  Ha en strålende dag

  Atle
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  5.138
  Antall liker
  4.900
  Sted
  Langesund
  Man kan lure på hva som foregår i de tusen hjem, men av og til er det best å holde kjeft så man ikke blir en del av underholdningen eller næringskjeden. Allikevel tror jeg nok at for egen del at en DSP ikke vil bli implementert i mitt sortiment. Jeg fortsetter med utilstrekkelige fysiske akustikk tiltak og den farge mine valgte dubbeditter gir. Sta jeg?

  Sta? Det handler jo om hva en liker. Du er velkommen hit for å se hvor galt det kan gå med DSP
   

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Og for de som måtte sitte utenfor så ser man musikken gav krusninger på fjorden.
  Vis vedlegget 657479
  En platespiller til begjær hos tkr, skulle gjerne vært der. Tenker at jeg får være litt flink å invitere selv utover høsten.

  Ha en strålende dag

  Atle
  Flott bilde, Atle! Hva i all verden fikk deg til å rote deg inn i Arefjordpollen med båt?

  Du er hjertelig velkommen når det passer for deg, bare send meg et ord på forhånd.Kaffe har jeg også. 🙂

  Mvh
   

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Jeg har måttet gå i tenkeboksen hva DSP = digital signalprosessering innebærer, gir av muligheter og ikke minst hva det gjør med lydgjengivelsen i det rommet hvor det benyttes. Produktene og mulighetene er mange, og åndseliten sverger til forskjellige dubbeditter og programvare. Mao et veritabelt minefelt for noviser og aldrende skrøpelige ører.

  Jeg hadde gleden av å få audiens hos G-nøkkel i midten av juli som både har behandlet lytterommet hvor anlegget står i med fysiske akustikk tiltak i tillegg til å bruke en DSP-versjon som gir uendelig med muligheter (se tråden til G-nøkkel). Det var og er en rå og krystall klar opplevelse som jeg synes Eik beskrev godt mhp anleggets totale gjengivelse – man får digital bakoversveis i positiv forstand. Hva så ute hos TKR?

  Her må jeg vel først si at du verden for vanskelige akustiske forhold som anlegget til den godeste joviale og blide dyrlegen har og hanskes med. Sittende midt mot anlegget er det et rom med åpen dør til venstre hvor bass naturlig stikker av og avsettes lagvis i vinylhyllene. Til høyre er inngangspartiet med 2 dører, hvorav en er lukket og midt mot avgrenset av en kortvegg. Deretter er det rundt et hjørne inn mot kjøkkenet. Altså nok en bass lagune på høyre siden. Jeg vet godt hva dette betyr siden jeg sliter med det samme selv på venstre flanke.

  Vis vedlegget 657459

  Med det utgangspunktet vil en DSP kunne avhjelpe godt med korreksjon av den vanskelige akustikken, og åpne opp for lettere bruk av akustikk remedier. Grovkalibret akustikk tiltak vil kunne avføde konflikt med overkommandoen i heimen. Så langt en slags vinn/vinn situasjon mhp fred på Sotra. Så har vi eieres personlige musikksmak som ikke er lik hverken Karmana eller min smak. Nå begynner parameter skålen og fylles godt opp.

  Da er det vel på tide å rette oppmerksomheten mot TKRs for noen velkjente oppsett – Verdier platespiller med 3 armer – FR 64 S + Audio Note IO MC, FR 64 Fx + FR MC (45 år gammel) og SME 309 + Decca London (notorisk grinebiter med klare krav til vinyl kvalitet og gods, samt genre). Platespillerens eier bes vennligst om å korrigere mitt morkne minne. Uansett, denne platespilleren er bare så RÅ at den må sees i all sin funksjonelle prakt. Dette er «no nonsence and straight to the point» (Ganske mange klessete påfugl produsenter og utstillere på messa i München som har et og annet å lære her).

  Vis vedlegget 657461
  Vis vedlegget 657462

  Så har vi 2 stk CJ 350 forsterkere, egen harddisc (2 stk faktisk som speiler hverandre forsto jeg) med musikk, streaming via Tidal, hvorav det hele styres via den berømmelige Padden.

  Overkill Audio høyttalere med det velkjente Manger elementet satt inn i et prehistorisk Dronte egg, samt Tannoy Supertweeters. DSP huser je itte navnet på, men forforsterkeren er en Manley Shrimp. Ormegården har mannen beskrevet før. Mannen er edruelig hva kabler angår, kanskje litt vel edruelig gitt galskapsnivået han allerede ligger på.

  I tillegg til egen romkurve kan mannen legge på diverse filter så musikken låter som spilt av via forskjellig rørforsterkere, transer og klasse D-stæsj. Mao en meget avansert equalizer og tonekontroll (eller forvirrende og opphav til intens aggresjon). Det er her jeg faller litt av lasset, fordi albumet vi kjøper er jo rattet (i våre dager alt for mye) av band og lydtekniker i studio i utgangspunktet, men ikke i mitt rom. Jeg skjønner romkorreksjonsdelen, men øvrige valg blir feil for meg som jo i mitt tilfelle har med vane og tilvendte tvangstanker å gjøre. Men hvordan låt det da?

  Først ut var en gjennomgang av alle 3 armene montert på Verdier plattformen, hver med sin eksotiske pick-up og lydtapning via Manley Shrimps RIAA. Adekvat rock`n roll ble satt på og en Fidelity Research 64 arm (sikkert feil) med en ditto 45 år gammel FR MC startet ballet. Gjengivelsen var sonor, dog oppløst og klangfull. Men overgangen til Audio Note Io medførte mer luft, og lettere forståelig detaljering, dog allikevel ikke analytisk (min favoritt). SME armen har påmontert en Decca London pick-up som har en sterkt senket nålefane, og derav lav «traction control». Følge verten er den vist nok er en riktig sær faen, dog allikevel gudenektar i riktig oppsett med riktig musikkkilde som utgangspunkt. Så her måtte vi sette på en annen type vinyl og musikk. Det ble musicalen Porgy and Bess hvor den godeste Satchmo (Louis Armstrong på trompet og vokal) er med (sammen med Ella tror jeg). Var innspillingen fra ca. 1956 TKR?

  I hvert fall spilte det så lettflytende og musikalsk at det var en fryd. Klangflaten var selvfølgelig aldeles ulik både FR MC og AN Io, uten sammenligning for øvrig siden det eneste de har felles er at de porteres via samme RIAA og DSP.

  Men jeg må si at jeg savnet noe mer smekk nedover gitt de digre basskassene til Overkill Audio, men jeg skjønner også at saker og ting vil gå i metning her. Men når man har såpass mye transistor muskler, så må det da være moro med litt smekk. Så langt spilte det relativt beskjedent og behersket i sub oktavene. Slik som eier foretrekker. Men ved å få TKR til å kutte ut all romkorreksjon fra 400 hz og ned fikk vi et helt annet slam i bassområdet. Her var straks mer smak av utemmet villdyr og råhet, noe begge de lettere avrusede herrer Karmana og Powerpoint straks trykket til sitt bryst. Det ble spilt videre fra ønskelisten fritt etter de herrers teflondisc, dynamikk nivå på Tidal og harddisc formidlet og det stemte jo mhp flathet i lydbildet for live innspillingen av Tom Waits – Glitter and Doom, dessverre.

  Vi rakk også og flirosofere over HFS viderverdigheter, levd liv og tilværelsens uutholdelige letthet før vi forlot mannen med den hjerteligste latteren på HFS.

  På vei til bilen passerte vi atter ambolt, penisring og totenschlager 😉

  Man kan lure på hva som foregår i de tusen hjem, men av og til er det best å holde kjeft så man ikke blir en del av underholdningen eller næringskjeden. Allikevel tror jeg nok at for egen del at en DSP ikke vil bli implementert i mitt sortiment. Jeg fortsetter med utilstrekkelige fysiske akustikk tiltak og den farge mine valgte dubbeditter gir. Sta jeg?

  Hjertelig takk for at jeg fikk komme på besøk TKR, og tak for kaffe og kaker.
  Alltid kjekt med hyggelige og kunnskapsrike gjester! 😊 Du er velkommen tilbake any time.

  Bare for å rette opp et par faktafeil først:

  1) Det er ikke den lille Manley "Reka" som står her, men en fullt utvokst Manley Steelhead.

  2) Det er ikke alltid like lett å se forskjell på dem, men det er ikke en SME 309 nei, det er storebroren SME V.

  3) Deccaen er en London Decca Reference.

  Ad bass: Etter et sommerbesøk i Langesund hos The_Shy, har jeg lekt meg litt mer med ratting i de laveste frekvensene, og f.t. har jeg lagt høypassfilteret litt lenger ned, ved 22 Hz. Rommet mitt har du jo opplevd, og bassproblemene er ytterst virkelige. Det er utrolig lett å få for mye av det gode.

  Det er ikke det at anlegget ikke kan spille med mer basstyngde, for det kan det til gagns. Men det kan lett bli litt overveldende, særlig ved lave lyttevolumer. Jeg fortsetter arbeidet med å finne et fornuftig kompromiss, men dette er neimen ikke lett.

  Ad DSP: Enhver fugl synger med det nebbet den har. Jeg tror ikke at det ene er riktigere enn det andre. Jeg for min del synes at DSP er et så kraftig verktøy at jeg ønsker å bruke det for å øke musikkgleden min. YMMV, som det heter.🙂

  Mvh
   

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  @Powerpoint :

  1) - Du er vel klar over at også vinyllyden var heldigital? Alt i tkr Towers blir digitalisert/oppsamplet til 24/96. Hørte du noe "digitalis" på vinylen?

  2) Du skrev dette:
  I tillegg til egen romkurve kan mannen legge på diverse filter så musikken låter som spilt av via forskjellig rørforsterkere, transer og klasse D-stæsj. Mao en meget avansert equalizer og tonekontroll (eller forvirrende og opphav til intens aggresjon). Det er her jeg faller litt av lasset, fordi albumet vi kjøper er jo rattet (i våre dager alt for mye) av band og lydtekniker i studio i utgangspunktet, men ikke i mitt rom. Jeg skjønner romkorreksjonsdelen, men øvrige valg blir feil for meg som jo i mitt tilfelle har med vane og tilvendte tvangstanker å gjøre. Men hvordan låt det da?
  Her må en vel litt inn i det musikkfilosofiske: Hvorfor er det da helt stuerent å kjøpe seg en god rørpre for å gi anlegget litt rørvreng? Hvor er forskjellen?

  Mvh
   

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  5.290
  Antall liker
  5.841
  @Powerpoint :

  1) - Du er vel klar over at også vinyllyden var heldigital? Alt i tkr Towers blir digitalisert/oppsamplet til 24/96. Hørte du noe "digitalis" på vinylen?

  2) Du skrev dette:


  Her må en vel litt inn i det musikkfilosofiske: Hvorfor er det da helt stuerent å kjøpe seg en god rørpre for å gi anlegget litt rørvreng? Hvor er forskjellen?

  Mvh
  Takk for at jeg fremdeles er velkommen i deres koselige hjem :)

  Ja, jeg er klar over at også vinyllyden din var hel digital, dog tilkjennegav det jo allikevel de forskjellige pick-upenes måte å gjengi musikk på.
  Og nei, jeg hørte ikke noe umiddelbar "digitalis" fra den analoge digitalt gjengitte vinylen.
  Dog synes jeg at dine DSP innstillinger den dagen gjorde gjengivelsen noe behersket inntil du slapp opp brekket rundt 400 hz.
  Dette er selvfølgelig ikke katagorisk fra min side, da Porgy and Bess snutten var aldeles likandes gjengitt som det sto.
  Og nei, jeg kan ikke komme med noen gode argumenter hvorfor det skal være stuerent å kjøpe seg en rørpre for å gi anlegget et anstrøkk av harmonisk forvrengning. Dette må vel sies å ligge innenfor "My Fi" filosofien i Drotningvik.
  Det ene er vel ikke mer stuerent enn det andre, og vi foretrekker forskjellig gjengivelse av våre musikalske gleder.
  Nøytral lydgjengivelse eksisterer ikke, og skal man lytte til musikken slik den ble produsert og tiltenkt, så må man vel strengt tatt kjøpe kontrollrommet til lydstudioet hvor saker og ting ble rattet på plass. Så bare slapp av TKR, og nyt din lydgjengivelse som den er. Det både gleder og øker din musikk interesse, så da er det jo intet å lure på. Selv vil jeg ikke ha DSP, harddisc med mine digitale ølbrikker rippet og digital signalprosessering av vinyl lyden.
  Det er altfor mye morsomme bokser og kabler jeg ikke får lekt med da ;)
   
  Sist redigert:
  • Liker
  Reaksjoner: tkr

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Takker. Jeg blir litt defensiv, skjønner du, mhp. digitalisering av vinylen. Jeg har fått noen kommentarer som: "Jeg skulle gjerne hørt den vinylen uten at den blir digitalisert". Og det gjør meg litt såra og vonbroten. For egen del kan jeg ikke høre noe digitalis der.

  Mvh
   

  rama

  biskopen av holmlia
  Ble medlem
  09.06.2003
  Innlegg
  13.777
  Antall liker
  9.015
  Sted
  oslo
  Torget vurderinger
  9
  hehe, ingen har noengang sagt til meg at de gjerne skulle hørt vinyllyden min digitalisert. :LOL:
  seriøst, det eneste som betyr noe er det som kommer ut av høyttalerne.
  hva som har skjedd med signalet i forveien er meg revnende likegyldig, dette er noe anleggets eier får bale med.
   

  MakkinTosken

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.02.2020
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  2.976
  Sted
  BygdaMellomByene
  Jeg blir litt defensiv, skjønner du, mhp. digitalisering av vinylen.
  Synes jeg ikke du skal være, ofte går den konverteringen helt uten problemer. :) Har selv koblet opp RIAA både via optisk og vanlig analog linje, bare fordi jeg kan. Eneste som kan være en svakhet er brickwallen i AD som håndterer de sedvanlige unotene fra vinylen litt annerledes enn en analog linje. Klikk og pop med påfølgende ultrasoniske resonanser kan skape harde klippinger som gjør at peiskosen blir noe mer fremtredende.
   
  Sist redigert:
  • Liker
  Reaksjoner: tkr

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  5.290
  Antall liker
  5.841
  Takker. Jeg blir litt defensiv, skjønner du, mhp. digitalisering av vinylen. Jeg har fått noen kommentarer som: "Jeg skulle gjerne hørt den vinylen uten at den blir digitalisert". Og det gjør meg litt såra og vonbroten. For egen del kan jeg ikke høre noe digitalis der.

  Mvh
  Det er ingen grunn til å bli såra og vonbroten TKR. Det er du som skal spille musikk på DITT anlegg med DINE prefranser i det daglige.
  Så da faller jo utsagnet "Jeg skulle gjerne hørt den vinylen uten at den blir digitalisert" på stengrunn.
  Om man sier slikt hos deg, så har man jo ikke skjønt din tilnærmingsmåte til god lyd.
  Ei heller jeg har noen fasit på gjengivelse av min foretrukne musikk hjemme, og langt fra alle liker elektrostaters måte og gjengi musikk på.
  Hvilket jo er det samme for meg at de mener, fordi det er MITT anlegg og JEG som skal trives med det i det daglige.
  Men jeg var virkelig overrasket over hvor høflige Overkill Audio bassene var før du slapp dem løs :cool:

  Selv har jeg en statorplate som skurrer i venstre kanal om dagen (hælvete, fa.., fa..&%#+/!§), og man ergrer seg grønn. Atter tenker jeg på dette med frimerkesamling i stedet for HiFi :oops: så ukomplisert da gitt. Det er noe hele tiden :mad: Jeg trenger bare litt under en million, så kan jeg kjøpe meg Alsyvox Botticelli, og vips var hifi himmelen på plass :love:
   
  • Liker
  Reaksjoner: tkr

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Det er ingen grunn til å bli såra og vonbroten TKR. Det er du som skal spille musikk på DITT anlegg med DINE prefranser i det daglige.
  Så da faller jo utsagnet "Jeg skulle gjerne hørt den vinylen uten at den blir digitalisert" på stengrunn.
  Om man sier slikt hos deg, så har man jo ikke skjønt din tilnærmingsmåte til god lyd.
  Ei heller jeg har noen fasit på gjengivelse av min foretrukne musikk hjemme, og langt fra alle liker elektrostaters måte og gjengi musikk på.
  Hvilket jo er det samme for meg at de mener, fordi det er MITT anlegg og JEG som skal trives med det i det daglige.
  Men jeg var virkelig overrasket over hvor høflige Overkill Audio bassene var før du slapp dem løs :cool:

  Selv har jeg en statorplate som skurrer i venstre kanal om dagen (hælvete, fa.., fa..&%#+/!§), og man ergrer seg grønn. Atter tenker jeg på dette med frimerkesamling i stedet for HiFi :oops: så ukomplisert da gitt. Det er noe hele tiden :mad: Jeg trenger bare litt under en million, så kan jeg kjøpe meg Alsyvox Botticelli, og vips var hifi himmelen på plass :love:
  Tja, moralen er vel at Overkillene kan spille bass hvis eieren vil....Og når eieren vil noe annet, så spiller de det.....😎

  Vedr. elektrostater, så har min lydmessige erfaring med dem vært helt grei. Vedlikeholdsmessig, derimot, skorter det litt. Skurring i statorplater, utladinger mellom stator og membran, membraner som mister ladning, osv, osv. 😦 Takke meg til apekister...

  mvh
   

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Synes jeg ikke du skal være, ofte går den konverteringen helt uten problemer. :) Har selv koblet opp RIAA både via optisk og vanlig analog linje, bare fordi jeg kan. Eneste som kan være en svakhet er brickwallen i AD som håndterer de sedvanlige unotene fra vinylen litt annerledes enn en analog linje. Klikk og pop med påfølgende ultrasoniske resonanser kan skape harde klippinger som gjør at peiskosen blir noe mer fremtredende.
  Jeg synes at digitaliseringen går helt greit. Klikk og pop låter som klikk og pop her. Av og til går en LED-søyle opp i "rød sektor", men det er alt. Men nå har jo ikke jeg mulighet til å høre vinylen udigitalisert, så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag. 🤔

  mvh
   

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Tosken har jo nevnt på at det skal blir Vinyl-lyd gjennom knuseriet mitt når han tar turen. Blir spennende:)
  Det høres virkelig spennende ut! Skal han ta med seg vinylingrediensene ut til deg, eller skal du begynne på et nytt prosjekt?

  mvh
   

  MakkinTosken

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.02.2020
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  2.976
  Sted
  BygdaMellomByene
  Det høres virkelig spennende ut! Skal han ta med seg vinylingrediensene ut til deg, eller skal du begynne på et nytt prosjekt?

  mvh
  Nei, ville ikke våge å komme med et gammelt treskverk og skeive skiver til hitech-hølet til Baronen. Sniker med meg høykvalitets lyd fanget på en minnebrikke og lurer det inn på Crayen hans og håper taket holder! 🙃
   

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.297
  Antall liker
  12.953
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  En digresjon, og helt uten DSP. Har vært lite inne her noen dager, og dette er grunnen. Båtpuss! 🙂

  DnOnTKh3S0qTFxYDAonRPg.jpg


  61996298243__B29ADF70-055D-4B7E-8AA2-F6F24BD63E53.JPG


  Definitivt ingen spennende farkost, ei heller motor. Prosaisk er kanskje den beste beskrivelsen. Og selv om forrige eier døpte den for "Pilen", er jeg temmelig sikker på at det blir et bedagelig tempo på den når jeg får den på vannet.

  Den store nyheten er egentlig at jeg etter bare tolv år i tkr Towers er blitt en slags slostril honoris causa. Med andre ord har jeg fått båtplass i Høgøykylleren, bare knappe 50 meter fra entredøra. 😀 Det er stort!

  fullsizeoutput_167a.jpeg


  Mvh
   
  Sist redigert:

  MFA

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  15.09.2007
  Innlegg
  182
  Antall liker
  209
  Har levd sjømannslivet i sommer og det har vært en fornøyelse. Har fått båtplass noen hundre meter lengre inne i Arefjordpollen. Helt eventyrlig område. Fantastisk mange fine eiendommer, hytter og naust. Holder i massevis den båten der Tønnes. Du bor jo allerede midt i smørøyet!

  Mvh Atle
   
  • Liker
  Reaksjoner: tkr
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn