Sant nok. En velment gave. Jeg er litt i uovernstemmelse med meg selv.FallenA skrev:Høflighet er en viktig egenskap. Og man skal aldri klage på brennevinet som man får servert av venner
Dalwhinnie 15 er en maltens tristesse. Den rimeligste er langt bedre.Parelius skrev:damemalt i dag; Dalwhinnie 15. Og slikt tar de betalt for Det er like før jeg inviterer Kompo på an Bailys (eller hvordan slikt noe bokstaveres).
Om jeg minnes rett bruker Riedel mye tid på å studere smaksbalansen i de forskjellige viner (og whisky) og hvor på tungen de korresponderende smaksløker sitter, for så å designe glasset slik at retning og fart på drikken når man setter glasset til munnen både gir maksimal munnfølelse og treffer smaksløkene på slik at de karakteristiske smakene fremheves. I tillegg til å sørge for at nesen fanger mest mulig lukt selvsagt. Vi kan jo oppfatte og gjenkjenne mange ganger så mange lukter som smaker. Fx. leste jeg om en guttunge på omtrent 12 som vant whisky blindsmakingkonkurranser...uten noen gang å ha smakt de edle dråper...han nøyde seg med å lukte på dem.om.s skrev:Har man lagt noen kroner i en god Whisky, hörer det med ett godt glass, selv anvender jeg Riedel Sommeliers, (www.riedel.com), dette har slik en positiv innvirkning på smaken at de gangene jeg har latt folk teste mot ett vanlig glass, tror ikke hva de smaker, det er som om man drikker to forskjellige varer, selv når de ser at det handler om samme merke og flaske har de vondt for å skjönne det, anbefales!!
edit: Ser Trane la ut ett bilde av nevnte Riedel glass, det överste.
Jo. Middelton very rare var et svært godt bekjentskap. Men det er ikke Whisky, det er Whiskey. Det er noe annet.TJ skrev:Ingen som liker en god Ire her?
Jeg må ha en skvett Jameson 12yo innimellom. Tjære er det beste, men det gjør seg med litt smak av godt treverk innimellom også
Beskrivelse? Pris? Fotell !Sniff skrev:I skapet nå:
Talisker 18 years-
The Glenrothes (?-år) ;D Et funn for prisen!!!
Glen Moray 16 years
Yeah ! Savner den jeg også, men har gode minner. Hadde nær sagt det var en god venn, men det ville kanskje noen oppfattet en smule feil ...heheSniff skrev:Nylig forgangne:
Dypt savnet. Et symbol på lykkens og livets forgjengelighet:
The Balvenie Single Barrel 15 Years Old ;D ;D ;D
Ja, ikke sant. Det er en fin ballase det der.Trane skrev:Beskrivelse? Pris? Fotell !Sniff skrev:I skapet nå:
Talisker 18 years-
The Glenrothes (?-år) ;D Et funn for prisen!!!
Glen Moray 16 years
Yeah ! Savner den jeg også, men har gode minner. Hadde nær sagt det var en god venn, men det ville kanskje noen oppfattet en smule feil ...heheSniff skrev:Nylig forgangne:
Dypt savnet. Et symbol på lykkens og livets forgjengelighet:
The Balvenie Single Barrel 15 Years Old ;D ;D ;D
For et glass!Soundproof skrev:Her er glasset man burde bruke om man er Hi-Fi objektivist ...
Riedel Sommelier Blind Tasting Glass!
Som pokker at man skal sitte på jobb nå da..........Laphroaig Quarter Cask (£26, Waitrose, Tesco), which releases creamy sweetness laced with gentle smoke, before adding coconut and vanilla
........................................
Port Ellen 28-year-old (£140, Royal Mile Whiskies, London and Edinburgh, or www.thewhiskyexchange.com) leads with creamy chocolate, lemon zest, creme caramel and a gentle waft of smoke, culminating in dark chocolate.
........................................
Lagavulin 21-year-old, distilled in 1985 (£110, Royal Mile Whiskies, London and Edinburgh, or thewhiskyexchange.com, delivers upfront toasty smokiness, accompanied by vanilla sweetness and orange marmalade, underlined by subtle oak.
hmpf, de får jo Quarter Casken til å høres ut som Malibu og de andre som en lett forurenset fruktkompott.Trane skrev:The Observer hadde en liten sak på whisky-snadder tidligere forrige uke, - The sipping forecast
Noen spennende dråper som de skriver om:
Som pokker at man skal sitte på jobb nå da..........Laphroaig Quarter Cask (£26, Waitrose, Tesco), which releases creamy sweetness laced with gentle smoke, before adding coconut and vanilla
........................................
Port Ellen 28-year-old (£140, Royal Mile Whiskies, London and Edinburgh, or www.thewhiskyexchange.com) leads with creamy chocolate, lemon zest, creme caramel and a gentle waft of smoke, culminating in dark chocolate.
........................................
Lagavulin 21-year-old, distilled in 1985 (£110, Royal Mile Whiskies, London and Edinburgh, or thewhiskyexchange.com, delivers upfront toasty smokiness, accompanied by vanilla sweetness and orange marmalade, underlined by subtle oak.
Flotte glass det der!om.s skrev:Har man lagt noen kroner i en god Whisky, hörer det med ett godt glass, selv anvender jeg Riedel Sommeliers, (www.riedel.com), dette har slik en positiv innvirkning på smaken at de gangene jeg har latt folk teste mot ett vanlig glass, tror ikke hva de smaker, det er som om man drikker to forskjellige varer, selv når de ser at det handler om samme merke og flaske har de vondt for å skjönne det, anbefales!!
edit: Ser Trane la ut ett bilde av nevnte Riedel glass, det överste.
mvh
Lagga 16, helt enig!Veggen skrev:Kunne ikke vært mer enig.Valentino skrev:Lagavulin 16. Fordi den er best.
De håndlagde glassene (Whisky) er tynnerre i godset og ikke like "perfekte" som de maskin fremstillte, om det har noen praktisk betydning vet jeg ikke, men det gir en meget god fölelse å nyte de edle dråper av de håndlagde, de har en annen skjönnhet i seg, om jeg kan utrykke meg slik...Karma skrev:Flotte glass det der!om.s skrev:Har man lagt noen kroner i en god Whisky, hörer det med ett godt glass, selv anvender jeg Riedel Sommeliers, (www.riedel.com), dette har slik en positiv innvirkning på smaken at de gangene jeg har latt folk teste mot ett vanlig glass, tror ikke hva de smaker, det er som om man drikker to forskjellige varer, selv når de ser at det handler om samme merke og flaske har de vondt for å skjönne det, anbefales!!
edit: Ser Trane la ut ett bilde av nevnte Riedel glass, det överste.
mvh
Ser forresten at Riedel har nøyaktig samme glas i serien Vinum også. Det er da til en vesentlig lavere pris. Ser ut som om eneste forskjell er at Vinum serien er maskinlaget, og Sommeliers er håndlaget. Hvordan ser man forskjell? Det bør jo være mulig å se en prisforskjell på flere hundre kr pr glass? Jeg spør fordi jeg lurer på å kjøpe noen av disse glass.
Takk for forklaringen. Jeg tror jeg ser hva du mener. Håndlagde glass blir mer som et lite personlig kunstverk, hver for seg. Det blir dermed enda mer tilfredsstillende å samle slike, enn identiske maskinlagde glass.om.s skrev:De håndlagde glassene (Whisky) er tynnerre i godset og ikke like "perfekte" som de maskin fremstillte, om det har noen praktisk betydning vet jeg ikke, men det gir en meget god fölelse å nyte de edle dråper av de håndlagde, de har en annen skjönnhet i seg, om jeg kan utrykke meg slik...Karma skrev:Flotte glass det der!om.s skrev:Har man lagt noen kroner i en god Whisky, hörer det med ett godt glass, selv anvender jeg Riedel Sommeliers, (www.riedel.com), dette har slik en positiv innvirkning på smaken at de gangene jeg har latt folk teste mot ett vanlig glass, tror ikke hva de smaker, det er som om man drikker to forskjellige varer, selv når de ser at det handler om samme merke og flaske har de vondt for å skjönne det, anbefales!!
edit: Ser Trane la ut ett bilde av nevnte Riedel glass, det överste.
mvh
Ser forresten at Riedel har nøyaktig samme glas i serien Vinum også. Det er da til en vesentlig lavere pris. Ser ut som om eneste forskjell er at Vinum serien er maskinlaget, og Sommeliers er håndlaget. Hvordan ser man forskjell? Det bør jo være mulig å se en prisforskjell på flere hundre kr pr glass? Jeg spør fordi jeg lurer på å kjøpe noen av disse glass.
mvh
;Djowil skrev:...
Edit: Den dårlige (???) nyheten er at jeg tydeligvis har utviklet whiskydilla. Ikke engang akevitten er den samme. Me oh my. RIP.
Tror jeg flesker til med en bestilling i dag. Dette må da være et av de aller siste fatene fra det "gamle" destilleriet?gab1968 skrev:Har kjøpt den men ikke prøvd den enda, skal prøve den sammen med 1974 Provenance på Lørdag ;D
Men iht til The Whisky bible 2008 så skal den være bra, får hederlig omtale og 94p
Hilsen
Geir
Ikke den verste investeringen man kan gjøre tror jeg, gleder meg til å prøve den imorgen, itillegg står ihvertfall Ardbeg Provenace 1974, Ardbeg 1977, Brora 30 2005 / 2007, Bunahabhain 18 / 25 og Laphroaig 25 på programmet Muligens også Glen Ord 25 /28 hvis vi ikke er sveiseblinde allerede..olemar skrev:Tror jeg flesker til med en bestilling i dag. Dette må da være et av de aller siste fatene fra det "gamle" destilleriet?gab1968 skrev:Har kjøpt den men ikke prøvd den enda, skal prøve den sammen med 1974 Provenance på Lørdag ;D
Men iht til The Whisky bible 2008 så skal den være bra, får hederlig omtale og 94p
Hilsen
Geir
1974 er en fin årgang ;D
Må se å få kjøpt meg 2008 utgaven av "bibelen" snart
Den konklusjonen er ikke nødvendigvis riktig, jeg sier ja takk begge deler men hvis jeg må velge går jeg for Islays. Det er en smak sak og man bør selv gjøre seg opp en mening.oddgeir skrev:Noen preferanser vedr. higland vs isles whisky?
Etter en grundig gjennomgang med to engelskmenn og en skotte for noen dager siden, ble jeg forklart at det er highland som gjelder. Basta.
Har alltid hatt en svakhet for Isle of Jura..gab1968 skrev:Den konklusjonen er ikke nødvendigvis riktig, jeg sier ja takk begge deler men hvis jeg må velge går jeg for Islays. Det er en smak sak og man bør selv gjøre seg opp en mening.oddgeir skrev:Noen preferanser vedr. higland vs isles whisky?
Etter en grundig gjennomgang med to engelskmenn og en skotte for noen dager siden, ble jeg forklart at det er highland som gjelder. Basta.
Hilsen
Geir
Hadde en Murray McDavid Littlemill 1991 for noen uker siden. Tror den matcher den beskrivelsen ganske bra. Dessverre tror jeg ikke den er lett å få tak i lenger.Karma skrev:Bruichladdich 12 years old single malt er min favoritt i den anstendige prisklasse.
"Lys gyllen. Myk, uten røykpreg og med tiltalende innslag av malt, vanilje og pæreaktig frukt, hint av salt. God fylde. Konsentrert, lang og frisk ettersmak. (Produktet er ikke tilsatt karamell)"
Noen som kan anbefale andre typer, som i likhet med denne har begrenset røksmak?
Den er jo laget av samme produsent! En spennende beskrivelse og gunstig pris. Lagret i 16 år..ikke verst!jowil skrev:Hadde en Murray McDavid Littlemill 1991 for noen uker siden. Tror den matcher den beskrivelsen ganske bra. Dessverre tror jeg ikke den er lett å få tak i lenger.Karma skrev:Bruichladdich 12 years old single malt er min favoritt i den anstendige prisklasse.
"Lys gyllen. Myk, uten røykpreg og med tiltalende innslag av malt, vanilje og pæreaktig frukt, hint av salt. God fylde. Konsentrert, lang og frisk ettersmak. (Produktet er ikke tilsatt karamell)"
Noen som kan anbefale andre typer, som i likhet med denne har begrenset røksmak?
Enig i at eldre Springbank'er er gode, men kan dy meg for de av dem som er sherryfatlagret. Imidlertid Alshus; la din 10 år gamle Springbank stå åpnet en stund, fisk den frem igjen utpå nyåret, og du har en orgie i velsmak. Den blomstrer liksom ikke som helt nyåpnet. Dette er en av whiskyene som har godt av å stå åpnet på flaska, akkurat som f.eks Laddie 15. Heldigvis tør man siC._Alshus skrev:Åpnet en Springbank 10. God den, men velger nok en eldre type neste gang.