Plukket opp denne på min siste tur til øyriket. Lagavulin 16 er mitt "tyttebærsyltetøy", og det var artig med denne som har alle de samme egenskapene bare litt mer slepen. Kanskje litt vel søt og snill, men så er jeg en som liker å ha nesa dypt begravd i torva.
Vis vedlegget 256121
Lurer på om jeg ga ca 90 pund for den. Forøvrig så jeg at den ordinære Lagavulin 16 kostet ca 60 pund, hvilket betyr at prisene på polet her slett ikke er gærne når det kommer til kvalitetsvarer.Den så fristende ut! Hva kostet den?
Det var nok Taxfree whiskyen Bunnahabhain Darach ur du smakte. Ser de alltid har den i baren på ferjene. Den er ung men med innslag av 20 år gammel Bunna. Smaker og lukter utpreget trespon og vanilje. Sluttlagret på ubrukte nye Eikefat.For noen år siden fikk jeg anbefalt Bunnahabhain av bartenderen i Casino på Kiel-fergen. Jeg husker ikke nøyaktig hvilken det var, men god var den. Trengte noe å styrke meg på mens kona satte Lund-formuen over styr.
For moro skyld søkte jeg etter Bunnahabhain på Vinmonopolets sider. Der har de noe som kalles "Samaroli Bunnahabhain 1968-2013 45th Anniversary Cask No 4" til litt over 6000 kr flasken. Duften omtales som "Gammel og god røyk, ristede alger.". Noen som har ristet alger noen gang og vet hvordan de smaker?
Darach Ur er bra, men denne er nok min favoritt-Bunnahabhain, Cruach Mhona:Det var nok Taxfree whiskyen Bunnahabhain Darach ur du smakte. Ser de alltid har den i baren på ferjene. Den er ung men med innslag av 20 år gammel Bunna. Smaker og lukter utpreget trespon og vanilje. Sluttlagret på ubrukte nye Eikefat.For noen år siden fikk jeg anbefalt Bunnahabhain av bartenderen i Casino på Kiel-fergen. Jeg husker ikke nøyaktig hvilken det var, men god var den. Trengte noe å styrke meg på mens kona satte Lund-formuen over styr.
For moro skyld søkte jeg etter Bunnahabhain på Vinmonopolets sider. Der har de noe som kalles "Samaroli Bunnahabhain 1968-2013 45th Anniversary Cask No 4" til litt over 6000 kr flasken. Duften omtales som "Gammel og god røyk, ristede alger.". Noen som har ristet alger noen gang og vet hvordan de smaker?
older than me!
Vis vedlegget 264768
Drikker denne nå. Helt greit whisky, men synes standardutgaven til Talisker er like god. Denne ble muligens litt for spiss for min smak, uten at jeg er en kløpper til beskriving av smaker. Har tømt flaska ganske fort, men det er nok fordi skapet er såpass fullt og jeg må rydde plass...
Noen som har erfaring med whisky i matlaging forresten? Marinader, sauser osv?
Vakkert!
Cruach Mhona? På Gatwick. World of Whiskies eller hva det heter. Det er ikke alltid de har den, dessverre.Håper de har den på neste flyplass eller ferje jeg frekventerer.
Hvor plukket du opp denne?
Ja mye som er dyrt av malt i utlandet. Polet og systemet i Sverige er suverene på pris i litt dyrere og rimeligere single malts..Da har jeg rekognosert litt hos Royal Mile Whiskies og konstatert at polet hjemme er uventet bra på pris....
Fåes denne i Upper Ten-utgave?Koste meg med en Ardbeg 10 Yrs i går kveld. Den er bare utrolig god. Kompleks og faktisk ganske "rund" vil jeg si. En som ikke er vant med røyksmak vil nok være en smule uenig med meg og det forstår jeg.
En runde innom Tax Free i dag og disse fikk ny adresse:
Vis vedlegget 278244
Faktisk ikke så mye for flaskene men mest for vesken.
Vis vedlegget 278245
Når avgiften var betalt gikk flaskene "opp i opp" med polprisen, men bagen ble gratis.
Så nå er man den glade innehaver av en Chivas skulderveske.
Den eneste Whiskeyn som er verdt å drikke. den er fabelaktig.
Alt annet er noe opphypa møl
Vis vedlegget 278908
Dette er single malt fra Skottland, som jo alle vet er den eneste akseptable form for whisky;Den eneste Whiskeyn som er verdt å drikke. den er fabelaktig.
Alt annet er noe opphypa møl
Vis vedlegget 278908
Prøv en Glenfarclas 105 cask strength. Det var saker, gett...Dette er single malt fra Skottland, som jo alle vet er den eneste akseptable form for whisky;
kom deg ned til Oslo slik at jeg får lært deg av med dårlige single maltvaner.Den eneste Whiskeyn som er verdt å drikke. den er fabelaktig.
Alt annet er noe opphypa møl
[/QUOTE
Dette er single malt fra Skottland, som jo alle vet er den eneste akseptable form for whisky;
Nydelig highland single malt. Ikke utpreget med røyk, men likevel mye smak. Rund, veldig god aroma, flott ettersmak.
Edit; whiskY skrives ikke med -e.
Scotch som er lett å like! Varm og fyldig. Lang ettersmak.Har fått litt sansen for brunt brennevin med åra, men er dårlig på whiskykunnskaper. Får inntrykk av at det er en ganske stor jungel der ute, så hvor begynner man letingen? Finnes det noen nybegynner whisky? Eller skal man bare kjøpe no billig og tannløst for å hølje nedpå til å begynne med (ala lysholmer double ice tilnærmingen til øl i yngre alder)?
den ser spennende ut. Det finnes mye bra blends ogsåScotch som er lett å like! Varm og fyldig. Lang ettersmak.Har fått litt sansen for brunt brennevin med åra, men er dårlig på whiskykunnskaper. Får inntrykk av at det er en ganske stor jungel der ute, så hvor begynner man letingen? Finnes det noen nybegynner whisky? Eller skal man bare kjøpe no billig og tannløst for å hølje nedpå til å begynne med (ala lysholmer double ice tilnærmingen til øl i yngre alder)?
Aldri aldri aldri kjøpe billig blended. Like gjerne kjøpe hjemmebrent, bland med cola og såpe.
Denne under med en touch av vann. Åpner seg som en engel i munnen. Beste 12 åringen jeg vet om.
*er man ny på brunt. Skygg unna alt med utpreget røyk.
den ser spennende ut. Det finnes mye bra blends ogsåScotch som er lett å like! Varm og fyldig. Lang ettersmak.Har fått litt sansen for brunt brennevin med åra, men er dårlig på whiskykunnskaper. Får inntrykk av at det er en ganske stor jungel der ute, så hvor begynner man letingen? Finnes det noen nybegynner whisky? Eller skal man bare kjøpe no billig og tannløst for å hølje nedpå til å begynne med (ala lysholmer double ice tilnærmingen til øl i yngre alder)?
Aldri aldri aldri kjøpe billig blended. Like gjerne kjøpe hjemmebrent, bland med cola og såpe.
Denne under med en touch av vann. Åpner seg som en engel i munnen. Beste 12 åringen jeg vet om.
*er man ny på brunt. Skygg unna alt med utpreget røyk.
Dewar’s 18 Year Old / Double Aged 70cl | abrahams.com.mt