J
J.J
Gjest
Det er på HIFI nivå med andre ord ;D
Hvilken av Rocky´ene er det du har ??
Hvilken av Rocky´ene er det du har ??
Må nok gi deg rett i det jan#jan. Jeg har den med doserer.jan#jan skrev:Det er på HIFI nivå med andre ord ;D
Hvilken av Rocky´ene er det du har ??
proff og proff fru blom. Jeg har endel kjøkken utstyr som sikkert klassifiserees i proffkategorien, men prisene er ikke nødvendigvis så mye drøyere enn i konsumentmarkedet og proffutstyret er jo bygd for å tale mere juling enn hva en privatperson kan gi iløpet av en livstid, så sånnsett så er det kanskje ikke så uøkonomisk alikevel?KnB skrev:Det er jo proff maskiner
Rancilio maskinen jeg har bråker for mye, videre er det liten kapasitet når flere kopper skal brygges og melk skal steames. Dette ønsker jeg forbedret, en ECM tror jeg dekker mitt behov bra, den har 3 ltr tank - stor koker, støy dempet -skal vistnok ha bra byggekvalitet sier de som selger ;D
Edit: Rancilio er ingen dårlig maskin, til prisen er den veldig bra.
Fikk tamperen min idag. 58.2mm er perfekt. Da passer tamperen oppi basketen aaakurat, slik at det ikke blir noe espresso langs siden av basketen. Bruker 14g La Marzocco basket.jan#jan skrev:Ok - takk for det wotg.
Har jo en .... så da får man sette det opp på ønskelista til jul ..... eeh :
Først dunkebox og mulig et nakent portafilter
Ny kvern i hus: Mazzer Kony med elektronisk doserer. Har ikke kommet helt i havn med justeringene enda siden espressomaskinen samtidig var til service og justering og jeg nærmest må bli kjent med utstyret på nytt.Fosse skrev:Takker for tips leik. Var innom Temperato for en tid siden og fikk en anbefaling der, men husker ikke hva kverna heter i farten, mulig det var Mazzer.
Grattis med kvern - noen erfaringer rikere som du vil dele ??Fosse skrev:Ny kvern i hus: Mazzer Kony med elektronisk doserer. Har ikke kommet helt i havn med justeringene enda siden espressomaskinen samtidig var til service og justering og jeg nærmest må bli kjent med utstyret på nytt.Fosse skrev:Takker for tips leik. Var innom Temperato for en tid siden og fikk en anbefaling der, men husker ikke hva kverna heter i farten, mulig det var Mazzer.
Espen R skrev:Kaffe er best på cafè.
I dag begynte jeg dagen på best mulig måte: En tur på kaffebrenneriet med en trippel café au lait, samt et müslibrød med brunost og lørdagsutgaven av DN. Dette er bare lykken!
Slayer har éngruppsmaskin på tegnebrettet. Jeg har snakket med importøren. Den vil nok ikke komme på markedet før om et år, men en slik har jeg lyst på.wotg skrev:Jeg har en Isomac zaffira. Ikke ulik ECM maskinen.
Er det noe jeg kunne tenke meg, så er det en maskin med litt større vanntank, bedre mulighet til finjustering og mindre støy.
Med andre ord en LaMarzocco GS3 eller Synesso Cyncra.
De våteste drømmene er selvsagt om denne skjønnheten:
www.slayerespresso.com
Grattis. Så nå speiler du deg i krom og stål?Gammel tråd, men skitt au.
Fikk endelig fingeren ut og tok turen til Cortado. Lot meg villig lure og lempet en Isomac Tea og en Ascaso kvern med trinnløs justering + litt stæsj som jeg fikk på kjøpet. Ble et par gode drag med høvelen over VISA-kortet, men skitt au. Har brukt en ikke ubetydelig del av kvelden til å prøve å få til riktig bryggetid (25 sek for 30 cl sa mannen på butikken). Blir en del søl og prøving og feiling, men det går seg vel til etter hvert.
Siden samboeren foretrekker sin espressobaserte kaffi med melk ble det en maskin som kan steame mens man brygger. Har ikke prøvd å steame ennå, men kommer vel dit i løpet av morgendagen.
De 30 cl som skal produseres på ca 25 sek, jeg antar det er inkl cremaen?
Har heller ikke blitt helt kompis med kverna, den trinnløse justeringen irriterer meg en smule, men får se om jeg får feelingen med den etter hvert.
I alle fall en stilig sak på kjøkkenbenken
Slayers éngruppsmaskin er på markedet. Lekker så klart, men jeg synes kanskje detaljeringen blir vel grov i forhold til størrelsen. Noen som vet om det er noen som fører Slayer i Norge?Slayer har éngruppsmaskin på tegnebrettet. Jeg har snakket med importøren. Den vil nok ikke komme på markedet før om et år, men en slik har jeg lyst på.
Pris som en riktigt bra signalkabel.Bestilte førjulspresent til meg selv i dag, La Marzocco GS 3 med paddle. Paddle vil si at den har mulighet for pre-infusjon eller før-væting av pucken.
La Marzocco GS3 skal være noe av det absolutt råeste man kan få tak på med hensyn til prestasjon og kvalitet. En del av de større maskinene (f.eks Synesso Hydra) trenger vanntilførsel og eget avløp, det behøver man ikke på GS3. Finish-messig kunne jeg nok tenkt meg at den var enda mer forseggjort.
Hentes hos Espresso Spesialisten fredag, med fare for kaffesjokk i julen!
Jeg har bare prøvd en variant fra TW, men Finca Tamana er også den klart beste kaffen jeg har prøvd. Anbefales!Noen tips til kaffe fra Wendelboe?
Godt å høre!
steaming: blås ut vann, halvfull melkemugge (til der tuten begynner), steam litt nesten helt nede, jobb deg oppover slik at lyden høres ut som om du river papir. Dette er lettere om du jobber med vinkelen på steamarm og kanne. Jobb deg opp til ca. 60 grader, skru av steam, armen ut uten trykk, fullt trykk igjen for å blåse ren og tørk godt av. Pass på så du ikke brenner melken, det smaker ikke godt (noe særlig over 70 grader og den er ødelagt).