Du brude ta deg en tur til f.eks køltzow eller laks og vilt så ser du fort hva norske bønder er i stand til å produsere og hvor lite det koster. Å ha utvalget på kiwi som utgangspunkt i denne debatten blir bare tullete. I takt med kvinnefrigjøringen har slaktere og faghandlere lagt ned, ola og kari nordmann klager stadig over tidsklemma og mat er en av de tingene som ikke blir prioritert. Jeg forstår det veldog godt, det krever litt kompetanse og stor interesse for å øage god mat fra bunnen i en travel hverdag mellom jobb, unger og fritidsaktiveter. Fravær av tollmur vil ha null innvirkning på dette, resultatet er at det bare tysk matindustri som produserer maten med like variende kvalitet
Den første setningen forstod jeg ikke.
Det er ingen som har snakket om utvalget på Kiwi, kun hva norske oster koster der. Og det er ment å skulle være en billigbutikk.
Kompetanse mangler når det kommer til matlaging. Men hvorfor er det slik?
Argumentet om at det skyldes at folk har dårlig tid stammer fra reklamen for søppelmat, så den kjøper jeg ikke overhodet.
Fra linken under kan man lese følgende (tall fra 2010 ... men sikkert ikke så anderledes i dag)
Ser på tv 1 døgn i uka - DinSide
"Nordmenns gjennomsnittlige tv-titting er kommet opp i 181,2 minutter, altså over tre timer, hver dag"
Så at man har så dårlig tid at man er nødt til å spise industrisøppel og ferdimat hver dag faller på sin egen urimelighet. Selv med mor ute av kjøkkenet. Forøvrig er det fult mulig å lage full middag på ganske liten tid. Ikke stort mer enn det tar å steke en Grandiosa, og langt mindre tid enn å varme Pinkys lasagnefavoritter fra Findus.
---
Ting vil ta litt tid å endre, men om folk får tilgang til kvalitetetsråverer til en pris de kan leve med så er jeg overbevist om at ting vil endre seg til det bedre på sikt.
Det er bra for økonomiene til de aller fleste, for deres helse og deres velvære og livskvalitet.
Å fjerne tollmurene vil gjøre Norge til et bedre land å bo i.