Nå nytes en fredelig kopp kaffe, etter dagens slentring gjennom byen.
Det skal ikke sytes og mases for mye om helse her, men det har kommet gode grunner her i det siste til å passe ekstra godt på helsa si. Bevisstheten om at man ikke lever evig har blitt større, vi lever også bare en gang, og utslag av det har blitt enda finere kosthold, mer fysisk aktivitet, og redusert alkoholforbruk.
Når alkoholbudsjettet går ned benytter jeg anledningen til å skru matbudsjettet tilsvarende opp.
(Litt som jeg gjorde da jeg sluttet å røyke for over 10 års siden, erklærte for meg selv og familien at jeg kunne bruke akkurat mye på musikk og hifi som jeg brukte på røyk. Idag har jeg spart over 300.000 på røykeslutt, og har bare nesten klart å holde tritt med å kjøpe hifi og plater. )
Så nå lages det mer og bedre mat enn før, spesielt i helgene.
Jeg prøver å handle oftere hos de få gjenværende av den gode sorten, og jeg etablerer en fast rute til Idsøe, Kaffehuse og via Fisketorget på vei hjem, hvis været er akseptabelt.
Idag ble det bacon, kjempeegg og rå lammepølse (familiefrokost) hos Idsøe, Blå Java bønner og Darjeeling i løs vekt (min sønn er kresen på det når han kommer på søndagsfrokost) fra Kaffehuset, reker og krabbeklør på Fisketorget, til skalldyrsuppe. I farten tok jeg med meg en hel liten ørret og et par hysefileter, og en liten pose torsketunger. Så får vi se hva vi klarer å surre ihop på en kveld.
Det ligger en hel and i kjøleskapet, så her må vi stå på. Inspirasjonen fra besøk hos Sluket henger i fremdeles.
Det er skreisesong, derfor store torsketunger, men det har jeg aldri tilberedt før.
Noen som har ideer og tips?