Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Yoghurt, altså. Litt viskositet før den stivner, det er nok svaret.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.386
    Antall liker
    93.681
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Fikk lyst på «hot dogs» ;D

    Forøvrig en flott hund.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.184
    Antall liker
    1.240
    Sted
    '
    Stifado og en potet til middag.

    Etter fem timer, noen omganger med Sodastream, en jerrykanne med rød saft og en sigar var det kveld.

    G012148.JPG

    G022149.JPG

    G032155.JPG

    G042162.JPG

    G052167.JPG

    G062172.JPG
     

    Svein Arne

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.07.2013
    Innlegg
    8.826
    Antall liker
    8.383
    Sted
    På kanten.
    Inspirert av Gladmatfestivalen og Craig Whitsons fantastiske bidrag.
    Tangos tartar og rognkjeksrogn, og Fish & Cows bakte potet med geitostkrem og trøffel tok kaka, mens Fisketorgets bidra var intetsigende. Grapsete lettrøykt kveite, som var vanskelig å spise.

    Tre liter chili con carne ala SA.

    P7210001.jpg
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Enkelt men litt langsomt.

    Lamme .. hva het det, husker ikke hva det sto på pakken og hva dette stykker heter, så jeg ble jo nysgjerrig. Det er en slags ribbeside uten bein. Mest ment for ribberull. (Ruleside kanskje, gidder ikke å romstere i bosspannet for å finne riktig ordvalg). Tenkte at dette er kanskje ikke det møreste stykket. Salt, pepper, hvitløkspulver, frisk rosmarin og timian. Vakumpakkes ,og så over natten i kjølen. 7-8 timer i sous vide på 59 grader. Så Kuttes i striper utsatt for flammebrenner og litt oljesparay til vi crispy fett og spør overflate. Maistortilla og mengder mer Trappeys saus.

    Kunne gjort mer ut av det, men kanskje en chimichurri, men gadd ikke og liker det litt minimalistisk. Uansett mye igjen til i morgen og persille, sitron, sjalotter, chili etc er klar til å bli morgendagens tilbehør.

    Enten het grill eller flammekaster på kjøttet .. vi får se.

    Snadder ble det jaffal med et glass eller to av Tio Pepe til.

    Damn bra til kebaber på tyrkisk vis også. Skulle jeg bygget et dønerspidd så tror jeg dette kunne funket så det rekker.


    ..


    Ikke siste gang jeg kjøper dette stykket om jeg finner mer av det. Saftig, mørt og passelig med fett om det er laget på riktig måte. Faktisk bedre enn er filet i rødvinssaus. Mer smak og bedre konsistens.
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.411
    Antall liker
    4.149
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    I går ble det reinsdyrkaker i fløtesaus med poteter og gulrot til. Enkelt og veldig godt.

    Til dette fant jeg en flaske Poe Pinot Noir 2015 innerst i skapet. Snyta godt og akk så enkelt.
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.389
    Antall liker
    11.884
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Spiste opp to kilo reker igår kveld, og har kokt masse kraft på skallet.
    Kokt med stekt løk. Halvparten ble kokt inn og lagt i frysen, resten til fiskesuppe idag.
    Vanlig suppe, med hvitløk, løk, sellerirot, gulrot, potet, ørret, steinbitfilet og rester av reker. Litt fløte, og gressløk fra hagen. Små kokte poteter ved siden. Gidder ikke eksperimentere med denne, den er slik den skal være.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Kveite i går. Basic:
    Legg i grovsalt nærmere en times tid.
    Skyll og tørk av.
    I ovn på rundt 160 grader til mør - løsne fra beinet.
    Ut av ovn og hvile, men med saft fra sitron over mens den hviler - 15 min med sølvfolie over for å holde varmen.
    Spis.

    Du får ikke kveita bedre…
     
    Sist redigert:

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.551
    Antall liker
    110.747
    Torget vurderinger
    23
    Alltid like godt; salt, søtt, syrlig og friskt!
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Onga og barnebarn på middagsbesøk i dag. Shoulder tender og Picanha (Sous vide i 3 timer og 55 grader) ble testet ut sammen med forskjellige sauser. Konsensus var vel at Shoulder tender sammen med hjemmelaget steinsoppsaus tok førsteplass. Skikkelig godt

    middag2.jpg

    middag.jpg
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.551
    Antall liker
    110.747
    Torget vurderinger
    23
    Der forberedes.....

    Berberi andebryst
    Champignons
    Ananas
    Vannkastanjer
    bambusskudd
    Løk
    Vårløk
    Koriander
    Red Curry Paste
    Hvitløk
    Revet ingefær
    Kokosmelk (kremet)

    1535402221358_PART_1535402221313.jpg
     

    Daniel62

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.04.2014
    Innlegg
    2.548
    Antall liker
    788
    Hjemmelaget brød med valnøtter til Matjessild = nam nam
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.169
    Antall liker
    4.573
    I dag lagde jeg kantarellrisotto fra scratch. Nesten fullklaff etter min private målestokk.

    Og så var det andeconfit og andebryst made in Norsk Gårdsand. Smakte det og.

    Og så en enkel frutksalat med mango, chilli og basilikum - med litt smakstilsetninger.

    Ikke high end mat, litt plain i smaken, men dritgodt IMO. Når jeg leker med råvarer som kantarell og andekjøtt så er hovedmålet å løfte fram råvaren. Og lykkes man med det så er det et kongemåltid. Og det fikk jeg til idag. Det hadde dog vært artig å servert denne retten til f.eks. Sven Erik Renaa og utfordret han til å legge til litt (eller mye) finesse...
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Matjesild, Fet og god:

    Vis vedlegget 507039

    Pluss noe hveteøl, Einarbæri Gin og nypotet:

    Vis vedlegget 507038
    Er det spekesild? Eller hva? Ikke hørt ordet før, beklager
    Det er sild som er modnet/lett fermentert med enzymer fra bukspyttkjertelen. Vi produserer i bøtter og spann av dette produktet i Norge men alt eksporteres ut. Nederland som er det største markedet for denne varen da det omtrent er for en nasjonalrett og regne. Svenskene har også noe de kaller for det samme men er overhode ikke det samme.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.059
    Antall liker
    14.626
    Spareribs 24 timer @67 grader i sous viden deretter røykt på grillen. BBQ-saus, trippelkokte fries, guacamole og coleslaw til.

    Nordby supermarked sviktet ikke denne gangen heller. Store, deilige, kjøttfulle sider til 69 svenske pesetas pr. kilo. De anorektiske sakene man kan få i Norge til 200 kroner kiloen er et ran.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.059
    Antall liker
    14.626
    Har faktisk ikke tenkt over det - er ikke så inne i griseanatomi at jeg tar forskjellen på stående fot. Stykkene har vel rundt 12 ben, de lengste er typ 20 cm eller så og så blir de smalere mot spissen. Ikke åpenbart kappet. Det er også en ganske stor langsgående sene på ene siden av stykket. De jeg kjøper pleier å veie et sted mellom 1.3 og 1.5 kilo. De er også ganske lange, jeg må brette inn enden for å få de i en vakumpose av den "store" typen, de er vel 30x45 cm eller noe slikt.

    Med tilbehør er det evig nok til to voksne og to barn.

    I følge google er det mest sannsynlig baby back ribs ?
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Det høres ut som spareribs. Babyback ribs eller kamben som svenskene kaller det er smalere. Bena fra kotelettkammen nærmere bestemt, mens spareribs er fra ribba. Begge deler funker fjell, men jeg foretrekker spareribs eller st.louis style ribs som det også kalles
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.965
    Antall liker
    8.382
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Måtte ha søndagsmiddag i dag også. Så eg rota litt i frysaren, tok ut noko som kunne likne på svinesteik. Det synte seg å vere kalkun frå jul. Så fann eg ein boks med frosen appelsinsaus av det meir mislukka slaget. Hugsa sausen som slavisk etter oppskrifta og ganske tam, så eg fann ei appelsin og litt chilipulver (av det barske slaget) kokte opp sausen, slengde oppi eit par buljongterningar og jamna heile greia. Dampkokte litt erter, rosenkål og andre frosne grønnsaksrestar, og mikrobølga kalkunbrystet. Kokte poterter til.
    Kona sa det var godt.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Du kan få en bombesikker variant av meg som passer bra til hvitt kjøtt.
    1dl hvitvin
    1 sjalottløk
    3dl fløte

    Kok til det blir passe tjukt, kjør sammen med en stavmikser hvis det skiller seg litt. Sil av sjalottløken. Smak til med ferskpresset appelsin, salt og pepper. Pisk inn en lite klatt med kaldt smør. Voila
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.184
    Antall liker
    1.240
    Sted
    '
    Lammekølle

    AL60_2344.JPG

    Servert med div rotfrukt og fløtegratinerte poteter
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Jeg bruker eltemaskinen og stavmikser mest. Sous-vide-sirkulatoren brukes innimellom, add-ons til kenwood chef'en brukes sporadisk, men er kjekke når det trengs. Stavmikser løser dog det meste av slikt. Støtter deffe - unngå ting med kun ett bruksområde. Jeg friterer en del påmmfri og slikt, det løses enkelt med gryte + termometer.

    En Thermapen (svært raskt og svært nøyaktig termometer) er også et must synest jeg. Og så en mandolin. Og en gassbrenner.



    Noen gode kjeler, en grillpanne, et par gode stekepanner hører med. Og selvsagt skarpe kniver. Trenger ikke så mange, men de må være skarpe.

    Jeg bor dog i enebolig, så kan alltids sette ting som brukes mer sporadisk i kjelleren om det ruver. Det gjelder spesielt vannbaljen til sousvide-sirkualtoren.

    Men ingen ting slår grillen i "må-ha".
    En god mandolin som kan anbefales?
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Tips om noe lurt med høyrygg?

    SousVide @56 grader et døgn - 30 timer. Grill / stek for skorpe og server som biff med ønsket tilbehør.
    Prøvde dette. Funka som bare det, 26 timer, men kunne kanskje latt den få enda noen timer. Fikk et innfall og prøvde å lage portvinsaus med det samme. Ante ikke hva jeg gjorde, dumma meg ut med oversalting med væsken fra sous vide-posen (varmet opp og silt først), men klarte å ta ned saltet litt med noen potetskiver, hadde ikke sjalott, så det ble vanlig løk i stedet, og i det hele tatt. Ren flaks at det gikk såpass at sleikepotten kom på bordet for siste rest av sausen..
     
    Sist redigert av en moderator:

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.551
    Antall liker
    110.747
    Torget vurderinger
    23
    Jeg bruker eltemaskinen og stavmikser mest. Sous-vide-sirkulatoren brukes innimellom, add-ons til kenwood chef'en brukes sporadisk, men er kjekke når det trengs. Stavmikser løser dog det meste av slikt. Støtter deffe - unngå ting med kun ett bruksområde. Jeg friterer en del påmmfri og slikt, det løses enkelt med gryte + termometer.

    En Thermapen (svært raskt og svært nøyaktig termometer) er også et must synest jeg. Og så en mandolin. Og en gassbrenner.



    Noen gode kjeler, en grillpanne, et par gode stekepanner hører med. Og selvsagt skarpe kniver. Trenger ikke så mange, men de må være skarpe.

    Jeg bor dog i enebolig, så kan alltids sette ting som brukes mer sporadisk i kjelleren om det ruver. Det gjelder spesielt vannbaljen til sousvide-sirkualtoren.

    Men ingen ting slår grillen i "må-ha".
    En god mandolin som kan anbefales?
    Avhengig av hvor glad/avhengig du er av skikkelig verktøy - De Buyer's type V - pro mandolin er det grommeste. Har en slik en selv, denne brukes ved større anledninger hvor det skal produseres et visst volum at grønnsaker. Til daglig rask bruk har jeg et par andre, husker ikke type men de fungerer helt ok.
    Fordelen med den store utgaven er bl.a. slider som beskytter hånda, vanvittig presisjon - du kan skjære nesten så tynt du vil og så har den et stort utvalg i kniver. Reservekniver er å få kjøpt. Anbefales, har blitt en god del rimeligere også siden jeg kjøpte min for en del år siden.






    De Buyer mandolin profesjonell 1.jpg

    De Buyer mandolin profesjonell.jpg
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn