Z
Zomby_Woof
Gjest
Yoghurt, altså. Litt viskositet før den stivner, det er nok svaret.
gå inn på bildet i mine bilder og trykk på rediger, deretter trykker du på «tryllestaven» øverst til høyre og deretter trykk på ferdig. Så kan du laste opp bildet ditt korrekt veiDagens dessert: vanilje-pannacotta med mangosaus
Vis vedlegget 501021
Joika, med andre ord.I går ble det reinsdyrkaker i fløtesaus med poteter og gulrot til. Enkelt og veldig godt.
Til dette fant jeg en flaske Poe Pinot Noir 2015 innerst i skapet. Snyta godt og akk så enkelt.
Er det spekesild? Eller hva? Ikke hørt ordet før, beklagerMatjesild, Fet og god:
Vis vedlegget 507039
Pluss noe hveteøl, Einarbæri Gin og nypotet:
Vis vedlegget 507038
Det er sild som er modnet/lett fermentert med enzymer fra bukspyttkjertelen. Vi produserer i bøtter og spann av dette produktet i Norge men alt eksporteres ut. Nederland som er det største markedet for denne varen da det omtrent er for en nasjonalrett og regne. Svenskene har også noe de kaller for det samme men er overhode ikke det samme.Er det spekesild? Eller hva? Ikke hørt ordet før, beklagerMatjesild, Fet og god:
Vis vedlegget 507039
Pluss noe hveteøl, Einarbæri Gin og nypotet:
Vis vedlegget 507038
En god mandolin som kan anbefales?Jeg bruker eltemaskinen og stavmikser mest. Sous-vide-sirkulatoren brukes innimellom, add-ons til kenwood chef'en brukes sporadisk, men er kjekke når det trengs. Stavmikser løser dog det meste av slikt. Støtter deffe - unngå ting med kun ett bruksområde. Jeg friterer en del påmmfri og slikt, det løses enkelt med gryte + termometer.
En Thermapen (svært raskt og svært nøyaktig termometer) er også et must synest jeg. Og så en mandolin. Og en gassbrenner.
Noen gode kjeler, en grillpanne, et par gode stekepanner hører med. Og selvsagt skarpe kniver. Trenger ikke så mange, men de må være skarpe.
Jeg bor dog i enebolig, så kan alltids sette ting som brukes mer sporadisk i kjelleren om det ruver. Det gjelder spesielt vannbaljen til sousvide-sirkualtoren.
Men ingen ting slår grillen i "må-ha".
Prøvde dette. Funka som bare det, 26 timer, men kunne kanskje latt den få enda noen timer. Fikk et innfall og prøvde å lage portvinsaus med det samme. Ante ikke hva jeg gjorde, dumma meg ut med oversalting med væsken fra sous vide-posen (varmet opp og silt først), men klarte å ta ned saltet litt med noen potetskiver, hadde ikke sjalott, så det ble vanlig løk i stedet, og i det hele tatt. Ren flaks at det gikk såpass at sleikepotten kom på bordet for siste rest av sausen..SousVide @56 grader et døgn - 30 timer. Grill / stek for skorpe og server som biff med ønsket tilbehør.
Avhengig av hvor glad/avhengig du er av skikkelig verktøy - De Buyer's type V - pro mandolin er det grommeste. Har en slik en selv, denne brukes ved større anledninger hvor det skal produseres et visst volum at grønnsaker. Til daglig rask bruk har jeg et par andre, husker ikke type men de fungerer helt ok.En god mandolin som kan anbefales?Jeg bruker eltemaskinen og stavmikser mest. Sous-vide-sirkulatoren brukes innimellom, add-ons til kenwood chef'en brukes sporadisk, men er kjekke når det trengs. Stavmikser løser dog det meste av slikt. Støtter deffe - unngå ting med kun ett bruksområde. Jeg friterer en del påmmfri og slikt, det løses enkelt med gryte + termometer.
En Thermapen (svært raskt og svært nøyaktig termometer) er også et must synest jeg. Og så en mandolin. Og en gassbrenner.
Noen gode kjeler, en grillpanne, et par gode stekepanner hører med. Og selvsagt skarpe kniver. Trenger ikke så mange, men de må være skarpe.
Jeg bor dog i enebolig, så kan alltids sette ting som brukes mer sporadisk i kjelleren om det ruver. Det gjelder spesielt vannbaljen til sousvide-sirkualtoren.
Men ingen ting slår grillen i "må-ha".