C
cruiser
Gjest
Har man finni ut på "løkka" at separering av melk også er en styggedom nå? Hehe.
Har tidligere registrert din fnysende avvising av "hipstere", m.m. Men tror ikke du kommer langt med å skulle mene at Gustav Koht eller Bjørnstjerne Olavsbråten representerer "løkka", som du har så mye mot.Har man finni ut på "løkka" at separering av melk også er en styggedom nå? Hehe.
Fortsett gjerne med dine utblåsinger, men dette handler om matkvalitet og smak.Helmelk er kumelk der fløten ikke er fjernet. Helmelk må ifølge Melkevareforskriften ikke være oppblandet med separert eller på annen måte helt eller delvis skummet melk.[1] Dette gir en fettprosent på rundt 3,8 prosent, men denne kan variere noe avhengig av blant annet fôr og sesong.
Til tross for definisjonen har Tine siden slutten av 2011 hatt tillatelse til å fjerne fett fra helmelken. Det er foreslått å endre forskriften til å la helmelk betegne all melk med fettprosent 3,5 eller høyere. Med dette regelverket kan fettinnholdet i helmelken standardiseres til et fast nivå.[2]
Enig hest er svært bra kjøtt. har bare spist det noen få ganger siden det ikke er ofte det er til salgs hos slakteren. Men det er riktig god mat! Vel så bra som storfe.Hvorfor er det ingen som slår et slag for hestekjøtt? Det er jo mengder av dem som blir slaktet hvert år og det er synd å la en slik delikatesse gå til spille.
Brukes en del i spekemat.Hvorfor er det ingen som slår et slag for hestekjøtt? Det er jo mengder av dem som blir slaktet hvert år og det er synd å la en slik delikatesse gå til spille.
Jeg kom til å tenke på datteren min. Som småjente var hun en skikkelig hestejente, stalljente på en stall i nærheten og det hele. Favorittpålegget var en type spekepølse. En dag hun ordnet seg mat kikket hun på innholdsdeklarasjonen og der sto det "hest" Hun ble meget betenkt, men som den suverene problemløseren hun er hentet hun en sort tusj, strøk over "hest" dynget på med pølse på brødskiven og spiste med god appetitt.Brukes en del i spekemat.Hvorfor er det ingen som slår et slag for hestekjøtt? Det er jo mengder av dem som blir slaktet hvert år og det er synd å la en slik delikatesse gå til spille.
Bodde en stund i Sveits, der var det helt vanlig med hestebiff på restauranter og de hadde alltid vakumpakket hest i kjøttavdelingen på supermarkedet. Menmen, det meste høres fjonger ut på fransk. For en utlending er det mer schwung over "Steak de cheval" enn "hestebiff". Men det er veldig godt kjøtt.
Dansk juleand om du vil lage noe i samme gaten som smaker bedre.Og som alltid på denne årstiden gjelder følgende: Dropp kalkun på nyttårsaften. Vær sprø og spis noe som er godt istendenfor.
Samma faen bare det ikke er en kalkun. Jeg har spist mye på restaurant i mange år og fått servert mye rart rundtomkring i verden og i Norge. Det eneste av noenlunde normal mat jeg er helt sikker på at jeg aldri noensinne har fått servert er kalkun. Noe som er merksnodig gitt så godt noen prøver å innbillie seg selv og andre at det er. Billig er det også så pris på råvaren kan definitivt ikke være grunnen. Jeg har spist meg gjennom en ikke ubetydelig del av dyreriket, men ennå har jeg til gode å få kalkun på tallerkenen. Tror faktisk ikke jeg har sett det på noen meny noen gang heller. Lurer på hvorfor... Kylling, and, gås, vaktel, fasan, due, rype, perlehøne, orrfugl younameit. Men ingen kalkun.De hadde hel and fra Stange på Rema. Sånn fuggel i stedet?
Da har du åpenbart til gode å bli invitert hjem på amerikansk thanksgiving. Har vel stort sett bare spist kalkun under slike omstendigheter, og det minner vel mest om svineribbe som julemiddag. Altså en merkelig institusjonalisert greie hvor det som står i sentrum er det som smaker minst og ellers ikke noe man finner på å mekke sammen for seg selv en mandag i mars.Samma faen bare det ikke er en kalkun. Jeg har spist mye på restaurant i mange år og fått servert mye rart rundtomkring i verden og i Norge. Det eneste av noenlunde normal mat jeg er helt sikker på at jeg aldri noensinne har fått servert er kalkun. Noe som er merksnodig gitt så godt noen prøver å innbillie seg selv og andre at det er. Billig er det også så pris på råvaren kan definitivt ikke være grunnen. Jeg har spist meg gjennom en ikke ubetydelig del av dyreriket, men ennå har jeg til gode å få kalkun på tallerkenen. Tror faktisk ikke jeg har sett det på noen meny noen gang heller. Lurer på hvorfor... Kylling, and, gås, vaktel, fasan, due, rype, perlehøne, orrfugl younameit. Men ingen kalkun.De hadde hel and fra Stange på Rema. Sånn fuggel i stedet?
Kjøkkenet til kantina på jobben hadde en kalkunfetisj en stund og da dukket det titt og ofte opp. Heldigvis kom de etter hvert på bedre tanker - nå er det kanskje en dag i måneden de har kalun på menyen. Det er en fin dag for å velge fisk som varmrett uansett hva fiskeretten måtte være. Om fiskeretten er ille så er det den dagen da brødmat for en gangs skyld fremstår som et godt alternativ til varm lunch.
Ja det er noen triks. Brining, butterflying og Sous Vide av forskjellige deler (bryst og lår skal ha forskjellig temperatur), er noen av dem.Kalkun done right er utmerket spise men stiller noe mer krav til kunnskap enn "Wenches kjøkken".....
https://www.dagbladet.no/kultur/ska...ne-betale-for-eksporten-av-irsk-melk/70594439Skal bøndene eller skattyterne betale for eksporten av irsk melk?
Paal Røiri
Undertegnede deltok i 2012 i kampanjen for å stoppe eksporten av subsidiert Jarlsbergost. Min artikkel i Dagbladet i april 2012 ble en av de mest leste av Dagbladets artikler den dagen.
Begrunnelsen for å stoppe den subsidierte osteeksporten var at tapet i 2011 var på ca. 770 millioner kroner for norske skattytere. Tine (norske melkeprodusenters samvirkeselskap) begrunnet eksporten med at det var ønskelig å avlaste det norske markedet for nær 150 millioner liter melk.
Kampanjen førte til Stortingets vedtak for tre år siden om å fase ut all eksportstøtte for landbruksvarer innen utgangen av 2019. Den 15. november var det sjokkerende å lese i Dagens Næringsliv om Tines tiltak for Jarlsbergost. Tine vil investere 800 millioner kroner i Irland for å produsere Jarlsbergost av irsk melk, samtidig som Tine investerer 240 millioner kroner i et distribusjonsselskap i USA.
Den opprinnelige hensikten med subsidieringen (å fjerne norske bønders overproduksjon av melk) innfris altså ikke. Er dette en ny milliardregning som norske skattebetalere skal dekke gjennom subsidier og overpriset ost?
For norske melkeprodusenter er vel ikke interessert i at Tine skal dekke investeringene for å få omsatt irsk melk?
Jeg kjenner ganske godt til Jarlsbergostens produksjonslabyrint. Har fulgt og kritisert den i årevis. Mine hovedinnvendinger er få, men jeg undrer meg over at det er slik:Fela: prøv å søk opp andre kilder rundt jarlsbergosten så kanskje du får litt nøytral info rundt problemstillingen. Temaet ble også diskutert et stykke bak i landbrukstråden, men støysenderen fra Vestlandet gjorde det litt usammenhengende.
Et lite stalltips er dog at de faktisk regner med å tjene penger på den utenlandske produksjonen. Samt dekke etterspørselen i et marked her og der. Den innenlandske produksjonen skal jo som kjent kastreres nå i 2019.
Men hva vet vel jeg om saken. Det høres jo veldig rart ut at folk som bare bekymrer seg for diameteren på sugerøret skal ha tanker rundt marked og lønnsomhet og sånt no’.
Over til Bergen.
Det er jeg enig i, spesielt den vellagrede. Men man kunne nok laget en like god ost, til det norske markedet, uten å bruke 40 milliarder på å sponse eksporteksperimenter fra TINE-ansatte. På 1980-tallet forsøkte TINE seg med at det var en sveitserost, til Sveits mente at det burde man slutte med. Og senere har man forsøkt seg med reklame om "en kar som kom til Jarlsberg hovedgård med en sjelden løypekultur, som fortsatt blir brukt". Gjerne illustrert med en fyr i vadmel som kommer gående opp en bakke, med en knippe på skulderen.Jarlsberg er godt.