Sant nok. Og Brunello er vanskeligere enn det meste. Chianti er mer forutsigbart, men ikke lett det heller.Man må velge sine viner med omhu. For meg er fet du peker på blitt et generelt problem uavhengig av type, distrikt, område og land.
Det gjelder vel alle vindistrikter at man må kunne litt for å gjøre gode kjøp. Jeg er okke super-ekspert, men jeg synes Chianti er ca like enkelt som Rioja og Ribera del Duero,Sant nok. Og Brunello er vanskeligere enn det meste. Chianti er mer forutsigbart, men ikke lett det heller.
Hadde et par av denne i kjelleren. Egentlig for dyr for meg men kjøpte under sist slipp. En nydelig riesling.Folkens. Blir en litt anderledes søndag idag. Hjemmelaget soppsuppe til forrett basert på traktkantarell, fløte, kyllingfondue/kraft, timian og alt annet som skal i den.
Hovedrett blir pinnekjøtt kokt i nydelig buljong.
Hvilken vin(er) kan passe?
Har begrenset lager men en moden champagne (08) og en Riesling GG er lagt til kjøling foreløpig.
Det er jo kanskje et poeng.Smøraktig er ikke det jeg forbinder med Chablis?
Sjø, kalk, grønne epler og med lagring østers og tang med friske syrer. Michel, Dauvissat osv.Det er jo kanskje et poeng.
Hva er din hovedforståelse av en god Chablis?
Hvordan får du tak i nor sånt?Det er noen Chablis med eikepreg
Sakset fra DN:
42885 Chablis Grand Cru les Clos 2002
Domaine Pinson
Frankrike, Burgund
96 poeng
Kroner 467,70
Red & White
Domaine Pinson er en av de mest spennende produsentene i Chablis. De lager tradisjonelle eikelagrede viner med stor eleganse, letthet og høy syre. I sin Grand Cru Les Clos bruker de riktignok noe ny eik uten at det er noe problem. Lukket, men lovende duft av sitrus, eple, kalk/østerskall og noe eik. Smaken er intens og stram med stor fylde til å være en vin fra Pinson. Intens og stram vin med stor lengde. Med lagring i 10 år kan dette bli det helt geniale. Pinsons Mont de Milieu 2002 ble dessverre, men forståelig, umiddelbart utsolgt da den kom til landet. Toppvinen Les Clos finnes det imidlertid noen flasker igjen av.
Jeg og kona kom over 2017 Grand Reserva på svenskepoet i Strømstad her om dagen. Kjøpte 2 stk. Tenk; nærmere 900 kr i Norge, 350 kr i Sverige! Et kupp vil jeg si.. MvhFant en halvfull flaske av denne i kjøleskapet på hytta Vis vedlegget 960393
Den ble åpnet i månedsskiftet juli/august. Tro det eller ei: Den hadde bare blitt bedre: Frisk, elegant frukt både på nesen og i munnen.
Samma feltänkt som i Sverige. Vilken butikskedja kommer att lägga upp så många artiklar som Vinmonopolet har? 35551 artiklar.Og måtte vi aldri, noensinne, en gang til, overhodet, høre omkvedet: Legg ned Vinmonopolet.
Ett vinslag, makeløst antall flasker PÅ HYLLENE (og i tillegg langt flere i bestillingslisten).
"infinitely" er nok feil ord, om man tenker realfag osv, men vi skjønner hva han mener.
Vis vedlegget 961095
Jeg er i Italia for tiden, men jeg har ikke funnet noe argument her for å fjerne vinmonopolet. Ja, jeg kan få kjøpt alkohol over alt hele tiden, men utvalget er noe begrenset i alle butikker i forhold til bestillingslistene på polet. Prisene er hva de er. Men gode campaniaviner som det drikkes mye av her i huset koster 15 euro her og 200 NOK i Norge. Ikke forskjell nok til å vurdere emigrasjon.Og måtte vi aldri, noensinne, en gang til, overhodet, høre omkvedet: Legg ned Vinmonopolet.
Ett vinslag, makeløst antall flasker PÅ HYLLENE (og i tillegg langt flere i bestillingslisten).
"infinitely" er nok feil ord, om man tenker realfag osv, men vi skjønner hva han mener.