Har i kveld hatt hyggelig besøk og fått gleden av å høre masse Dire Straits. 8)Okv skrev:Gamle innpillinger utgitt på CD er ofte bra, de har sikkert ikke gjort noe annet enn å bruke samme master som for LP.
Forresten noen som vet hvordan jeg kan få tak i originale Dire Straits?
Det spørs helt på sortnivået, er sort nivået dårlig, er fks grønn, nesten alltid signal grønn. Så på LED funker det med enorm kontrast utmerket hos meg pga at sort nivået er bra og fargene blir gjengitt naturlige. Jeg ser på tv mye uten lys i rommet for å ha det sagt..Marcus skrev:Fin parallell det, bjornh. Det ser fint og flott ut med en gang, men i lengden får du bare hodepine!
Jeg er forøvrig sikker på at de TV'ene som Elkjøp har lyst til å selge, stilles inn mest aggressivt med tanke på kontrast/fargemetning/lysstyrke, og de andre blir tunet ned. Slik får kunden mye mer lyst til å kjøpe den spesifikke modellen som de vil ha bort.
Den kommer nok til å servere "svart" bakgrunn ja... ;D65finger skrev:gleder meg til LED CDen kommer
Og sylskarpt "fokus" og en palett med naturlige naturtro klangfarvervta skrev:Den kommer nok til å servere "svart" bakgrunn ja... ;D65finger skrev:gleder meg til LED CDen kommer
Finnes ikke noe som heter LED-tv egentlig, en LED-tv er en lcd tv med led-bakgrunnsbelysning. En fullverdig led-tv er en oled-tv..Marcus skrev:Har du et LED-TV eller en LCD-TV med LED sidebelysning?
Salgstriks!
Tøys! en En fullverdig Led tv er en lcdtv med bakrunnsbelysning og en OLEDtv er en......OledTVRoberth skrev:Finnes ikke noe som heter LED-tv egentlig, en LED-tv er en lcd tv med led-bakgrunnsbelysning. En fullverdig led-tv er en oled-tv..Marcus skrev:Har du et LED-TV eller en LCD-TV med LED sidebelysning?
Salgstriks!
Mener dere den er bedre lydmessig enn både CD og LP?65finger skrev:Tøys! en En fullverdig Led tv er en lcdtv med bakrunnsbelysning og en OLEDtv er en......OledTVRoberth skrev:Finnes ikke noe som heter LED-tv egentlig, en LED-tv er en lcd tv med led-bakgrunnsbelysning. En fullverdig led-tv er en oled-tv..Marcus skrev:Har du et LED-TV eller en LCD-TV med LED sidebelysning?
Salgstriks!
Det er tilsynelatende høyoppløselige bildeskjermer som prioriteres i dag, fremfor bedre lyd. Dog skal det sies at DTS og Dolby digital finnes i 24bit på Blu-Ray.K.H. skrev:Mener dere den er bedre lydmessig enn både CD og LP?65finger skrev:Tøys! en En fullverdig Led tv er en lcdtv med bakrunnsbelysning og en OLEDtv er en......OledTVRoberth skrev:Finnes ikke noe som heter LED-tv egentlig, en LED-tv er en lcd tv med led-bakgrunnsbelysning. En fullverdig led-tv er en oled-tv..Marcus skrev:Har du et LED-TV eller en LCD-TV med LED sidebelysning?
Salgstriks!
Mitt innlegg var egentlig et litt fjollete forsøk for å få folk til å innse OT og holde seg til saken, nemlig CD vs. LP. Ser jeg ikke var heldig med den...bjornh skrev:Det er tilsynelatende høyoppløselige bildeskjermer som prioriteres i dag, fremfor bedre lyd. Dog skal det sies at DTS og Dolby digital finnes i 24bit på Blu-Ray.K.H. skrev:Mener dere den er bedre lydmessig enn både CD og LP?65finger skrev:Tøys! en En fullverdig Led tv er en lcdtv med bakrunnsbelysning og en OLEDtv er en......OledTVRoberth skrev:Finnes ikke noe som heter LED-tv egentlig, en LED-tv er en lcd tv med led-bakgrunnsbelysning. En fullverdig led-tv er en oled-tv..Marcus skrev:Har du et LED-TV eller en LCD-TV med LED sidebelysning?
Salgstriks!
Svaret er selvsagt at noen anlegg låter for hardt på digitale medier. :-XRoDa skrev:Skal tråden tilbake på sporet, så kanskje noen kan prøve å finne ut av hvorfor man så ofte foretrekker lyden fra vinyl foran cd?
R
Hvordan kan man snakke om "oppløsning" når signalet er analogt helt fra kilden, og ikke er modularisert i det hele tatt?Espen R skrev:Men den ironiske siden av dette er at Lp vistnok bare skal ha 10-12 bits oppløsning omregnet i den digitale verden
Hei,Espen R skrev:Sist helg da vi hadde lyttesession hos RoDA sammenlignet vi Lp/CD/SACD. Helt typisk får du denne "avkuttede" følelsen når du bytter fra en god Lp pressning, til CD. Med "avkuttede" følelsen mener jeg en reduksjon av romopplevelsen i musikken, akustikk/etterklang, overtoner etc. Og for meg er dette svært frustrerende å lytte til: hater dette!
Alt dette kommer på plass igjen med high-rez digital; DSD, DXD, 24/192. Men den ironiske siden av dette er at Lp vistnok bare skal ha 10-12 bits oppløsning omregnet i den digitale verden + en båndbredde opp til 14-16 kHz, dårlig kanalseperasjon, støy og forvregning. ;D
Er nettopp slik jeg opplever vinyl også Espen R. Foretrekker dog generelt klassisk musikk på SACD, men ellers går det mest i vinyl her hjemme. Kanskje det er noe med gjengivelsen fra vinylen som passer bedre for hørselen til mennesker? Min erfaring er at målinger reflekter gjerne svært lite om jeg synes det låter fint eller ei.Espen R skrev:Sist helg da vi hadde lyttesession hos RoDA sammenlignet vi Lp/CD/SACD. Helt typisk får du denne "avkuttede" følelsen når du bytter fra en god Lp pressning, til CD. Med "avkuttede" følelsen mener jeg en reduksjon av romopplevelsen i musikken, akustikk/etterklang, overtoner etc. Og for meg er dette svært frustrerende å lytte til: hater dette!
Alt dette kommer på plass igjen med high-rez digital; DSD, DXD, 24/192. Men den ironiske siden av dette er at Lp vistnok bare skal ha 10-12 bits oppløsning omregnet i den digitale verden + en båndbredde opp til 14-16 kHz, dårlig kanalseperasjon, støy og forvregning. ;D
Uten å vite det, tipper jeg at det kan være en begrensning et sted. Et sted går grensen for hvor korte svingninger pickup-en klarer å fange opp, og for hvor små detaljer man kan produsere på en LP-plate.digiman skrev:Vinyl er vel forøvig i stand til å gjeni høyere en 14-16Khz ???
Kan se på SNR / dynamiske området til vinyl, det er svært mye dårligere enn CD. Du får ca 6db dynamisk område pr. bit (så CD har ca 96dB, har du 24 bits får du ca 144dB (men neppe etter det analoge trinnet)). Mener å ha lest at vinyl har maks rundt 70dB, noe som skulle tilsvare 11-12 bits.Dazed skrev:Hvordan kan man snakke om "oppløsning" når signalet er analogt helt fra kilden, og ikke er modularisert i det hele tatt?
Får ikke det til å henge på greip.
De høyeste frekvensene er også svært utsatt for slitasje, så etter noen avspillinger er de i fare.Dazed skrev:Uten å vite det, tipper jeg at det kan være en begrensning et sted. Et sted går grensen for hvor korte svingninger pickup-en klarer å fange opp, og for hvor små detaljer man kan produsere på en LP-plate.digiman skrev:Vinyl er vel forøvig i stand til å gjeni høyere en 14-16Khz ???
Rega Planar 3 (modda) vs Marantz CD/SACD (husker ikke modellbenevnelsen). Vi sammenlignet 3 CD utgaver av Dire Straits mot Lp og SACD.yasman skrev:Hei,Espen R skrev:Sist helg da vi hadde lyttesession hos RoDA sammenlignet vi Lp/CD/SACD. Helt typisk får du denne "avkuttede" følelsen når du bytter fra en god Lp pressning, til CD. Med "avkuttede" følelsen mener jeg en reduksjon av romopplevelsen i musikken, akustikk/etterklang, overtoner etc. Og for meg er dette svært frustrerende å lytte til: hater dette!
Alt dette kommer på plass igjen med high-rez digital; DSD, DXD, 24/192. Men den ironiske siden av dette er at Lp vistnok bare skal ha 10-12 bits oppløsning omregnet i den digitale verden + en båndbredde opp til 14-16 kHz, dårlig kanalseperasjon, støy og forvregning. ;D
Har ikke opplevd denne "avkuttede" effekten. Hos meg er cd klart best! Mer rom, dynamikk og bunn.
Hva slags kilder ble sammenlignet?
Ja, det er visse fysiske begrensninger som går på hvor presist det faktisk er mulig å produsere (og å avlese) en LP. Jeg vet ikke hvor denne grensen går, men at oppløsningen til vinyl er "uendelig" er en stor misforståelse.Dazed skrev:Uten å vite det, tipper jeg at det kan være en begrensning et sted. Et sted går grensen for hvor korte svingninger pickup-en klarer å fange opp, og for hvor små detaljer man kan produsere på en LP-plate.
Enig.nb skrev:Ja, det er visse fysiske begrensninger som går på hvor presist det faktisk er mulig å produsere (og å avlese) en LP. Jeg vet ikke hvor denne grensen går, men at oppløsningen til vinyl er "uendelig" er en stor misforståelse.Dazed skrev:Uten å vite det, tipper jeg at det kan være en begrensning et sted. Et sted går grensen for hvor korte svingninger pickup-en klarer å fange opp, og for hvor små detaljer man kan produsere på en LP-plate.
Netopp! Og allikevel låter 16/44Khz for mange dårligere en god vinyl gjengivelse.nb skrev:Kan se på SNR / dynamiske området til vinyl, det er svært mye dårligere enn CD. Du får ca 6db dynamisk område pr. bit (så CD har ca 96dB, har du 24 bits får du ca 144dB). Mener å ha lest at vinyl har maks rundt 70dB, noe som skulle tilsvare 11-12 bits.Dazed skrev:Hvordan kan man snakke om "oppløsning" når signalet er analogt helt fra kilden, og ikke er modularisert i det hele tatt?
Får ikke det til å henge på greip.
+ at det ikke er mulig å kutte i plate med fullt nivå ved 20 Khz i normal hastighet («dybdeprofilen» på skjerehodet er ikke «skarp» nok), og at de fleste PUer har ditto problemer med å henge med i svingene (bokstavelig talt) dersom det skulle utsettes for fullt nivå ved 20 KHz (krever veldig skarp nålesliping). Problemene med å kutte og reprodusere fult nivå på høye frekvenser starter et sted omkring 5 KHz.Barbaresco skrev:De høyeste frekvensene er også svært utsatt for slitasje, så etter noen avspillinger er de i fare.Dazed skrev:Uten å vite det, tipper jeg at det kan være en begrensning et sted. Et sted går grensen for hvor korte svingninger pickup-en klarer å fange opp, og for hvor små detaljer man kan produsere på en LP-plate.digiman skrev:Vinyl er vel forøvig i stand til å gjeni høyere en 14-16Khz ???