Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.003
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Det høres veldig godt ut. Det fine med ragu er at det er tusen måter å lage den på. Jeg ville kanskje valgt pecorino i stedet for parmesan siden denne raguen er basert på lam. Som en parentes kan det nevnes at det finnes tagliatelle både med og uten egg også i Norge. Dette har betydning for oss med anlegg for høyt kolesterol, men ikke for alle andre.
    Er det ikke begrenset hva kroppen tar opp av kolesterol i maten? Var ikke det en av grunnene til at egg ble friskmeldt?
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Det høres veldig godt ut. Det fine med ragu er at det er tusen måter å lage den på. Jeg ville kanskje valgt pecorino i stedet for parmesan siden denne raguen er basert på lam. Som en parentes kan det nevnes at det finnes tagliatelle både med og uten egg også i Norge. Dette har betydning for oss med anlegg for høyt kolesterol, men ikke for alle andre.
    Er det ikke begrenset hva kroppen tar opp av kolesterol i maten? Var ikke det en av grunnene til at egg ble friskmeldt?
    Det stemmer nok for de fleste, men saken er noe annerledes for oss med arvelig høyt kolesterol. Vi må nok fortsatt ha et kritisk blikk på hva vi spiser. Min kilde her er Lipidklinikken på Rikshospitalet. Jeg ser ingen grunn til ikke å følge rådene deres.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    I dag ble det chili con carne. En tradisjonell oppskrift med kvernet storfe, løk, hvitløk, tomat og bønner krydret med chili og cummin. Det eneste ukonvensjonelle i dag var tilbehøret, nemlig kokt blomkål og kun det. Den er i høysesong her nå, koster nesten ingenting og smaker ypperlig. Dessuten passet den utmerket til denne bruken, god og mild mot hot chili.
     
    6

    65finger

    Gjest
    Fersk suppe og kjøtt. Kraft på kalveben , rødvin, løk, hvitløk og div krydder. Kokekjøtt og masse rotgrønnsaker
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Noen som vet hvor en kan få tak i foie gras i Oslo? (Jacobs fører ikke)
    Skal du ha andelever eller gåselever? Begge deler selges under betegnelsen foie gras som kan oversettes med fettlever. Andelever er betydelig billigere enn gåselever og mindre fet, men den smaker også mye mindre. Jeg er temmelig sikker på at du får tak i det hos Gutta på Haugen eller hos Maschmanns på Skøyen. Jeg pleier å kjøpe gåselever hos Gutta fra Havet i Sandvika, tidligere Fiskeriet. Norgesgruppen sluttet desverre å selge alle former for foie gras for et par år siden for å være politisk korrekte.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.079
    Antall liker
    13.592
    Spareribs, fries, coleslaw, mais og bbq-saus.

    Toast med mangochutney og røkt andebryst til forrett.

    Creme brulee og bringebærsorbet til dessert.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.079
    Antall liker
    13.592
    Noen som vet hvor en kan få tak i foie gras i Oslo? (Jacobs fører ikke)
    Skal du ha andelever eller gåselever? Begge deler selges under betegnelsen foie gras som kan oversettes med fettlever. Andelever er betydelig billigere enn gåselever og mindre fet, men den smaker også mye mindre. Jeg er temmelig sikker på at du får tak i det hos Gutta på Haugen eller hos Maschmanns på Skøyen. Jeg pleier å kjøpe gåselever hos Gutta fra Havet i Sandvika, tidligere Fiskeriet. Norgesgruppen sluttet desverre å selge alle former for foie gras for et par år siden for å være politisk korrekte.
    Jepp - det som gjerne står på pakkene er
    - foie gras de canard (and)
    - foie gras de oie (gås)

    I Norge er det vanligst med and, forsåvidt også andre steder da gås er, som du sier, mye dyrere.

    Og sist men ikke minst - hva skal du ha? En terriene? Til å steke i panne? Sistnevnte er vel kun lov å selge frossen i Norge, i hine hårde dager pleide jeg å kjøpe det på Smart Club av alle steder, de tok 400 kroner for akkurat samme pakke som Jacobs skulle ha 800 kroner for. Terriene man får kjøpt rundomkring i pakker eller hermestisk er forsåvidt greie nok helt til man smaker the real deal. En kollega av meg hadde med en kilo duggfersk gåseleverterriene fra Paris til nyttårsmiddag for en tid tilbake - han var også hyggelig nok til å ikke ville ha med seg de store mengdene rester hjem. Hermetikkboksene jeg hadde ble aldri helt det samme etter det..


    Sjekk også innholdsfortegnelsen, det er er ganske vanlig å blande inn andre typer lever / spekk for å få ned kostnaden. Som en kuriousitet kan nevnes at sous vide for alvor fikk sitt innpass på kjøkkenet da Troisgros fant ut at det var den optimale måten for å bevare tekstur og minimere tap av fett når de lagde gåseleverterriener.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.116
    Antall liker
    16.601
    Torget vurderinger
    2
    Nå som nyretapper er blitt mainstream i Norge må man sikte mot andre cuts, kanskje. Var en tur på markedet i Malaga i dag, sammen med min mor. Nesten alle fiskebodene holdt lukket, fordi det er mandag. Naturligvis, siden man ikke får fersk fisk på en mandag. De få som holdt åpent melder at det de selger er fryst.

    Skjermbilde 2016-10-24 kl. 13.22.53.jpg

    Så da ble det en tur i fotballbanen med kjøttvarer og fotballbanen med grønnsaker. Lyst på sopp?

    Skjermbilde 2016-10-24 kl. 13.23.04.jpg

    Jeg er usikker på om jeg ville vært slank eller smellfeit om jeg bodde her. Grønnsaksutvalget er slik at man uten problemer kan leve vegansk, om det skulle være et mål, og likevel ha rik variasjon. Flere av bodene selger kun økologisk dyrkede grønnsaker.

    Skjermbilde 2016-10-24 kl. 13.23.13.jpg Skjermbilde 2016-10-24 kl. 13.23.28.jpg

    Prisene er selvsagt absurde -- det koster å bo langt oppe mot nord. Slakterne som har utsalg i markedet har i mange tilfeller egne gårder med dyr, eller samarbeider nært med gårder. Spesialisten vi liker å gå til har kunder fra Argentina og Uruguay, som får telefon når gode ting kommer inn. Han lager sine egne chorizos, selvsagt, og disse er så populære at man må bestille på forhånd. I dag prøver jeg "lagartillos de cerdo iberico". Dette er et avskjær fra indrefileten på grisene man får Jamon Serrano og Iberico fra, avskjæret er like mørt som indrefileten, men har i tillegg marmorering og fettrand, og smaken er vanskelig å beskrive ...

    Skjermbilde 2016-10-24 kl. 13.36.15.jpg
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.249
    Antall liker
    105.615
    Torget vurderinger
    23
    Vil herren vennligst la være å poste bilder av paradis :mad:
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.116
    Antall liker
    16.601
    Torget vurderinger
    2
    ;)

    Gikk litt fra besinnelsen hos olivenspesialisten ...
    Her er det familier som har drevet boder i generasjoner, og som har sine spesialiteter.
    Atarazanas-markedet syns jeg er obligatorisk om man er interessert i mat og tilbringer tid på Solkysten. Men det er forunderlig hvor mange som ikke vet om det -- prisene er ca 1/2-parten av turistprisene litt lenger vest langs kysten, utvalget er betraktelig større og man finner stadig noe nytt å bli overrasket over.


    20160701-111053-largejpg.jpg a-stall-with-olives.jpg
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Oliven skal være italiensk og matpornografi bør bli forbudt.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Jeg kan for øvrig melde at prisen på hvit trøffel som startet veldig moderat på 250 euro pr. hg når sesongen åpnet 1. oktober nå pr. 28. oktober er oppe i 450 euro pr. hg. Dette er langt dyrere en i fjor hvor prisen ikke gikk over 400 euro.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Jeg er tilbake i Norge og da ble det Hitra-krabbe til lunsj i dag og lapskaus på reinsdyrmørbrad til middag. Det er heldigvis mulig å få tak i god mat her i landet også.
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.990
    Antall liker
    231
    Torget vurderinger
    4
    Osso buco Milanese på dag tre. Margbeina er nydelige å sutte på nå
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.260
    Antall liker
    6.512
    Her var det mye brun mat.

    I dag var det husets lasagne;

    Fenikkel
    Gulrot
    Selleri
    Gul og rød løk
    Hvitløk
    Finhakket og stekt i en god olivenolje
    5ss tomatpure, 2ss soyasaus, 2ts eplecidereddik, 1 toppet ts røkt paprika og 2ts sukker oppi, freses ned
    3 bokser Mutti bokstomater, 1ts hver av oregano, timian og basilikum, desverre ingen ferske urter her i dag. Et par klyper smuldret rosmarin.
    2.5dl tørkede, grønne, linser, kokt og avrent has i. Kokes godt ned i en halvtimes tid.

    Sautert spinat, halvannen stor pose.

    Bechamel på den kjente måten, men med rapskokos som smør og havrefløte\soyamelk. Hadde også oppi noen veganske hemmeligheter for å gjøre sausen akuratt passe ostete, og stekeskorpen ble jevnt brunet og fin.

    4 lag saus\pastaplater\bechamel - 2 lag innimellom med spinat.

    Godt brød og flaksalt til.

    Ellers er morgendagen spikret; store mengder thai-ris, wokket pak choi, okra og grønne bønner i saus av ingefær, hvitløk, persille og kokosmelk.
     
    Sist redigert:

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4

    Torja

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.03.2008
    Innlegg
    2.350
    Antall liker
    1.028
    DSC_0418.jpg
    Jacobs vossakorv med kålrabistappe og Romano salat m/mais på.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Kokte margbein fra reinsdyr med salt, pepper og brød. Suppe med rotfrukter kokt på kraften fra margbeina og biter av reinsdyrpølse.
    Vin til dette var en Hugel gewurtztraminer. (Det er over 90 kroner å spare på den på taxfree i forhold til polprisen.)
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.260
    Antall liker
    6.512

    Har kokt ukens ladning med kikerter, og forsynt meg med en dose lune av disse i en skål med olivenolje, mynte og flaksalt. Har satt en deig med Roti som skal has til retten i videoen mens jeg hadde tidlig morgen med babyjenta. Deilig å lage søndagsmiddag i etapper:)
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Jeg var et par dager i Munchen nå for å spise denne:


    Det ble også spist weisswurst til frokost.:)
    Murnau Werdenfelser er en av de bedre biffene i Europa for tiden ved siden av Chianina.
     
    Sist redigert:

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.714
    Antall liker
    2.323
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Jeg bodde på Hotel Platzl, Hotel. Mer sentralt er det vanskelig å bo i Munchen og servicen er førsteklasses. De skal også ha Munchens beste weisswurst til frokost. Jeg fant ingen grunn til å klage på dem. 5 minutter å gå fra Marienplatz og S-banen fra flyplassen. Jeg har bodd der to ganger og det kommer jeg til å fortsette med i den byen.
    Her spiser du Murnauer Werdenfelser - Der Pschorr - Das bayerische Wirtshaus am Viktualienmarkt München. 5 minutter å gå fra hotellet. De har veldig gode oster, også fra en lokal produsent som du ser på nettsiden. Ikke direkte billig, men 160 euro for to inkludert ost, entrecote av omtalte okse, apfelstrudel med 1/2 liter vaniljesaus, øl og snaps er det ikke noe å si på. Uansett så er det umulig å gå sulten til sengs i den byen. De har også utmerkede italienske restauranter.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn