Vinvenner i heimen i går.
Forrett: Kanapeer med ørretrogn på en seng av creme fraiche med sjalottløk
Viner:
Chablis GC Les Clos 99, V Daucvissat. Nettopp på drikkeplatå, lime, fennikkel og sjå med snev av eik, utvikler seg flott i glasset.
Chablis GC Grenouilles 95, Le Chablisienne. Moden med sjø, sopp og lanolin. Suveren.
Corton-Charlemagne GC 93, Bonneau de Martray. Enorm lengde og friskhet enda ung, sjø, krabbeskall, koriander og assorterte krydder og ørlite malt.
Midtrett: Chilistekte scampi med foccacia, ruccola og balsamico
Viner:
Schlossbøckelheimer Felsenberg Spætlese 2004, Dønnhoff. For ung, trenger masse lufting og tid før det blir noe mer enn ung frukt
..jeg er ikke overbevist av den enorme Dønnhoffhypen (særlig utpreget i USA) de senere år.
Abtsberg Spætlese 88, Maximin Grunhaus. Sublim vin som blir yngre og yngre etter som den får tid i glasset, veldig kompleks med umiskjennelig men diskret firne (oljefille)
Oster fra Colonialen i Bergen mens restene av de hvite ble skylt ned
Hovedrett: Boeuf Bourgignone med jasminris og surdeigsbrød
Viner:
Gevrey-Charmbertin PC Les Cras 2001, Roumier. Tøffe tanniner her, svært ung, super nese av hagebær og anis.
Vosne-Romanee Le Clos de Chateau 2001, Liger-Belair : Nydelig velbalansert vin med tanninene på rett sted, fløyelsmyk og innsmigrende.
Gevrey-Chambertin PC Clos St-Jacques 91, S Esmonin: Ubeskrivelig kompleks nese av krydder, bær og sekundæraromaer, på topp nå.
Ch Beychelle 86, St-Julien: Nydelig vin med noen av de mest avbalanserte tanninene jeg har smakt fra 86 I Medoc, floral, nesten Margauxaktig nese med undertoner av jordkjeller og stall, lett rustikk men enormt sjarmerende. Klassisk og Rollandfri Bordeaux!