Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    16.125
    Antall liker
    9.230
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Anbefaler forresten denne....

    Veldig bra på Pizza og funker bra på kjøtt også!

    Mvh
    OMF

    Claus.jpg
     
    D

    Danke

    Gjest
    Ok så forklar meg hva som er forskjellen på å gå i en butikk i oslo å kjøpe seg en biff skjært ned og modnet i trøndelag kontra å gå på stene å kjøpe seg en fra Holland
    Som sagt vi lever i forskjellig verden.. Du sier I NORGE og så mener du Oslo-vest eller noe sånt....
    svar på spørsmålet
    https://kjottlevert.no/
    https://kjottlevert.no/hvor-leverer-vi/

    Jeg tror jeg fant den siden dere handler på. Altså kjølebilen Krusern snakket om.
    Bærum, Oslo, Asker direktehjemlevering.

    Dere er jammen heldige og priviligerte som har et sånt tilbud, og har råd til å kjøpe ekstra god kvalitet.
    Ca 600-800 kr kg, Entrecote og Ytrefilet, men gratis frakt i egen kjølebil. :)

    Jeg er enig det er kult, men vi har nok ikke samme mulighet andre steder. Grunnen til at det er så enkelt i Bærum og Oslo er nok først og fremst at Bærum befolkningen bestiller så mye.

    Men det er en sabla kul løsning, ser de leverer fra vårt gamle Slakteri Ringstad også, fra Rakkestad, og det gjør meg jo stolt.
     
    Sist redigert:

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.754
    Antall liker
    2.385
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    5
    Jeg er ikke så komplisert når det gjelder mat, og er glad i biff. Hater trevler og seigt kjøtt , så da blir det ofte indrefilet. I dag blir det Rema 1000 - Indrefilet Pampas...til 349,-/kg.
    Ser bra ut så langt.

    Heineken i glasset.

    Mvh
    OMF
    Det finnes ikke seigt kjøtt, det finnes bare kjøtt som er feil behandlet.:)
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Ok så forklar meg hva som er forskjellen på å gå i en butikk i oslo å kjøpe seg en biff skjært ned og modnet i trøndelag kontra å gå på stene å kjøpe seg en fra Holland
    Som sagt vi lever i forskjellig verden.. Du sier I NORGE og så mener du Oslo-vest eller noe sånt....
    svar på spørsmålet
    https://kjottlevert.no/
    https://kjottlevert.no/hvor-leverer-vi/

    Jeg tror jeg fant den siden dere handler på. Altså kjølebilen Krusern snakket om.
    Bærum, Oslo, Asker direktehjemlevering.

    Dere er jammen heldige og priviligerte som har et sånt tilbud, og har råd til å kjøpe ekstra god kvalitet.
    Ca 600-800 kr kg, Entrecote og Ytrefilet, men gratis frakt i egen kjølebil. :)

    Jeg er enig det er kult, men vi har nok ikke samme mulighet andre steder. Grunnen til at det er så enkelt i Bærum og Oslo er nok først og fremst at Bærum befolkningen bestiller så mye.

    Men det er en sabla kul løsning, ser de leverer fra vårt gamle Slakteri Ringstad også, fra Rakkestad, og det gjør meg jo stolt.
    Du har nok ikke skjønt stort av hva jeg har prøvd å formidle. De prisene er forøvrig mye høyere enn hva vi betaler i butikk
     
    D

    Danke

    Gjest
    svar på spørsmålet
    https://kjottlevert.no/
    https://kjottlevert.no/hvor-leverer-vi/

    Jeg tror jeg fant den siden dere handler på. Altså kjølebilen Krusern snakket om.
    Bærum, Oslo, Asker direktehjemlevering.

    Dere er jammen heldige og priviligerte som har et sånt tilbud, og har råd til å kjøpe ekstra god kvalitet.
    Ca 600-800 kr kg, Entrecote og Ytrefilet, men gratis frakt i egen kjølebil. :)

    Jeg er enig det er kult, men vi har nok ikke samme mulighet andre steder. Grunnen til at det er så enkelt i Bærum og Oslo er nok først og fremst at Bærum befolkningen bestiller så mye.

    Men det er en sabla kul løsning, ser de leverer fra vårt gamle Slakteri Ringstad også, fra Rakkestad, og det gjør meg jo stolt.
    Du har nok ikke skjønt stort av hva jeg har prøvd å formidle. De prisene er forøvrig mye høyere enn hva vi betaler i butikk
    Dere er allikevel heldige, for Meny sender ikke til Østfold.

    Du snakket om den bilen med kjøleskap som leverte på adresse i detalj, og jeg tror vi skjønte at du snakket om noe seriøst og reelt.
    Ikke dra deg unna at du er priviligert. Vær stolt av det!

    Nå som jeg vet dere er Vestkantfolk så respekterer jeg dere faktisk mye mere, for da vet jeg hvor dere står, og jeg vet hvor jeg står og da forstår jeg mye bedre dette med en annen verden osv.

    Jeg synes ikke de prisene var altfor dyre når vi snakker om Service, topp-kvalitet og levering. Jeg tror jeg tilogmed hadde prøvd en kg selv, om jeg bodde sentralt i Oslo og viste om dette.

    Nå vet flere om muligheten, og jeg tror flere kommer til å bruke tjenesten.
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Tror alle(nesten) forstod at man kan kjøpe produkter produsert i Trondheim uten å måtte bo i Trondheim.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Tror alle(nesten) forstod at man kan kjøpe produkter produsert i Trondheim uten å måtte bo i Trondheim.
    Jo, jeg ser hvor du kommer fra, og skjønte nesten med engang greia. Du bestiller til Oslo.. Aller først antok jeg at du bodde i Trøndelag, men jeg skjønte jo fort at du bodde i Oslo og fikk hjemlevert av kjølebilen, eller bestilte rimeligere i butikk whatever. :)

    Da skjønner jeg jo at du sikkert har bedre kjøtt en den 179kr gjøkalven jeg har kjøpt 3-4kg vakum av fra Holland i sommer. Selv om jeg som en annen Trotto Birger synes den var noe av det beste jeg har smakt, inkludert det JEG mener er bedre resturangbesøk, på Gårder, Festiviteter, Kranbaner og sånt i Østfold vel å merke. ;)
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Jeg driter ikke penger, bor ikke på vestkanten og heller ikke i Oslo. Jeg prøver bare å illustrere at det eksisterer en verden utenfor din andedam.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg driter ikke penger, bor ikke på vestkanten og heller ikke i Oslo. Jeg prøver bare å illustrere at det eksisterer en verden utenfor din andedam.

    Ok, men de tingene kan ikke sendes hvor som helst i den andedammen, og når du snakket om kjølebilen som kjører rundt og leverer kjøtt til deg, med eget kjølerom osv. Så så jeg ikke for meg at du kjøpte i en fysisk butikk.

    My bad, du bor ikke i Asker eller Akershus heller? Du har iallefall lett tilgang til Oslo, og bor klart i andedammen...... Det går klart fram av meldingene dine hvor du handler.. i det du kaller Andedammen.

    Jeg bare SÅ for meg at bilen putret fram til Cruiser, cruiset inn og leverte full pakke hehe.. ;)

    Ref-Ok, vi har noe som heter kjøletransport i Norge. Det fungerer slik at man har en lastebil med litt ekstra tykke isolerte vegger og et dieselaggregat. Dette blir som et stort kjøleskap med hjul og motor på. Dette kjøleskapet kan farte rundt på noe vi kaller veier og levere RUNDT forbi i hele Norge.. magisk!

    -Du kjøper altså ikke av dette kjøleskapet som farter rundt på noe vi kaller veier og leverer.
    Beklager ble litt carried away når jeg så de faktisk hadde en bil som leverte i Oslo og omegn... [emoji6]

    Men da er jeg nysgjerrig, hvor mye koster Grand Hotel biffen fra Trondheim i den butikken du handler i da?

    Entrecote, eller Ytrefilet i kg som er oppnåelig for oss i den gemene hop, om vi ringer fra spesialbutikken 3 dager i forvei og skulle være så heldig å bo i den andedammen???
     
    Sist redigert:
    D

    Danke

    Gjest
    Du bør ikke si hvor mye det koster, ełler hvor du handler dette.

    Men det hadde vært interessant å vite hva det koster i en "Helt annerledes verden" [emoji4]

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:
    6

    65finger

    Gjest
    svært så opptatt du er av pris. spiser relativt sjelden oksekjøtt. Om det koste 300, 400. 500. 700 kr kg betyr ikke så meget.
     
    D

    Danke

    Gjest
    svært så opptatt du er av pris. spiser relativt sjelden oksekjøtt. Om det koste 300, 400. 500. 700 kr kg betyr ikke så meget.
    Jeg er bare nysgjerrig, siden dere får tak i den samme biffen som Grand Hotel har. Var bare ytrefilet og entrecote jeg lurte på.

    En luksusbiff på jul liksom.
    Kult.

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.732
    Antall liker
    17.772
    Torget vurderinger
    2
    Er noen sider med rare kommentarer nå. At biff blir grå i pannen behøver ikke bety at den er "kokt", men kan bety at man har brukt en olje og for lav temperatur i forhold til ønsket "karamellisering". Ser ofte grå biffer i ulike utland. Selv liker jeg karamelliseringen, eller Maillard-effekten som det kalles.

    For å unngå at biffen ligger og koker i sky/olje/for mye og vannholdig smør, kan man bruke en grillpanne. Enkelte er litt slitsomme å rengjøre, dette er den jeg er mest fornøyd med. Siden jeg har gassovn med mange bluss kan jeg også plassere pannen slik at jeg får ulike temperaturer på den. Men selv midtvinters fyrer jeg gjerne opp utendørsgrillen, dog ikke når det er veldig mange minusgrader.

    Skjermbilde 2017-08-06 kl. 15.14.09.jpg

    Culina - Kobber og støpejern - Grillpanne med stativ 2,75liter L320 B260 mm Støpejern
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg liker skosåler. Vi har ikke høy biff av praktiske og økkonommiske hensyn.

    Dersom det hadde vært kreftskorpe på den lave skosåla så hadde ikke jeg fått biffen blodig til medium.

    Grunnen til at ICA grisen hadde stekeskorpe var fordi vi begge liker gris godt stekt [emoji6]

    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    D

    Danke

    Gjest
    Vel nok om mine lave skosåler, og andres høye luksusbiffer på hjul...

    Her hos den gemene hop, har jeg tapas, indusstritommat Sense fra Holland, billig ciabatta, litt olivenolje, indusstri oliven med piementopasta. Og kuttet italiensk salami og chorizo. En fattigmanns Amarone til.. en såkalt Ripasso.



    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.857
    Antall liker
    8.167
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Vi hadde fisk til middag, vi. Steinbit. Og litt ekstra torsk (av elendig kvalitet. Kjøpefisk, må vite) fordi steinbiten berre kjem i halvkilospakkar.

    Nei, må nok ta meg saman og fiske litt igjen. Det skal eg iallfall gjere når eg vert pensjonist/bestefar med båten. Ein kan ikkje stole på det ein kjøper i butikk.
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx
    D

    Danke

    Gjest
    Tapas var godt, i min gemene folkegane. om det kan kalles tapas da, jeg savnet den myke billige pikantosten Coop Konsum fra Danmark.

    Vet ikke hvorfor vi liker den, men det gjør vi.

    Meny er gode på ost synes jeg.



    Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk
     
    Sist redigert:

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.815
    Antall liker
    7.855
    Čevapčičis på grillen. Finkvernet i går med 50/50 suppekjøtt fra lam og okse, begge med en fettprosent på 30 prosent eller så. Tilsatte etter standard bosnisk oppskrift finhakket løk, salt, pepper og en toppet spiseskei med ungarsk paprikapulver. Čevapčičiene går rett fra kald kjøl og over på litt over mellomvarm grill til en får stekeskorpe, da slukker jeg mellomblusset og ruller de forsiktig noen ganger på indirekte varme. Før servering får de hvile fem minutter i en kjele med lokk på.

    Serveres med nyrevet pepperrot, sterk sennep, finhakket løk samt ferske urter og tomat, på georgisk vis. Man spiser med hendene. Bruker ene hånden til å dyppe čevapen I litt sennep og deretter i den finstrimlede pepperroten. Den andre for urter, tomat og løk, samt noe godt i glasset naturligvis.

    Superenkelt og supergodt.
     

    palmaris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.11.2002
    Innlegg
    1.652
    Antall liker
    1.085
    Torget vurderinger
    1
    Čevapčičis på grillen. Finkvernet i går med 50/50 suppekjøtt fra lam og okse, begge med en fettprosent på 30 prosent eller så. Tilsatte etter standard bosnisk oppskrift finhakket løk, salt, pepper og en toppet spiseskei med ungarsk paprikapulver. Čevapčičiene går rett fra kald kjøl og over på litt over mellomvarm grill til en får stekeskorpe, da slukker jeg mellomblusset og ruller de forsiktig noen ganger på indirekte varme. Før servering får de hvile fem minutter i en kjele med lokk på.

    Serveres med nyrevet pepperrot, sterk sennep, finhakket løk samt ferske urter og tomat, på georgisk vis. Man spiser med hendene. Bruker ene hånden til å dyppe čevapen I litt sennep og deretter i den finstrimlede pepperroten. Den andre for urter, tomat og løk, samt noe godt i glasset naturligvis.

    Superenkelt og supergodt.
    Bruker du ikkje lepinje? Eg liker Jelen med mine :)
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.815
    Antall liker
    7.855
    Čevapčičis på grillen. Finkvernet i går med 50/50 suppekjøtt fra lam og okse, begge med en fettprosent på 30 prosent eller så. Tilsatte etter standard bosnisk oppskrift finhakket løk, salt, pepper og en toppet spiseskei med ungarsk paprikapulver. Čevapčičiene går rett fra kald kjøl og over på litt over mellomvarm grill til en får stekeskorpe, da slukker jeg mellomblusset og ruller de forsiktig noen ganger på indirekte varme. Før servering får de hvile fem minutter i en kjele med lokk på.

    Serveres med nyrevet pepperrot, sterk sennep, finhakket løk samt ferske urter og tomat, på georgisk vis. Man spiser med hendene. Bruker ene hånden til å dyppe čevapen I litt sennep og deretter i den finstrimlede pepperroten. Den andre for urter, tomat og løk, samt noe godt i glasset naturligvis.

    Superenkelt og supergodt.
    Bruker du ikkje lepinje? Eg liker Jelen med mine :)
    Glad i lepinje, eller pita, men har etterhvert droppet det til fordel mer grønt for middag. Jelen, eller hjorteøl, er slett kke verst. Men ble to bayere fra lenger sør denne gang, Škopško.
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    I dag ble det, i ekte blå Crocs, Gilde grillpølse i lompe, med skånsk sennep, Idun ketchup, Coop stekt løk og Delikat potetsalat. 4-5 stk. Nammen
     

    TT.

    The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
    Ble medlem
    15.11.2007
    Innlegg
    42.385
    Antall liker
    93.673
    Sted
    Nedre Tonsåsen
    Torget vurderinger
    99
    Lenge siden sist, men det ble Mac & Cheese. Nydelig en grå og regntung mandag ettermiddag
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.824
    Antall liker
    1.138
    Kjempefint for meg. Hva er dette.? Kjøpt ferdig og bare varme?? Eller må det lages?
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    Spareribs . Guacamolen og coleslawen er klar så da er der bare siste touch på ribben og så fritere pommes frites.

    IMG_1585.jpg
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.442
    Antall liker
    13.976
    De er ferske så begge deler funker. Grille ganske lenge eller koke først. Normalt koker jeg først.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.027
    Antall liker
    4.472
    Litt rart å se pastadiskusjone noen innlegg lengre oppe. Nå er det høysesong for norske tomater, du kan kjøpe fersk hvitløk ( som er den beste råvaren som finnes). Hvis du skal dra til skikkelig så regner du opp mot 0,5kg tomat per hode. Start med store mengder finkuttet fersk hvitløk og challotløk. Når dette er blankt hiver du opp i en dl hvitvin og urter av ymse slag (persille, rosmarin, timian, whatever). Kraft som matcher sjømat eller Landmann. Så er det bare å kutte mengder av tomater, hive de i gryta og la de koke inn i evigheter. Smakstilsatt med sitteplasser eller. Alsamico, salt og pepper. Tilsett fisk/dyre kjøtt mot slutten og så grovhakket basilikum idet sausegryta tas av varmen.

    Hva slags pasta som brukes er underordnet, men den bør være sånn passe L dente, og så ør den blandes med (noe av) pastasausen så snart den er tappet for vann.

    Altså: Fantastiske tomater og hvitløk nå om dagen. Det må bare bli dritgodt.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Jeg synes nå det er tydelig forskjell på pasta. Når jeg skal flotte meg går jeg i Smalgangen og kjøper en som heter Montegrappa, til hverdags velger jeg, nesten så jeg ikke tør si det, Barilla...

    I dag blir det Barilla og ragu av høyrygg fra fryseren.
     
    D

    Danke

    Gjest
    Jeg synes nå det er tydelig forskjell på pasta. Når jeg skal flotte meg går jeg i Smalgangen og kjøper en som heter Montegrappa, til hverdags velger jeg, nesten så jeg ikke tør si det, Barilla...

    I dag blir det Barilla og ragu av høyrygg fra fryseren.
    Barillia var bare sånn fra vårt synspunkt da, Barillia er vel helt ok, bare det at den blir litt vassen etter kort tid.
    Når noen ba oss kjøpe i Sverige, så meldte vi fra at vi har prøvd de i Sverige, fersk pastaen var god. De andre passet ikke oss.

    Jeg lurer på om de produserer Barillia på Barillia-Wasa fabrikken i Sverige, men det skal vel være samme recept.

    Det er mulig det også kan ha med stivelse å gjøre og at Sve/italienerne ikke bruker mye av dette.
    Skulle gjerne hatt ferske tomater, men jeg synes sausen er god som den er. Billig og lettvint, skal jeg bruke stas så kjøper jeg fersk pasta og slenger litt gulrot og kuttet bacon i sausen..

    blir pastarester imorgen tror jeg, med litt italliensk salami av ymse slag og grønnsaker til forrett, lurer på om det blir litt brie som jeg rasket med meg også, kanskje noen butikkdruer.. Synes det høres godt ut jeg da.
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Blir ikke pasta uten stivelse..

    Norske tomater er for det meste særdeles dølle
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Det jeg frykta, egentlig. Pastaen er oppe til diskusjon igjen...

    Greia er at jeg liker Barilla. Hos meg koker den litt mer enn de angitte 6 for tagliatelle, og ganske akkurat de angitte 8 for spaghetti. Da er det litt tygg i den, om ikke like mye som italienerne selv vil ha. Fersk pasta er forsåvidt godt, men jeg liker ikke fersk tagliatelle eller spaghetti. Den er det nesten umulig å få tygg i i det hele tatt, synes jeg.

    Barillapastaen i skapet er nok forresten fra sist jeg var i Sverige. Jeg merker uansett ikke forskjell på den jeg kjøper her eller der, annet enn prisen.

    Men. Meg om det.

    Dagens høyryggbaserte resteragu fra fryseren var helt OK. Men konklusjonen er at det er for lite fett og for lite kraft. Tilbake til oksehale, helt klart.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.732
    Antall liker
    17.772
    Torget vurderinger
    2
    Ja, italienere foretrekker å vente til sent på kvelden når de skal ha pasta i en restaurant. Da har pastakjelen fått seg flere runder med pasta og vannet er fullt av stivelse. Hemmeligheten bak den beste pastaen, det.

    Tips: Your Pasta Water Is Liquid Gold!
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Fryse ned pastavann? Give me a break! Der er endel av dette "nymotens" hipsterfjaset man like godt kan styre unna. Så italienerne står bak hushjørnet å venter til alle turistene har "gjordt klart" pastavannet?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.732
    Antall liker
    17.772
    Torget vurderinger
    2
    Fryse ned pastavann? Give me a break! Der er endel av dette "nymotens" hipsterfjaset man like godt kan styre unna. Så italienerne står bak hushjørnet å venter til alle turistene har "gjordt klart" pastavannet?
    Mye å lære og italienerne verdsetter at turistene spiser tidlig.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn