|
Trodde du ville skjønne ironien i forhold til det forum vi begge deltar på..Mr-T skrev:Til kommentarene over: god lyd handler ikke alene om pris på kabler, forsterkerteknologi eller what ever - det handler først og fremst om en total og gjennomgående systemtankegang der alt henger sammen og er avstemt til hverandre.
Var det klasse D og billige kabler i anlegget?Karma skrev:Flott tilbakemelding Trompetnerd!
Ganske pussig å tenke på at dette anlegget(så vidt jeg har forstått) drives av klasse D og billige kabler..?
At du likevel klarte å gi så god karakter, på tross av slike faktum, viser at du er en ærlig og oppriktig sjel uten fordommer!
Problemet med et anlegg som dette, er at det ikke lar seg gjenskape under mer normale omgivelser. De fleste av oss må kompromisse mye mer og finne andre løsninger.
Trompetnerd skrev:Takk for veldig interessant rapport!
Det eneste jeg har hørt av Tangen-anlegg er Valentinos Gjallarhorn.
Det var en av de virkelig minneverdige turene!
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,35923.0/all.html
Jeg har plukket ut noe som jeg synes høres litt rart ut?
Hvordan kan dette anlegget komprimere, det må da være et av de svært få anlegg der ute med så sjukt mye membranareal?
Det samme med egenlyd. Dette anlegget med sin korrekte respons og sterkt behandlede rom tror jeg nesten ikke på at har egenlyd.
Andre har reagert på lytteavstand og uvant presentasjon av lydbilde, hvordan synes du dette var?
Hei RodaRoDa skrev:Takk for veldig interessant rapport!Trompetnerd skrev:Det som er litt interessant er at anlegget eller rommet hadde helt klart sin egenlyd som ble med hele kvelden. Det vil si at man hørte anlegget, men kom ikke i veien for opptaket.
Vi spilte en plate solo piano med Leif Ove Andsnes og fornemmelsen av å være i opptaksrommet har for meg aldri vært sterkere.
Når et eller to instrumenter spiller er dette HELT sykt bra, men når det er fullt trøkk forsvinner noe av det. Dette er mitt eneste objektive ankepunkt på dette oppsettet. Det komprimerer seg litt når Mahler eller andre trykker til.
Det eneste jeg har hørt av Tangen-anlegg er Valentinos Gjallarhorn.
Det var en av de virkelig minneverdige turene!
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,35923.0/all.html
Jeg har plukket ut noe som jeg synes høres litt rart ut?
Hvordan kan dette anlegget komprimere, det må da være et av de svært få anlegg der ute med så sjukt mye membranareal?
Det samme med egenlyd. Dette anlegget med sin korrekte respons og sterkt behandlede rom tror jeg nesten ikke på at har egenlyd.
Andre har reagert på lytteavstand og uvant presentasjon av lydbilde, hvordan synes du dette var?
Musikk er den mest kritisk presisjonskrevende kunstarten vi kjenner, så kanskje ikke så dumt, det.mana skrev:Har nesten en følelse av at det er kirurger som uttaler seg her :![]()
Hva er det du mener med detvredensgnag skrev:Musikk er den mest kritisk presisjonskrevende kunstarten vi kjenner, så kanskje ikke så dumt, det.mana skrev:Har nesten en følelse av at det er kirurger som uttaler seg her :![]()
Presis det som står. Spiller du?mana skrev:Hva er det du mener med detvredensgnag skrev:Musikk er den mest kritisk presisjonskrevende kunstarten vi kjenner, så kanskje ikke så dumt, det.mana skrev:Har nesten en følelse av at det er kirurger som uttaler seg her :![]()
ferdig kappet ved,hva koster det favnen? :Mr-T skrev:Jeg fikk en forespørsel på PM om hvordan disse diffusorene var laget. Her kommer en liten oppskrift. En diffusorer følger en gitt matematisk sekvens, så det er viktig å lage mønteret riktig, hvis ikke får man ikke ikke ønsket effekt.
Jeg lagde mine diffusorer som 600x600 mm moduler. Det gjør det overkommelig å stable de, og de er fortsatt noenlunde håndterbare i den dimensjonen.
Ramma rundt er laget i 12 mm MDF, og er 600x600 mm utvendig. Man MÅ ikke ha denne ramma, men det er praktisk. Dybden på selve ramma er ikke kritisk, men jeg har brukt 15 cm. Selve diffusoren lages med 48x48 mm staver av furu. Dette er standard byggevare som koster 7,9 kr meteren på Byggmax. Lengden på stavene har et individuelt forhold. Dette kan varieres, det som da endrer seg er den nedre grensefrekvensen til diffusoren. Stavene limes fast i bunnplata og til hverandre med trelim. En diffusor lager man på 3-4 timer hvis man har en god kappsag og en båndpusser. Saging og pussing av klossene er det som tar mest tid.
Bildene under skulle være oppklarende nok tror jeg.
![]()
![]()
![]()
Fra mitt ståsted er dette omtrent så troverdig som en subjektiv lyttevurdering kan bli. Man får jo håpe det også virker avklarende for enkelte i forhold til en del diskusjoner vedrørende akustikk og hvor mye etterklang man trenger osv...Trompetnerd skrev:Jeg hadde den glede av å besøke Mr-T i går kveld og fikk nesten 2 timer i "stolen".
Da vil de vel også virke høyere opp i frekvens, som er bra, men de blir ikke lettere, og de vil koste mange ganger så mye å bygge.HEL skrev:Kan man f eks lage diffusor av 1x1 cm glattkant
Det samme har jeg tenkt. 5cm tykke plater som kuttes med varmetråd?HEL skrev:isopor bør vel gå men det er vanskelig å skjære til?
Jeg har tenkt på Duplo. Fargerikt og svært dyrt. Virker sikkert uttmerket.HEL skrev:Hva med Lego?
Det du sier : "Jo mer man demper rommet, jo mer hørbar blir den gjenværende refleksjonen" er interessant.Mr-T skrev:Og vel tilbake i anonymiteten fra mine 30 sekunder i rampelyset på Dagsrevyen tenke jeg at jula er en tid for ettertanke og refleksjon. Men det er ikke jul enda, så før jul ble det en tid MOT refleksjoner og etter... klang. Hvilket vil si at jeg har gått rommet mitt etter i sømmene, og prøvd noen nye tiltak.
Rent konkret har jeg testet ut diffusorer på sideveggene fra ca lytteposisjon og bakover. Sideveggene sender ikke noen direkte refleksjon tilbake til lytteposisjonen, så det skulle sånn sett ikke ha noe å si. Men - diffusorer her viste seg å bety mer refleksjon tilbake til lytteposisjon. Det gikk ganske mye ut over både presisjon og størrelse på lydbildet. Derfor vil jeg ikke anbefale å diffusere sideveggene, men heller dempe de.
Det andre jeg gjorde var å gå på refleksjonsjakt. Det var enkeltstående refleksjoner hos meg ganske lavt i nivå, som dog var klart hørbare skulle det vise seg. Jo mer man demper rommet, jo mer hørbar blir den gjenværende refleksjonen. (Dette kan forsåvidt forklare hvorfor noen synes mye demping låter dårlig, fordi man sitter igjen med færre og mer tydelige refleksjoner.) Et par av disse kom fra trappa som går ned i rommet, og noe fra veggen bak høyttalerne. Disse ble så behandlet så de havnet lavere i nivå. Dette første også til at ETC kurven for høyre og venstre høyttaler ble mer lik hverandre enn før.
Alt i alt første dette til en betydelig oppstramming av hele lydbildet, med mer fokus og "skarphet", men også større rom i både bredde og dybde.
Og da kan det bare bli jul for min del.
Nå har jeg sett gjennom Lørdagsrevyen 3x , og så etter en kar som spillte gamle Jethro Tull plater ;D ;DMr-T skrev:Jepp. Lørdagsrevyen 3.12.2011.
Sitter og spiller litt gamle Jethro Tull plater nå. Å fy søren så mye bedre det ble når diffusorene på sideveggene forsvant.![]()